Reisverhaal «Khao Yai Nationaal park»

De wereldreis | Thailand | 0 Reacties 25 April 2017 - Laatste Aanpassing 20 Mei 2017

We wilden graag wat beestjes spotten op een makkelijk bereikbare plaats en trokken hiervoor naar het Khao Yai nationaal park. Op ongeveer 3u rijden van Bangkok ligt dit prachtige stukje natuur, dat het eerste nationale park van Thailand was. Het tropische regenwoud daar is gekend voor zijn vele fauna en flora. Gedurende 1 dag maakten we met 8 anderen een tour doorheen het park, waarbij we ook een 3u durende wandeling deden. En of het een vruchtbare dag was, absoluut.

We reden eerst de groene heuvels van het park in en we werden al snel beloond met het zien van neushoornvogels. Het is het paarseizoen en we zagen een koppel bij hun nest zitten. Twee prachtige vogels waarbij je het mannetje kan herkennen aan zijn rode ogen en het vrouwtje aan de witte ogen. We reden verder en maakten plots omkeer, waarbij we een eindje verder moesten uitstappen, het regenwoud in wandelen en vooral heel stil zijn. We werden getrakteerd op een gibbonspektakel. Deze primaten hebben geen staart en komen ook zelden op de grond. Ze slingeren lustig van boom naar boom en genieten van de lekkere blaadjes. Vooraleer we terug de wagen instapten, zagen we ook nog een mooie oranje slang in het struikgewas.

We hielden halt bij het bezoekerscentrum en na onze diesel wat bijgevuld te hebben met sticky rice en banaan was het tijd voor de wandeling. Na nog geen 5 minuten stelde onze gids zijn kijker op en kregen we een enorme leguaan te zien. Echt ongelooflijk hoe ze al de dieren hier spotten. Vervolgens hoorden we een vogel zingen en na 15 minuten zoeken werd hij ook effectief gevonden door de gids. Helaas weten we de naam niet meer maar het was een prachtige gele vogel. De wandeling ging verder door het groen en we wandelden langs een enorme holle boom met een familie vleermuizen. Niet veel later haalde de gids een schorpioen uit zijn hol voor een volledige fotosessie, oh ja hij was giftig. Ten slotte kwamen we langs een bordje waarop stond voorzichtig te zijn voor de krokodillen. Onze gids stelde ons gerust, want ze waren zelden te zien. Tot 10 minuten later toen er in de rivier onder ons een krokodil lag te zonnen, heerlijk toch.

We ronden onze wandeling iets vroeger af dan gepland, want er was ergens een olifant gespot. Dwars door het oerwoud wandelden we terug naar de weg waar we werden opgepikt. We reden tot aan een salt lick waar een mannetjes olifant rustig aan het grazen was. Prachtig beest en nog altijd indrukwekkend, ondanks dat ze wat kleiner zijn dan de Afrikaanse tegenhanger. We sloten de dag na onze lunch af bij een kleine, maar fijne waterval. En de gids had nog een verrassing in petto, hij had ergens een slang gespot. Een felgroene viper lag rustig op een tak te rusten. Had hij het ons niet aangewezen dan hadden we deze slang nooit gezien, mooi beestje vanop een afstand. Op weg terug naar onze guesthouse kwamen we nog een hoop herten tegen en we werden uitgezwaaid door een heel leger apen met veel jonkies. Het was een meer dan geslaagde dag en een goede afsluiting van ons Thailand avontuur. We gaan nog een nachtje terug naar Bangkok waarna het tijd wordt om door te reizen naar onze volgende bestemming; Nepal.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Khao Yai nationaal park»

Khao Yai Nationaal park (33)

25 April 2017 | De wereldreis | Thailand | Laatste Aanpassing 20 Mei 2017

  • Khao Yai nationaal park - Entertainment met Koen
  • Khao Yai nationaal park - Schildpad
  • Khao Yai nationaal park - Hert
  • Khao Yai nationaal park - Een mooie vogel

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking