Reisverhaal «Hlane Royal National Park»

Huwelijksreis | Swaziland | 0 Reacties 13 Augustus 2019 - Laatste Aanpassing 21 Oktober 2019

De rit van Zuid-Afrika naar Swaziland viel heel goed mee. De grensovergang verliep vlot en de ambtenaren waren heel vriendelijk. Niks op aan te merken dus. Ook het wegennet is goed te doen, maar het is hier en daar wel hard opletten voor grotere putten in de weg. Daar tegen 100 km/u in rijden is niet zo goed voor de banden. Op verschillende plaatsen zijn ze bezig om op korte trajecten de wegen te verbeteren. Voor ons traject had Swaziland echter een verrassing in petto. Zowaar de hele weg was voor een afstand van 30 km aan de ene zijde afgeschraapt en aan de andere zijde dieper uitgegraven. Het was voor ons een beetje zoeken welke kant van de weg het beste gebruikt kon worden. We volgden dan maar de locals en wisselden een beetje af.

Van Manyoni en haar kleinschalige karakter moesten we even wennen aan het eerdere massatoerisme in Hlane Royal National Park (Swaziland). In de enige lodge op het hele domein was er geen elektriciteit, dus 's avonds konden we ons hutje verlichten met fantastische olielampen. De geur die daardoor in de kamer hing, bracht ons precies terug naar de tijd van de pioniers in de 19de eeuw. Voor onze kamer lag er trouwens een drinkbron voor dorstige dieren.

Het park zelf is vooral gekend voor haar neushoorns. En ja, we zagen er ontzettend veel. Prachtig hoe die sierlijke, maar o zo gevaarlijke hoorn als eerste uit het struikgewas komt. En niet veel later (in een ander parkdeel) zagen we 2 pas volwassen geworden mannetjes leeuwen samen met hun 2 mama's. Prachtig zicht, die kleurrijke manen. Om dan nog maar te zwijgen over die enorme tanden die ontbloot werden als er eens stevig gegeeuwd werd. We hadden de dieren zelfs bijna in actie gezien toen en onoplettende gids van een bus schoolkinderen nietsvermoedend uit de bus stapte om een hek open te doen... op 50 meter afstand van de leeuwen vandaan. Onze gids raasde met de jeep naar de man toe om hem uit het zicht te zetten (en hem vervolgens gedurende 5 minuten de les te spellen). En de wandelsafari in de ochtend bracht nog een extra dimensie aan het avontuur. Dit was uiteraard in het parkdeel zonder leeuwen. Onze privé-gids bracht ons zeer veel kennis bij over de fauna en flora van de bush. Termietenheuvels, bijzondere planten, neushoornmodderbaden en vogels kwamen allemaal aan bod.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Hlane Royal National Park»

Hlane Royal National Park (25)

13 Augustus 2019 | Huwelijksreis | Swaziland | Laatste Aanpassing 21 Oktober 2019

  • Hlane Royal National Park - Wegenwerken
  • Hlane Royal National Park - Wandelsafari
  • Hlane Royal National Park - Waterbron lodge
  • Hlane Royal National Park - Safari
  • Hlane Royal National Park - Wandelsafari

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking