Reisverhaal «Sevilla»

Andalucia | Spanje | 0 Reacties 12 Mei 2018 - Laatste Aanpassing 13 November 2018

Volgende stop op onze Andalusië trip: Sevilla. Om er te geraken besloten we om vanuit Cordoba eens de trein te nemen, en dat was een goede keuze. Net als de bussen zijn de treinen van Zuid-Spanje goed uitgerust en verliep het traject vlekkeloos. Zeker een aanrader voor iedereen die zonder auto het mooie gebied bezoekt.

Nadat we ons hadden opgefrist in onze B&B, besloten we nog iets te bezoeken. Het was nog maar korte namiddag en de stad heeft veel te bieden. Geen tijd te verliezen dus. De Casa de Pilatos bleek ons een uitstekend startpunt. Dit paleis uit de 16de eeuw zou qua ontwerp gebaseerd zijn op het huis van Pontius Pilatus en kent een heel rijke versiering door het enorme aantal gebruikte wandtegels. Het is een heel mooi paleis in Mudejar stijl met een aantal toffe tuinen. De bovenverdieping kan je enkel onder begeleiding bezoeken. En wat blijkt...de huidige eigenaars, de hertogen van Mediacelli zijn goed bevriend met koning Fabiola. In één van de vertrekken prijkt een mooie foto van haar op het salon.

Wie aan Sevilla denkt, denkt ook automatisch aan de Plaza de España.Na een dagje rustig rond te slenteren in de stad, bereikten we dit plein in de latere namiddag op dag twee. Het werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1929 en toont de verbondenheid van alle Spaanse provincies en de 'Wereldsheid' van het Spaanse koningshuis. Het is best wel een indrukwekkend gebouw, mooi afgewerkt met leuke kanaaltjes. Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt als overheidsgebouw.

Het meest imposante en grootse gebouw blijft natuurlijk de kathedraal met de Giralda. De kathedraal zelf zou één van de grootste gotische bouwwerken ter wereld zijn en is aan de binnenkant mooi versiert. Vele bekende Spanjaarden liggen er begraven, alsook de Genuees Christoffel Columbus. Het is leuk om de kathedraal te bezoeken, maar door haar status is het er enorm druk. Hordes toeristen stromen continue toe en tussendoor vindt er in één van de vele zijbeuken een trouwviering plaats. De klokkentoren Giralda biedt een waardige aanvulling. Met haar 25 klokken is de toren indrukwekkend en de top biedt een mooi uitzicht over Sevilla. Het hellend pad dat naar de top leidt, werd vroeger aangelegd om ruiters naar boven te kunnen voeren. Te paard konden we namelijk sneller naar boven en beneden geraken, aangewezen om de stad te beschermen bij invallen.

Het Alcazar van Sevilla is natuurlijk het enige echte koninklijke paleis. We bezochten het op onze laatste dag. Het domein is mooier dan dat van Cordoba, maar het kan uiteraard niet op tegen het Alhambra. Het blijft wel een leuke bezienswaardigheid, waarbij de verschillende bouwstijlen nog het meest kenmerkend zijn. Koop zeker op voorhand online een kaartje om de lange wachtrijen te vermijden. 

Sevilla zou echter Sevilla niet zijn zonder zijn kleurrijke straatjes, vele bars en restaurantjes en gezellige pleintjes. Misschien tekenen deze, nog meer dan de historische gebouwen, het uitzicht van de stad. We genoten in elk geval van ons verblijf. En mocht je nog een ontzettende goede tapasbar zoeken, ga dan zeker langs Restaurante Enslava, een uitstekende tapasbar. Reserveren is aangewezen.

Op naar onze laatste bestemming: Ronda.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Sevilla»

Sevilla (57)

12 Mei 2018 | Andalucia | Spanje | Laatste Aanpassing 14 November 2018

  • Sevilla
  • Sevilla - Kleurijke straatjes
  • Sevilla - Alcazar
  • Sevilla - Processie

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking