Reisverhaal «Pakse»

De wereldreis | Laos | 0 Reacties 09 Maart 2017 - Laatste Aanpassing 30 Maart 2017

Vanuit Phonsavan wilden we zo snel mogelijk doorreizen naar Pakse en dat werd een lange reis. Allereerst zaten we 9u op een bus tot in Vientiane waarbij we langs wegen reden die onder constructie waren en het stof volop in de bus binnenkwam. Na een pauze van 4u, waarin we een hotpot (de naam zegt het zelf een warm vuurtje waarop je je eten bakt of kookt) aten, stapten we op de volgende bus. Een slaapbus waarin er tweepersoonsbedden gemaakt waren, grappig om te zien, bracht ons in 10u op onze eindbestemming, Pakse. Om 7u ’s morgens konden we helaas nog niet inchecken in ons hotel en dus brachten we de ochtend door in een leuke koffiebar met heerlijk ontbijt.

Pakse op zich stelt niet veel voor maar het diende als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. We trokken er een dag op uit richting de tempel Wat Phu van het Champa rijk. We volgden de Mekong rivier en maakten een tussenstop in het kleine maar gezellige dorpje Champasak. Sinds het begin van Laos is het warm, heel warm en dat was ook deze dag niet anders. In de hitte verkenden we het grote domein waar de tempel staat. Een museum gaf ons een blik op de geschiedenis en overblijfselen van beelden en versieringen van de tempel. Om helemaal aan het heilige deel van de tempel te komen, wandel je eerst langs een ceremoniële laan met beelden om daarna nog een heleboel trappen te beklimmen, die nu schots en scheef lagen. Vanboven aan het complex had je een mooi uitzicht op de dorre omgeving die werd opgevrolijkt door de bloesem aan de bomen.

Een andere dag trokken we er op uit met een tour om het Bolaven plateau te verkennen. We stopten onder andere bij een aantal mooie watervallen en een koffie en thee plantage. Verder stonden er een aantal super toeristische stops op het programma waar niet veel aan was. Wat werd verkocht als een weefdorp was een hutje waar heel wat geweven doeken hingen om te kopen, een lokaal dorp was er een zoals in de rest van Laos. Om het echte Bolaven plateau te leren kennen moet je echt al een afstand afleggen om de lokale dorpen en de mooiste natuur te zien. Dat was helaas niet voor ons weggelegd. Onze tijd in Laos zit er bijna op maar eerst gaan we nog wat genieten van de Mekong en zijn 4000 eilanden aan de grens met Cambodja.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Pakse»

Pakse (33)

09 Maart 2017 | De wereldreis | Laos | Laatste Aanpassing 30 Maart 2017

  • Wat Phu - Ceremoniele laan
  • Wat Phu
  • Bolaven Tour - Waterval
  • Wat Phu - Nog meer trappen

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking