Reisverhaal «Manyoni private game reserve»

Huwelijksreis | Zuid-Afrika | 0 Reacties 11 Augustus 2019 - Laatste Aanpassing 20 Oktober 2019

Volgende stop voor 2 nachten: Manyoni Private Game Reserve. Een park dat met haar diverse vegetatietypes zeker de moeite was. Om aan de lodge te geraken, was het nog een 20 tal minuten rijden vanaf de hoofdingang van het park. De safari kon eigenlijk al beginnen. 

Eens aangekomen werden we hartelijk onthaald met een welkomstdrink. Tijdens de rondleiding op het domein keken we onze ogen uit. In één woord: super. Slechts vier tenten op het hele domein, gelegen aan een droge rivierbedding. En zo een luxueuze tent hebben we nog nooit gehad. Vanuit het bad konden we prachtig naar buiten kijken. Er was dan ook nog een openluchtdouche en een privé-zwembadje per tent. Een fles schuimwijn stond onmiddellijk te wachten op het pasgetrouwde stel. Warme doekjes na elke safari, subliem eten en een continue toevoer aan drank. Het stopte niet. Onze laatste avond zaten we met alle gasten rond de braai waar het diner werd opgediend. We werden er volledig in de watten gelegd. En de impala's kwamen vredig tussen onze tenten grazen. In Rhino sands safari lodge konden we nog wel enkele avonden blijven. 

En wat met de safari's op zich? In een open jeep en met gids aan boord verkenden we gedurende 4 ritten het natuurschoon. Groepen olifanten, impala's en kudu's graasden vredig op enkele meters van ons vandaan. We werden de eerste avond zelfs getrakteerd op 4 leeuwinnen die nog wat aan het nagenieten waren van hun gevangen impala. Ze stapten half geeuwend gewoonweg langs onze jeep af. Dat was toch wel even spannend. Niet veel later was er de eerste luipaard sighting sinds 4 maanden. Hij kwam nog eventjes aan de achtergelaten botjes knabbelen. En dan hebben we nog niet gesproken over mama cheeta die, op onze laatste rit, samen met haar 3 welpjes van een heuse maaltijd aan het genieten was. Ze vormden 4 van de 7 cheeta's die we gedurende de 2 dagen zagen. Prachtige en elegante dieren. Het was niet alleen fijn om maar maximum met 4 personen in een wagen te zitten, ook zorgden de rangers van het park ervoor dat er nooit meer dan 2 jeeps per sighting aan het kijken waren. Zo bleef het voor dier en mens heel leuk. 

Dat het winter was, merkten we wel. Maar onze lodge voorzag elke rit nieuwe warmwaterkruiken en lekker warme fleece dekens. En als er 's avonds tijdens de sundowner (aperitief op het terrein aan het einde van de gamedrive) nog een lekkere gin tonic kon gedronken worden, kregen we het warm genoeg. Trouwens, warme chocomelk met een scheut Amaroula is ook zeker een aanrader ;).

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Manyoni private game reserve»

Manyoni private game reserve (56)

11 Augustus 2019 | Huwelijksreis | Zuid-Afrika | Laatste Aanpassing 20 Oktober 2019

  • Manyoni private game reserve - Game drive
  • Manyoni private game reserve - Game drive
  • Manyoni private game reserve - Game drive
  • Manyoni private game reserve - Game drive
  • Manyoni private game reserve - Game drive

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking