Reisverhaal «Ayutthaya»

De wereldreis | Thailand | 1 Reacties 03 April 2017 - Laatste Aanpassing 17 Mei 2017

We wilden de ouders van Koen zo veel mogelijk kennis laten maken met onze manier van reizen en dus reisden we per trein van Bangkok naar Ayutthaya.Alle koffers werden op de bagagerekken gezwierd en het genieten kon beginnen. Tijdens het bijbabbelen raasde het ene mooie landschap na het andere voorbij. We merkten dat ze zich amuseerden.

Eens in Ayutthaya aangekomen werden we opgewacht door onze Airbnb uitbater. Voor de twee nachten die we in Ayutthaya zouden doorbrengen hadden we een hele woning afgehuurd en we zagen dat het goed was. De eigenaar was een zeer vriendelijke mens die ons trots het ene stuk fruit na het andere van zijn domein kwam toestoppen. Na een half uur hadden we al een hele fruitmand op de tafel staan, die zelfs met een heel gezin niet weg te werken was op een week tijd. Neem daar nog eens bij dat de familie van Koen ons verraste met één kilo snoep en vier pakken heerlijke koeken. We begonnen een vermoeden te krijgen dat we de komende twee weken best niet al te veel op de lijn konden passen. En dit vermoeden werd al snel bevestigd wanneer we het ontbijt van onze verblijfsplaats voorgeschoteld kregen.

We kwamen naar Ayutthaya om de familie enkele historische tempels van Thailand te laten ontdekken. Het Ayutthaya rijk heerste van de 14de tot de 18de eeuw, nadat het Thailands eerste grotere rijk had veroverd (over Sukhothai meer in een volgend artikel) en de Khmer een grote slag hadden toebrachten met de verovering van Angkor Thom. Dit rijk besloeg bijna het gehele grondgebied van huidig Thailand, totdat het uiteindelijk werd verslagen door de Birmezen. De Thai vochten terug, heroverden hun grondgebied en verhuisden de hoofdstad naar het beter verdedigbare Bangkok.

We huurden vijf fietsen, allen bestickerd met God bless America, en reden zo doorheen het historische stadje. We hadden op voorhand al een leuke route uitgestippeld en bezochten enkele tempels van verschillende periodes uit het Ayutthaya tijdperk. Het hoogtepunt blijft natuurlijk de koninklijke tempel. De toeristische dienst beschikt daarnaast over een leuk en klein museum dat beknopt de geschiedenis van het rijk weergeeft en daarmee een goed begin van een tour vormt. Spijtig genoeg zagen we wel nog vele toeristen plezierritjes op olifanten maken. Beste mensen, probeer deze attractie zo veel mogelijk te vermijden. De olifanten die dit leven beschoren zijn in Thailand kennen een slecht en hard leven.

Tussen het fietsen door stopten we regelmatig voor een hapje en een drankje, maar het laatste avondmaal in Ayutthaya zou ons wellicht het meeste bij blijven. De Airbnb uitbater had voor ons een menu samengesteld van 5 Thaise gerechten en iedereen moest per se alle vijf de gerechten proeven. Het was zeer lekker eten, maar aan het einde van de avond stonden onze buiken op ontploffen. Voeg daar nog wat karaoke werk bij van zijn dochter en je krijgt een zeer interessante cocktail. Na 2 dagen reisden we echter terug naar Bangkok voor een citytrip daar (zie verslag Bangkok). Het was wel nog even hard onderhandelen over de hoeveelheid zitjes die we moesten betalen. Het busje had geen ruimte voor bagage voorzien en dus zouden we extra zitjes moeten betalen. We brachten het aantal stevig terug en uiteindelijk, na veel palaver, kon de rit vertrekken. Toegegeven, het was de meest helse en onveilige rit die we op onze hele wereldreis hebben meegemaakt. De chauffeur kon geen snelheid houden en vloog overal op een haar na tussenin. Nu ja, we kwamen uiteindelijk gelukkig ongedeerd aan en konden zo aan 2 fijne dagen Bangkok beginnen.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Ayatthuya»

Ayutthaya (26)

03 April 2017 | De wereldreis | Thailand | Laatste Aanpassing 17 Mei 2017

  • Ayutthaya
  • Ayutthaya - Wat Lokayasuttharam
  • Ayutthaya - Wat Pra Si Sanphet
  • Ayutthaya - Wat Ratchaburana
  • Ayutthaya - Wat Pra Si Sanphet

 

Plaats een Reactie

theysmans ann wat zijn de foto's een pak mooier nu wij erbij opstaan!!! hihihi Geplaatst op 18 Mei 2017

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking