Reisverhaal «Bogota»

De wereldreis | Colombia | 0 Reacties 01 Mei 2016 - Laatste Aanpassing 05 Mei 2016

Onze laatste stop in Colombia was de hoofdstad Bogota, een stad met ongeveer 9 miljoen inwoners en dus qua inwonersaantal bijna even groot als geheel België. We verbleven er opnieuw in een geweldige Airbnb. Door een kleine miscommunicatie was onze gastheer Juan niet thuis toen wij arriveerden. De buren hadden ons opgemerkt en stonden erop dat we in hun appartement even de tijd doorbrachten. Het weigeren van een drankje stond niet in hun woordenboek. Weeral maar eens een bewijs van hoe vriendelijk Colombianen zijn. Uiteindelijk konden we ons toch installeren in onze kamer in een bescheiden appartement. Het viel ons direct op dat het er erg stil en rustig was, ondanks de drukte van de stad die we overdag ervoeren.

Bogota was voor ons moeilijk om echt te vatten. Het is niet een hele mooie stad, maar het beschikt wel over een aantal interessante gebouwen, kerken en musea. De drukte is ook moeilijke te beschrijven; heel veel verkeer, veel mensen op straat en tijdens de spitsuren moet je echt wel gek zijn om het openbaar vervoer te nemen. De mensen kunnen niet wachten om je te laten uitstappen en duwen en trekken om in reeds propvolle bussen te stappen. Wij gaven het gebruik van het openbaar vervoer al snel op en hebben het grootste gedeelte wandelend doorgebracht in Bogota.

We namen een gratis city tour en kregen zo een zicht op het oude stadscentrum. Ook bezochten we het museum van de Nationale Bank met een uitgebreide Botero collectie en een aantal befaamde schilderijen van Monet, Breugel, Delvaux, Ernst, …. We gingen met de funicular naar boven op de Cerro Montserrate (3200m), hadden zo een uitzicht over de immense stad en namen de teleferique om terug naar beneden te gaan. De stad reikt zo ver als het oog reikt en lijkt oneindig. Er staan eveneens enorm veel kerken in barokstijl in de stad met als hoogtepunt de kerk van Santa Clara, dat nu ingericht is als een museum. Het is een van de oudste kerken in Bogota, gebouwd tussen 1629 en 1674. Het plafond bevat gouden bloemmotieven die naar beneden kijken over muren die volledig bedekt zijn met 148 schilderijen en beelden van heiligen. Het meeste onder de indruk waren we van het museum van het goud. Dit museum herbergt prachtige gouden sieraden van de gehele Colombiaanse native bevolking en omvat: juwelen, maskers, oorbellen, borstplaten, stafuiteinden, enzoverder. De verschillende verdiepen behandelden allemaal verschillende thema’s, gaande van de productiemethodes tot de spirituele betekenissen van de verschillende sieraden.

Nog een belevenis in Bogota was de dag van de arbeid op 1 mei. Een stoet van ongeveer 2 kilometer aan betogers wandelden naar het centrale Bolivar plein onder het toeziende oog van een hele hoop politie agenten die voor de belangrijkste gebouwen gepositioneerd stonden. De politie heeft voor, zover wij gemerkt hebben, vooral verfprojectielen moeten incasseren.

Met spijt in het hart nemen we afscheid van Colombia waar het leven een soort van magische realiteit was. Op naar nieuwe avonturen in Ecuador.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Bogota»

Bogota (47)

01 Mei 2016 | De wereldreis | Colombia | Laatste Aanpassing 05 Mei 2016

  • Bogota - Het museum van het goud
  • Bogota - Het kunstmuseum van de bank van de republ
  • Bogota - Kerk van Santa Clara
  • Bogota - Het centrale plein

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking