Reisverhaal «Niet de hoogte maar de hitte is afzien»

Zuid Amerika - 2015 / 2016 | Paraguay | 3 Reacties 19 December 2015 - Laatste Aanpassing 04 Juni 2016

We zijn de vorige keer gestopt toen wij terug kwamen van de drie daagse Salar de Uyuni toer in Bolivie.

Vanavond nemen wij de trein naar Villazon waar wij de grens naar Argentinie oversteken. Goed voorbereidt, met fles wijn en chips, gaan wij de trein in om 22:00 want de reis duurt 9 uur. We hebben eerste klas geboekt waarbij we hele geriefelijke "vliegtuigstoelen" hebben. We zijn nauwelijks vertrokken of het licht gaat al uit in de hele trein. Dus op de tast ons wijntje en chips genuttigd en verders heerlijk geslapen.

Bij de Boliviaanse grenscontrole wordt ons vertelt door een agent dat wij illegaal in Bolivie verblijven omdat onze visum maar 30 dagen geldig is en geen 90 dagen zoals wij denken. We moeten een boete betalen van 300 Bolivianos (41 euro). De ambtenaar, die onze paspoort afstempelt, laat ons boete vrij verder gaan, waarom ... ???

We zijn in 6 dagen naar Salta gefietst van 4000 m naar 1000 m hoogte waarbij elke dag het landschap verandert; van hoogvlakte, naar steppe, naar prachtige gekleurde bergen, naar een groen omgeving, met als afsluiting, naar idyllische bergweg.

We zitten laag en het is erg heet dus gaan wij naar de camping met een zwembad. Helaas het is een gigantisch zwembad maar ... zonder water.

Met de nachtbus zijn wij in 16 uur van Salta naar Formosa gereden waar wij met de veerboot overgestoken zijn naar Alberdi in Paraguay. De veerboot is anders dan wij verwacht hadden, want alleen personen kunnen mee. Onze fietsen en tassen liggen bovenop de boot.

In Paraguay krijgen wij van 2 man te horen dat wij niet verder kunnen fietsen en van 2 man wel. Het heeft in een korte tijd gigantisch geregend waardoor het plaatsje omgeven is door ca 1 meter water. Wat nu? Of terug naar Argentinie of met de bus van 16:00 verder. Met de bus betekent achteraf 15 min met de bus, daarna ruim een 1 uur varen, waarvan ze de vaarroute met plastic flessen hebben gemarkeerd, en vervolgens weer verder met een tweede bus. Helaas de tweede bus komt vast te zitten in de modder. Gelukkig is er een tractor in de buurt die ons eruit trekt. Met nog 4 km te gaan, voor wij op het asfalt weer gaan zien, komen wij weer vast te zitten in de modder en dit keer is er geen tractor uur in de buurt. Het is ondertussen al 8 uur ´s avonds en wij zijn de enige twee nog in de bus. Het wordt dus voor ons de tweede nacht in de bus slapen. De volgende ochtend worden wij er weer door een ander tractor eruit getrokken.

In Asuncion zijn wij weer op de fietst gestapt om via Villarrica naar Ciudad del Este te fietsen waar we de Iquazu watervallen willen zien. De route is heuvelachtig en bij temperaturen van rond de 40 graden is het afzien maar het landschap en de mensen maakt veel goed.

We fietsen op tweebaanswegen met vaak een brede strook er langs waarop wij fietsen. In Paraguay zijn veel politie controles en dan moeten wij even op de weg fietsen. Als Jeannette er langs gaat wordt ze gepasseerd door een auto die een van haar fietstassen aanraakt. Zij klapt met haar hoofd tegen de stilstaande vrachtauto en valt op straat. Uiteindelijk zijn wij naar het ziekenhuis gegaan voor een scan, en ze moet een nachtje blijven ter observatie met Jan op de bank ernaast. De bloeduitstorting achter haar oor is na een paar dagen verplaatst naar haar oog alsof Jan haar een blauw oog heeft geslagen.

Aangekomen bij de Iquazu watervallen besluiten wij om in Brazilie te overnachten om vandaar uit de Itaipu waterkrachtcentrale te bezoeken. Het was de grootste met 20 generatoren maar de drieklovendam in China is nu de grootste met 26 generatoren. De Iguazu watervallen hebben wij vanuit Brazilie en Argentinie gezien. De watervallen zijn 2,7 km breed en 70 a 80 m hoog wat een indrukwekkend natuurschouwspel is.

Morgen fietsen wij terug naar Paraguay om via Encarnacion door te fietsen naar Montevideo in Uruguay.

Vanuit een tropische Brazilie een fijne kerst en een goed oud en nieuw toegewenst.

Liefs Jeannette en Jan.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van Paraguay

Niet de hoogte maar de hitte is afzien (33)

19 December 2015 | Zuid Amerika - 2015 / 2016 | Paraguay | Laatste Aanpassing 04 Juni 2016

  • 030 Abra Pampa - Steppe IMG 2147
  • 125 Alberdi - Wat een vreemde snuiter bij ons in d
  • 050 Purmamarca - Cactussen landschap  IMG 2179
  • 200 Asuncion Ciudad del Este - Heuvel op Heuvel af

 

Plaats een Reactie

Jan en Ien Hey Jeannetje, alvast gefeliciteerd met je verjaardag morgen! We zullen er eentje op je nemen! Veel liefs van Jan en Ien Geplaatst op 22 December 2015
Hans en Els Hallo Jan en Jeannette. Net jullie laatste reisverslag gelezen. We weten dat jullie van avontuur houden maar een beetje minder mag ook wel. Jeannette alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag en heel veel reisplezier in 2016. Lieve groeten uit Londen. Hans en Els. Geplaatst op 21 December 2015
Marc Ik zie het al bussen, auto en vrachtauto's zijn een stuk gevaarlijker dan fietesen daar. Zou maar een rustig weggetje opzoeken :-) Veel plezier veder Geplaatst op 21 December 2015

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking