Reisverhaal «Colonia Del Sacramento - Montevideo»

Zuid - Amerika | Uruguay | 0 Reacties 07 Februari 2011 - Laatste Aanpassing 07 Februari 2011

 27/01/2011 - 02/02/2011

Met een reuze ferry doen we er een uurtje over om van het hete en hectische Buenos Aires naar het hete maar ó zo rustige Colonia del Sacramento te reizen.
We logeren in Posada del Ángel, een erg leuk hostal met zwembadje. Lekker verfrissend.

Colonia ligt in het land van de rivier van de (geschilderde) vogels ook wel Uruguay genoemd. We slenteren rond in de barrio histórico van dit pittoreske dorpje met z'n smalle straatjes en koloniale huisje die nu museumpjes herbergen, al is huisje vol rommel vaak een beter woordje. Veel verkleinwoordjes, hé? Sfeer is er ook 's avonds: zeg nu zelf, wat is er leuker dan in goed gezelschap eten - de Uruguayaanse wijn is helaas van mindere kwaliteit - op een terrasje, met de ondergaande zon op de achtergrond of bij het licht van een straatlantaarn terwijl een lokale bard een lied ten berde brengt? Het slotnummer van het plaatselijke orkest is dan ook toepasselijk "Soy felíz, soy felíz, .... y la vida es una fiesta"!
 

In Montevideo komen we aan op de dag van de ñoqui (gnocchi). De traditie wil dat de 29e van elke maand in bijna elk restaurant van Uruguay deze balletjes van aardappel en tarwemeel worden geserveerd. Er was immers een tijd dat veel Uruguayanen zich aan het eind van de maand enkel nog dit goedkoop gerecht konden veroorloven.
Jullie kennen dat wel, er is meer maand dan centen. Een muntstuk onder je bord leggen zou bovendien geluk brengen.
's Anderendaags komt mijn Panamahoed gedeeltelijk onder het wiel van een bus terecht, gelukkig zat mijn hoofd er niet meer in! Dankzij of ondanks de muntjes heb ik nu een hoed met een flinke deuk.

De helft van het land (1,5 miljoen) woont in deze stad die in het oude centrum art deco en neo-klassieke gebouwen combineert met oude blokkendozen. Teatro Solís en El Palacio Legislativo zijn daar mooie voorbeelden van. Modernere flatgebouwen vind je vooral langs de kustlijn, die ons aan België doet denken, maar dan zonder de terrasjes.
Bijna alle musea zijn gratis, als ze open zijn ten minste. Museo del Gaucho en Museo Blanes (de bekendste schilder van Uruguay) zijn open én de moeite waard.

We kunnen de laatste twee bustickets (de muntstukjes!) bemachtigen die ons via het binnenland van Uruguay nog een laatste keer naar Argentinië zullen brengen, meerbepaald naar Paraná.

Praktische info:

Colonia: Posada del Angel (Washington Babot 59): U$D 75, voor een tweepersoonskamer met ontbijt, zwembad, aanrader

Montevideo:
Hotel Mediterráneo (Paraguay 14869): U$D 63 voor een tweepersoonskamer met ontbijt
Resto El Palenque (Mercado del Puerto): super lamsvlees

 

 

 

 

Fotoalbums van Uruguay

Colonia del Sacramento - Montevideo (30)

07 Februari 2011 | Zuid - Amerika | Uruguay | Laatste Aanpassing 07 Februari 2011

  • Montevideo
  • Montevideo
  • Torre Antel
  • Montevideo

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking