Reisverhaal «Granada»

Andalucia | Spanje | 0 Reacties 06 Mei 2018 - Laatste Aanpassing 27 Oktober 2018

Granada, de stad waar je nog echt bij elk drankje een tapa krijgt! En natuurlijk bekend vanwege het Alhambra. We brachten er drie dagen door vol gezelligheid, cultuur en een prachtig zicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.

Bij aankomst werden we ondergedompeld in een zeer levendige en beschonken stad. Het was Dia de la Cruz en dat werd uitgebreid gevierd. De dansoptredens en andere performances hadden we net gemist. Maar de restaurantjes en bars zaten afgeladen vol met families en vrienden. Het was een luide en vrolijke bedoeling; en natuurlijk konden we niet aan de zijlijn blijven staan. We testten een aantal bars uit, genietend van de altijd toestromende tapas en hadden vermaak met het bekijken van de Spanjaarden. Jolijn ontdekte er een wijn zonder alcohol en zo was onze eerste avond zeer snel voorbij. 

Na een goed ontbijt met churros con chocolate en pan tostade con tomate y jamon wandelden we op onze tweede dag richting het Albaicin. Deze oude Moorse wijk ligt op een heuvel tegenover het Alhambra en wordt als het oudste deel van de stad beschouwd. Je wandelt er door een doolhof aan straatjes met witte huizen en versierde voorgevels. Er zijn verschillende leuke uitkijkpunten vanwaar je niet alleen een mooi zicht hebt op de hele stad, maar ook op het Alhambra en de machtige Sierra Nevada. Probeer zeker eens af te wijken van de hoofdwegen, waar het soms stikt van de toeristen. 

Het historische centrum van de stad wordt gedomineerd door een van de grootste kathedralen ter wereld. Het is een machtig monument, waaraan de Koninklijke kapel gebouwd werd. In deze kapel vind je trouwens de graven van 4 belangrijke Spaanse heersers, waaronder dat van Isabella en Ferdinand. Beide delen van deze imposante constructie zijn een bezoekje waard. Maar dit is niet het enige wat het historisch centrum te bieden heeft. Zelf vonden we dit dankzij de vele gekleurde huizen, onderhouden straten en gezellige bars een aangenamer stadsgedeelte dan het befaamde Albaicin. Een echte aanrader voor lekkere ijsjes of ijstaart is trouwens Los Italianos. Zeer geliefd bij de lokale mensen en er is wat elleboogwerk bij nodig om aan je ijsje te geraken. Een drukte van jewelste. We hadden al snel een achteringang ontdekt waardoor het toch net iets vlotter ging!

De laatste dag trokken we volledig uit voor een bezoek aan het Alhambra. Als je volop wil genieten van het hele complex en bijhorende tuinen, kan je er best toch wel ettelijke uren voor uittrekken. Van de islamitische kunst, de statige forten en de mooie bloementuinen die je daar te zien krijgt valt je mond open. Echt prachtige bouwstijlen met verfijnde afwerking, leuke binnenpleintjes, mooie fonteinen, maar soms iets te veel toeristen. Ach ja, het is niet voor niets werelderfgoed. 

We vonden Granada een zeer fijne stad, waarbij het uitzicht op de bergen zorgt voor een speciale sfeer.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Granada»

Granada (69)

06 Mei 2018 | Andalucia | Spanje | Laatste Aanpassing 26 Oktober 2018

  • Granada - Alhambra - Palacios Nazaries
  • Granada - Alhambra - Alcazaba
  • Granada - Albaicin - Mooi versierde deuren - 6 maa
  • Granada - Mercado

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking