Reisverhaal «Bohol»

De wereldreis | Filipijnen | 0 Reacties 22 Januari 2017 - Laatste Aanpassing 25 Januari 2017

Omdat we het eiland Malapascua door slechte weersomstandigheden niet konden bereiken, verlengden we ons verblijf op Bohol met twee nachten in Anda. Daarna zouden nog 4 nachten bij het meer toeristische Alona beach volgen. De weergoden waren ons nog steeds niet goed gezind, want ook in Anda viel het water met bakken uit de lucht. Dan maar met de regenjas aan op stap en tussen de buien door profiteren van elke minuut. 

Anda is een klein en in onze ogen gezellig dorpje waar er 24 op 24 een bakker open is. Interessanter zijn echter de stranden. Aan en rond Anda vind je de mooiste stranden van heel Bohol. Zelfs in het slechte weer waren we onder de indruk. Vlak bij ons verblijf was ook zo een mooi strandje gelegen waar niemand te zien was, een echt paradijs. Naast de stranden zijn er ook heel wat zoetwatergrotten en ondergrondse rivieren met helder water die van bergen naar de zee vloeien. Je kan er ook in springen, maar daar vonden we het net iets te fris voor. Ook uit het water was het heel mooi om te zien. 

Om van Anda naar Alona Beach te reizen, maakten we gebruik van verschillende transportmiddelen. Allereerst was er een lokale man, waar we onder zijn afdak aan het schuilen waren tegen de regen, die ons een gratis rit aanbood tot een groter dorp, Guindulman. Daar stapten we over op een publieke bus die om de haverklap stopte om passagiers op te pikken of af te zetten. Vanuit het eindstation Tagbilaran reden we met een tricycle (motorfiets met zijspan en overkapping) tot aan ons hotel, waarbij we halverwege al de bagage op onze schoot moesten houden omdat het regende. We werden hartelijk ontvangen in het hotel, wij krijgen geen genoeg van de Filipijnse vriendelijkheid!

Gedurende twee dagen ging Koen duiken en Jolijn ging een dagje mee om te snorkelen rond het eiland Balicasag. We hadden heel veel geluk dat de boten uitvoeren want het was al vier dagen geleden dat dit nog eens mogelijk was. Het lijkt erop dat het weer langzaamaan verbeterd! Balicasag is een eiland waarbij er heel wat gebied marine reservaat is. Het koraal is dus intact en er zit veel vis en schildpadden! Nog een geluk dat er Filipijnse divemasters aan boord waren, anders dachten we nog dat we in China zaten. Alleen maar Chinezen aan boord.

Onze laatste hele dag maakten we een tour naar het binnenland van Bohol waarbij we een aantal (zeer) toeristische plaatsen aandeden. Onze eerste stop was bij de spookdiertjes (tarsiers). Dit zijn echt de meest schattige diertjes ooit. Het zijn de kleinste primaten op de wereld waarvan de ogen groter zijn dan hun hersenen en ze zijn zeer zeldzaam. Op Bohol is er een reservaat dat deze diertjes in leven probeert te houden. Elk spookdiertje heeft 1 hectare nodig om te kunnen overleven en ze houden niet van gezelschap en/of drukte. Daar ze hun ogen niet kunnen bewegen, kunnen ze wel hun hoofd 180 graden naar links en naar rechts bewegen. We waren er zeer vroeg op de dag en hadden het geluk om 6 van de 8 spookdiertjes die toeristen kunnen zien te aanschouwen, vooraleer de hordes toeristen langskwamen. In de rest van het natuurgebied zitten er nog een honderdtal maar ze zijn moeilijk te spotten omdat ze zich goed verstoppen. 

Bohol is ook erg gekend voor zijn chocolate hills. Lang geleden zijn koraalbodems naar boven geduwd en door erosie over de jaren heen zijn er in het centrum van Bohol heel wat heuvels ontstaan. Ze zijn allemaal bedekt met grassen en in het droge seizoen zien ze bruinachtig en lijkt het op chocolade. We zagen ze volledig groen en vonden dit ook meer dan prachtig. Nog iets enorm toeristisch maar wel grappig en leuk was de cruise op de loboc rivier. Aan boord van de boot staat een heel lunchbuffet waar je a volonté mag opscheppen. Ondertussen vaart de boot een gedeelte de rivier op en af. Midden tussen de bomen doorvaren, kinderen die in de rivier springen en een toeristisch lokaal dansje. Verder stopten we nog bij een vlindertuin met zeer mooie vlinders, de Baclayon kerk die het zwaar te verduren heeft gehad tijdens een aardbeving en het monument ter ere van het blood compact.

Dat was Bohol, een fijn eiland dat veel te bieden heeft.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Alona beach»

Bohol (50)

22 Januari 2017 | De wereldreis | Filipijnen | Laatste Aanpassing 25 Januari 2017

  • Bohol - Tour rond het eiland - Spookdier - Super s
  • Bohol - Anda - Verlaten stranden
  • Bohol - Anda - ... met kliffen
  • Bohol - Tour rond het eiland - Baclayon kerk
  • Bohol - Anda - Verlaten stranden - Helder water

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking