Reisverhaal «Nerja»

Andalucia | Spanje | 0 Reacties 02 Mei 2018 - Laatste Aanpassing 20 September 2018

Na het ontdekken van verschillende continenten tijdens onze wereldreis, valt nu opnieuw de beurt aan Europa. Ons eerste gedachte was om tijdens een langere vakantie de Azoren te bezoeken, maar met de komst van een kindje in augustus borgen we dit plan even op. Lange wandelingen maken op deze eilandengroep zat er met een rond buikje tijdelijk niet in voor Jolijn; en dus besloten we om Andalucia te bereizen. 

Na wat opzoekwerk, kozen we ervoor om gebruik te maken van het openbaar vervoer tijdens onze trip. En dat viel echt goed mee! Tussen de grotere en meer toeristische steden bestaan er goede en comfortabele trein- en busverbindingen om ons van punt A naar B te brengen. Natuurlijk maakt dit het wat moeilijker om tussenliggende natuurgebieden te bezoeken, maar je hebt eveneens geen parkeerplaats in de steden nodig.

Onze eerste stop was het kuststadje Nerja. We verbleven buiten het echte centrum in een appartementje en konden onze beenspieren al goed testen. Het is er best wel een heuvelachtig gebied, wat prachtige uitzichten geeft over de zee en de bergen in het binnenland. Koen ging er twee ochtenden duiken, maar had wat pech met het weer. De zichtbaarheid was niet al te best en de soorten vis waren nog eerder beperkt. Maar hij vond het fijn nog eens onder water te zijn. 

Verder was het vooral even op adem komen, rondslenteren in het leuke oude centrum en genieten van het overheerlijke Spaanse eten. Het is best een gezellig stadje. Op de laatste ochtend brachten we nog een bezoekje aan de grotten van Nerja. Een mooi verzorgd complex met grote en makkelijk toegankelijke centrale ruimtes, waar heel wat stalagmieten en stalactieten indrukwekkende sculpturen vormden. Nerja was een leuk begin van onze reis. Op naar de stad waarbij je bij elk drankje een tapa krijgt, Granada.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Nerja»

Nerja (14)

02 Mei 2018 | Andalucia | Spanje | Laatste Aanpassing 20 September 2018

  • Nerja - Cueva de Nerja
  • Nerja - Cueva de Nerja
  • Nerja - Cueva de Nerja
  • Nerja - Uitzicht op de bergen

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking