Reisverhaal «Krugerpark»

Huwelijksreis | Zuid-Afrika | 0 Reacties 16 Augustus 2019 - Laatste Aanpassing 27 Oktober 2019

Na Hlane was het nog eens tijd voor een iets kleinschaligere overnachtingsplaats. Rhino Post Safari Lodge is gelegen in één van de zeven privé-concessies binnen het Krüger National Park. De acht tenten lagen mooi langs een droge rivierbedding en werden verbonden door een prachtig terras aan een waterpoel. Wanneer het niet te koud was, werd daar het diner geserveerd met een luipaard, olifanten of impala's op de achtergrond. En 's avonds lagen we in een prachtige tent. 

In tegenstelling tot het vorige kleinere kamp, waren er geen draden gespannen om olifanten uit de buurt van de lodge te houden. Dit zorgde tot tweemaal toe wel voor indrukwekkende situaties. Zo was er één nacht dat olifanten hele aan onze tent aanpalende bomen aan het verorberen waren. Op nog geen 3 meter van ons bed verwijderd hoorden we takken afbreken en kraken. En de dag erop kwam een olifant terug om nog wat meer bomen binnen te spelen. Hij stond rustig te eten op nog geen meter afstand van het wandeldek. De mensen uit de eerste tent, mochten hun verblijf gedurende een uur niet verlaten. Maar wij hadden een prachtig zicht van dichtbij op een imposant beest. 

Natuurlijk konden in deze lodge een fles schuimwijn en enkele privé-etentjes weeral niet ontbreken. En ook hier was het eten weer van uitstekende kwaliteit. Naast impala uit kamp Manyoni, verschenen hier krokodil en struisvogel op het bord.

Daar waar we in Manyoni vooral cheeta's zagen, kwamen we in het Krüger luipaarden tegen. In totaal zagen we er 7 op 3 dagen tijd. Het meest spectaculaire moeten waarschijnlijk wel de 2 luipaard welpjes geweest zijn. Of was het misschien eerder de succesvolle jacht van een luipaard op een wrattenzwijn (en dat op nog geen 500 meter van onze lodge). Het is een beetje moeilijk kiezen. Voeg daar nog aan toe dat tijdens een sundowner (aperitief tijdens de avond game drive) ook nog eens enkele hyena's aan onze voeten kwamen zitten. Ja, we stonden naast de jeep... te veel om op te noemen dus. Om over al die prachtige vogels nog maar te zwijgen. 

Kruger Nationaal Park kan heel toeristisch zijn en bij momenten worden 'bijzondere' dieren echt door auto's omgeven. Door in een privé-concessie te verblijven, hadden we grote delen van het park voor ons alleen en werd er in die gebieden gelukkig wel meer respectvol met de dieren omgesprongen. Daarnaast kennen de rangers ook allerlei interessant binnenwegen en leuke plekjes in de andere delen van het park, die de toeristen in eigen voertuig niet kennen. We raden een verblijf in een privé-concessie dan ook aan. De prijs ligt misschien hoger, maar we kregen er veel voor terug...

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Krugerpark»

KrugerPark (93)

16 Augustus 2019 | Huwelijksreis | Zuid-Afrika | Laatste Aanpassing 27 Oktober 2019

  • Krugerpark - Safari
  • Krugerpark - Safari
  • Krugerpark - Safari
  • Krugerpark - Safari
  • Krugerpark - Safari

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking