Reisverhaal «Bratislava - Gyor»

Bicycling from Vienna (Austria) to Dimitrovgrad (Bulgaria) | Slovakije | 1 Reacties 22 September 2011 - Laatste Aanpassing 22 September 2011

Route:  Bratislava (H) - Cunovo (H) - Rajka (H) - Mosonmagyarovar (H) - Darnoszeli (H)  - Asvanyraro (H) - Dunaszeg (H) - Gyor (H)   80 km

Weer:  Motregen en veel wind (gelukkig van het Zuid-Westen = rugwind), maar inde namiddag droger.

Na een gezellig avondje met de Slovaak en de Canadees vertrok ik weer richting Budapest. Ik kan twee kanten van de Dnau nemen om te rijden; de Slovaakse oever (minder goed aangeduid) of de Hongaarse oever. 's Morgens was ik nog steeds aan het twijfelen over welke route ik zou nemen. Het weer was verschrikkelijk? regen, wind, ... barslecht. Er waren onderweg ook niet zoveel andere fietsers te zien.

Aan de grens besliste ik om de Hongaarse kant te nemen omdat daar na 43 km al een stad was waar ik een jeugdherberg zou vinden. De weg was veeel minder goed bewegwijzerd dan tussen Vienna en Bratislava. En de eerste fietspaden en wegen waren echt moeilijk bereidbaar. De regen en wind maakte dit uiteraard niet veel beter .
Even dacht ik dat ik mij vergist had en dat ik de minder goed bewijzerde route had gekozen. Maar hoe verder ik van de Slovaakse grens weg reed hoe beter de wegen en de bewegwijzering werd.

's Middags kwam ik al aan in Mosonmagyarovar. Maar het weer beterde, het regende niet meer en het was zelfs redelijk warm. Dus ik besliste om verder te rijden tot Gyor. De rit ging vlot omdat de fietspaden naast de grote wegen vrij vlak waren en de wegen lang en recht.

In Gyor aangekomen ging ik op zoek naar een slaapplaats. Ik wist dat er geen Jeugdherberg was, maar ik hoopte toch iets goedkoop te vinden. Dat viel tegen! Na 6 keer de stad door te rijden ging ik terug naar het eerste en goedkoopste hotelletje dat ik binnen was gegaan. De jonge receptioniste lachte eens en we kletsten even. Na een douche lekker eten in de plaatselijke Irish pub . De gasten waren niet echt mijn leeftijd, maar zo'n lekkere steak kon er wel in! De vermoeidheid begon wel toe te slaan daar na het eten. Na een praatje en een biertje met een Peruaanse Amerikaan en een Cubaanse Slovaak zocht ik mijn bedje weer. Ze lieten mij echter niet vertrekken voordat ik een bussinesskaartje aangenomen had. "Take care" hebben ze wel 6 keer gezegd .

Voila, dat was dag 2. Tot de volgende!

Kaat

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

leen Hey Kate, en hoe gaat het met de benen en de poep? "Take Care" He! Geplaatst op 22 September 2011

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking