Reisverhaal «Koh Tao»

De wereldreis | Thailand | 0 Reacties 11 April 2017 - Laatste Aanpassing 19 Mei 2017

Na alle cultuur was het tijd voor volledige ontspanning. Koen had al sinds de Filipijnen niet meer gedoken en vertoonde sterke afkickverschijnselen. Tijd dat hij het water nog eens in kon. Vanuit Bangkok vertrokken we om 6 uur in de ochtend met de bus naar Chumpon. Na 7u rijden en heel wat vertraging konden we tegen 13u eindelijk overstappen op de boot die ons naar Koh Tao bracht. Helaas zat het weer aanvankelijk niet echt mee en kregen we tijdens de reisdag en de dag erna vooral heel veel regen te verduren, maar het fijne gezelschap maakte heel veel goed. En of het nu regent of niet, bij het duiken word je sowieso nat. Gelukkig waren de overige 4 dagen op het eiland stralend met een blauwe hemel. Naast en in het zwembad liggen waren de zwaarste opdrachten van de dag en de familie van Koen waagde zich aan hun eerste snorkelervaring. Deze viel goed mee en er werden zelfs haaien gespot. Er werd natuurlijk ook volop gedoken en hoewel Koh tao niet heel bijzonder is om te duiken, werden de laatste twee duiken in euforie afgesloten. Er werd zowaar een walvishaai gespot, een van de topdieren die je zelden kan zien tijdens het duiken.

Onze laatste dag trokken we er met 10 op uit voor een boottocht rond het eiland. Onderweg zagen we heel wat mooie stranden en vooral heel veel groen. We maakten twee stoppen om te snorkelen, lunchten met uitzicht op een mooie baai en genoten van het wereldberoemde strand bij Koh Nangyuan. Bij laag water verbindt een prachtig strand twee heuvels. En hoewel het heel toeristisch is, was het toch de moeite. We lieten sommige van de groep ook kennis maken met stand up paddle boarden. Een heerlijke manier om vanop de zee van een zonsondergang te genieten en vooral om al je spieren goed te trainen.

Ten slotte werd volop het lokale en minder lokale eten uitgeprobeerd waarbij de watermeloenshakes het populairste drankje van de week werden, naast de cocktails tijdens happy hour natuurlijk. Helaas komt aan alle fijne liedjes een einde en voor we het wisten stonden we aan de boot afscheid te nemen van het hele gezelschap. Over een tweetal maanden zien we iedereen dan wel terug, maar afscheid nemen is nooit fijn. Het waren 10 superfijne dagen die absoluut voor herhaling vatbaar zijn. Wij vertrokken eveneens van Koh Tao, maar met een latere boot om nadien met de bus terug naar Bangkok te reizen om het Thaise nieuwjaar te vieren.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Koh Tao»

Koh Tao (12)

11 April 2017 | De wereldreis | Thailand | Laatste Aanpassing 19 Mei 2017

  • Koh Tao - Mooie zonsondergang
  • Koh Tao - Dagtripje - Met de boot rond het eiland
  • Koh Tao - Dagtripje - Met de boot rond het eiland
  • Koh Tao - Uit eten met een gezellige bende!

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking