Reisverhaal «Cartagena»

De wereldreis | Colombia | 0 Reacties 04 April 2016 - Laatste Aanpassing 12 April 2016

Tijd voor land nummer 5. We vlogen vanuit Costa Rica naar Colombia met een tussenstop in Panama. Na twee korte vluchten was het lang wachten aan de douanepost in Cartagena. Volgens ons was het juist middagpauze, want er zaten maar 2 douaniers stempels te zetten. Een half uur later kwam er extra mankracht aan. Na een nieuwe stempel in ons paspoort en het oppikken van onze bagage namen we een taxi naar onze verblijfsplaats in Cartagena. Isabelle was deze keer onze host en haar leuke B&B lag op een 15 minuten wandelen van het centrum. De winkel en bank waren vlakbij.

Tegen de avond gingen we richting het historische stadscentrum van Cartagena. En we waren direct verkocht. Heel mooie, kleurrijke huizen en heel wat leven op straat. Kinderen die rondcrossten, auto’s die maar net tussen de straatborduren pasten, buurtbewoners die hun stoel op de smalle stoep buiten zetten om wat bij te kletsen en heel wat kraampjes met eten. Die avond aten wij in een lokaal restaurantje. Nadat we onze bestelling 3 keer moesten veranderen, onze keuze was er niet meer, kregen we lekker en simpel Colombiaans eten voorgeschoteld. Koen at een bergschotel met vooral veeeel vlees en Jolijn at een hele gefrituurde vis, lekker.

De twee dagen nadien verkenden we de stad en konden we niet genoeg krijgen van de gebouwen en de sfeer. We bezochten het museum van de inquisitie, het museum van de zeevaart en het fort van San Felipe. Helaas was de meeste uitleg in het Spaans. En hoewel Jolijn haar Spaans er op voorruit gaat, is het zeer vermoeiend om een berg aan info in het Spaans te verwerken. Het oude centrum van Cartagena is helemaal ommuurd en je kan er bij zonsondergang een mooie wandeling op maken, waarbij we blij waren dat er een briesje stond. Het zweten en plakken is hier nog niet voorbij. Van tijd tot tijd zetten we ons dus gewoon neer om wat af te koelen en het dagelijks leven te aanschouwen. Cartagena, wat een prachtige stad met een hele rijke geschiedenis (voor de geïnteresseerden zeker het opzoeken waard).

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Cartagena»

Cartagena (26)

04 April 2016 | De wereldreis | Colombia | Laatste Aanpassing 12 April 2016

  • Cartagena - Fort San Felipe
  • Cartagena - Puerta de reloj
  • Cartagena - India Catalina standbeeld
  • Cartagena - de oversteek naar het historisch centr
  • Cartagena

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking