Reisverhaal «Sukhothai»

De wereldreis | Thailand | 0 Reacties 18 April 2017 - Laatste Aanpassing 20 Mei 2017

Na het vertrek van familie en vrienden was het ‘alleen’ reizen weer even wennen. Een grotere groep mensen brengt toch wel een heel andere dynamiek met zich mee. Nu, we hebben ons wel uitstekend geamuseerd met het Thais Nieuwjaar in Bangkok en na twee dagen weer in de hoofdstad te verblijven, waren we klaar om naar Sukhothai te reizen. De rit verliep vlot, maar nam toch nog zeven uur in beslag. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we op onze reisdag niet veel meer ondernamen dan eten en ontspannen. Een heerlijke pizza was meer dan geschikt hiervoor.

Het Sukhothai koninkrijk bestond voornamelijk van de 12de tot de 14de eeuw. Oorspronkelijk hoorde het gebied tot het Khmer Rijk totdat twee legerleiders zich van deze machtige, maar reeds afbrokkelende dynastie afscheurden en zo het eerste Thaise rijk stichtten. Eén van de Sukhothai koningen stond zelfs aan de grondslag van het huidige Thaise alfabet. Rond de 14de eeuw scheurden vele vazalstaten zich echter af, waardoor de macht van de Sukhothai koningen afnam en finaal in handen kwam van het Ayutthaya Rijk.

In totaal hadden we drie volledige dagen om de hoofdstad van het eerste Thaise rijk te bezoeken. De meeste mensen verblijven hier echter vaak maar één dag en hebben dan zowat alles gezien. Toch waren we blij met onze keuze, want het gaf ons meer tijd om te rusten en te genieten. De eerste dag genoten we van een heerlijk ontbijt, waarna we een publieke bus namen naar het ‘Centrale deel’ van de oude stad. Dit door grachten en muren omgeven gebied van 3 km2 vormde het hart van het oude rijk en is goed voorzien van tempels, parken en waterreservoirs. Het is een mooi gebied dat gemakkelijk te voet bezocht kan worden, hoewel een fiets handig kan zijn. De absolute topper is de prachtige Mahathat tempel, die van grote invloed was op het uitzicht van alle toekomstige tempels van Thailand. Het was de koninklijke tempel die tegenover het paleis lag. Echter, de Wat Phra Phai Luang is interessant op zichzelf, omdat hier de Khmer basis voor de Sukhothai stad duidelijk zichtbaar is. Het was een Hindoeïstische Khmer tempel die later tot Boeddhistische tempel werd omgevormd. Op 4 uur tijd waren we echter door het centrale deel en na de lunch besloten we om meteen ook het ‘Noordelijke deel’ te bezoeken. Deze ligt buiten de stadsmuren en het is een eerder kleine verzameling aan tempels, maar de toeristen komen hier in het algemeen naar toe voor Wat Sri Chum. Een tempel dat het grootste Boeddha beeld van Sukhothai bevat, gekenmerkt door een van de meest sierlijke handen dat een beeld kan hebben. Aangezien wij nog in de periode van het Thaise nieuwjaar aan deze tempel stonden, waren we getuigen van vele Thai die hier hun offers kwamen brengen.

Na een dag tempels bezoeken vonden we een dag relaxen meer dan welkom. Hoewel we die dag nog wat praktische dingen regelden voor de wereldreis, lieten we ons ook culinair verwennen. En een massage is eveneens mooi meegenomen. Zelf vonden we de Thaise massage best goed, ondanks enkele horror verhalen die we van medereizigers vernamen. De massage deed echt minder pijn dan we dachten. De laatste dag bezochten we nog de ‘Westelijke groep’ tempels. Het leuke aan deze groep is dat ze volledig in de bossen en op heuvels ligt, maar de staat van de tempels is niet geweldig. Vele van hen zijn volledig beschadigd of met de grond gelijkgemaakt. Na drie uur hadden we het dan ook gezien. Op naar Kanchanaburi.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Sukhothai»

Sukhothai (40)

18 April 2017 | De wereldreis | Thailand | Laatste Aanpassing 20 Mei 2017

  • Sukhothai - Wat Mahathat
  • Sukhothai - Westelijke groep tempels
  • Sukhothai
  • Sukhothai - Stadsomwalling
  • Sukhothai - Wat Sri Chum

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking