Reisverhaal «Bangkok»

De wereldreis | Thailand | 1 Reacties 31 Maart 2017 - Laatste Aanpassing 17 Mei 2017

Onze eerste stop in Thailand was Bangkok en het was ook niet de laatste. In totaal verbleven we er 4 keer en wisselden er nog twee keer van bus. Een enorme en in onze ogen moderne, gestructureerde en interessante stad. Vanuit Cambodja arriveerden we er de eerste keer met het vliegtuig. We gingen toen een dag op verkenning en legden ongeveer 15 kilometer te voet af, waarbij we kennis maakten met weer een ander soort tempels, genoten van het heerlijke (straat)eten, door de enorme weekendmarkt slenterden (echt bijna alles werd er verkocht), de enorme rivier overstaken met een veerboot, twee oude forten bezochten en plots in de Chinese wijk stonden.

De hoofdreden waarom we naar Bangkok waren gekomen, was echter voor het lang verwachte bezoek van de familie en duikvrienden van Koen. Na onze verkenningsdag reisden we met de metro opnieuw naar de luchthaven om met de nodige kriebels deze bende op te wachten. Grappig genoeg kwamen ze uit een andere gate gewandeld dan was aangegeven op de vele aankondigingsborden. En dus werd er Ineens een arm rond ons geslagen terwijl wij nog tot in de eeuwigheid naar die leeglopende gate aan het staren waren. Het was een zeer blij weerzien dat opnieuw snel gewoon aanvoelde, alsof we elkaar gisteren voor het laatst gezien hadden. De duikvrienden gingen ineens door naar Koh Tao om te duiken, maar voor de familie van Koen hadden we eerst nog wat cultuur op het programma staan. Zo ook in Bangkok. We bezochten samen met hen een echte lokale markt. Heerlijk om te zien hoe zij hun ogen open trokken bij wat ze zagen. Het deed ons tegelijkertijd beseffen hoe onze visie al veranderd was, hoe normaal wij bepaalde dingen vinden. Ook beklommen we met hen de trappen naar de Golden Mount voor een mooi uitzicht over Bangkok en bezochten het mooie, maar super toeristische koninklijk paleis met bijhorende tempels. Nu ja, eigenlijk alleen de tempels, want door het overlijden van de koning bleven de deuren van het paleis gesloten. Het meest onder de indruk waren ze misschien wel van de enorme liggende boeddha bij Wat Pho, een verguld beeld van 15 meter hoog en 45 meter lang. Ten slotte was het nog lachen geblazen in de toeristische straat, Khao San road, kropen we met 5 in een tuktuk, genoten van lekker eten en drinken en eens zo veel meer van het gezelschap!

Enkele weken later stonden we opnieuw in Bangkok om er het Thaise nieuwjaar te vieren. Oorspronkelijk kwamen er heel wat gebruiken en tradities kijken bij dit feest, waarbij jongeren bijvoorbeeld geparfumeerd water in de handpalmen van ouderen goten. Met dit symbolisch gebaar werd al het slechte van het afgelopen jaar weggespoeld en werden de jongeren door de ouderen gezegend.Tegenwoordig is het echter één groot waterfestival. Gedurende 3 dagen ligt het hele land plat en vooral vol met water. Al het elektronische apparatuur kan beter thuis gelaten worden of verpakt worden in een waterdichte zak. Iedereen staat langs de kant van de weg klaar met een emmer water, een waterpistool of een tuinslang om voorbijgangers een frisse douche te geven. Ook vanuit rijdende pick-ups worden mensen getrakteerd op een koude doop. Op Silom Road vond het meest lokale en grootste watergevecht van de stad plaats, waar we wel een beetje moesten oppassen voor echt ijswater. Het is wennen als je ineens een emmer water van 5 graden Celcius over je heen krijgt bij temperaturen tot 40 graden. Een andere dag stonden we bij een groepje expats met kinderen die een tuinslang en al in de aanslag hadden. De tuktuk’s die passeerden kregen de volle lading (lees: minstens 6 volle emmers en een tuinslang) en ook voetgangers waren doorweekt na het passeren. Hilarische en super fijn.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Bangkok»

Bangkok (51)

31 Maart 2017 | De wereldreis | Thailand | Laatste Aanpassing 17 Mei 2017

  • Bangkok - Chinese wijk - By night
  • Bangkok met familie - Golden Mount
  • Bangkok - Wat Arun - In de stellingen
  • Bangkok - Chatuchak weekendmarkt

 

Plaats een Reactie

theysmans ann wat mis ik Thailand, jullie gezelschap, de cultuur en het lekkere eten!!!!! het zijn weer hele mooie foto's! Geplaatst op 18 Mei 2017

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking