Reisverhaal «Gyor - Tata»

Bicycling from Vienna (Austria) to Dimitrovgrad (Bulgaria) | Slovakije | 0 Reacties 22 September 2011 - Laatste Aanpassing 22 September 2011

Route: Gyor - Bony - Bana - Babolna - Komaron - Tata
Weer:  Mooi zomerweer met een zonnetje. Gelukkig niet al te warm om te fietsen

Hejhoi,

Leuk voor jullie dat ik zoveel zin heb om te schrijven :)

In Gyor ben ik redelijk laat vertrokken omdat ik eerst op internet enkele overnachtplaatsen wou checken (en ook even bloggen uiteraard :). Spijtig genoeg was er niet al te veel info over te vinden... Dan ben ik maar gwoon zo vertrokken. Ofwel zou ik naar de Slovaakse oever fietsen om daar een Thermal Bath complex te zoeken dat vrij goedkoop zou zijn volgens de Hongaar van Bratislava. Ofwel sliep ik in Komaron of Tata (waar een jeugdherberg is zogezegd).

Ik reed Gyor uit in de stralende zon, maar eerst een eindje langs de industriezone... Daarna door de breed uitgestrekte velden met mais en enkele nabijgelegen dorpjes door waar weinig te zien viel. Na een half uurtje reed ik de autostrade over en kwam ik op een niet-geasfalteerd weggetje uit. Dat is altijd wat schrik afwachten. Je gaat meestal nogal traag en met al dat gewicht boenk je al snel tegen je velg aan bij een put of hoebel.
Maar er stond mij iets anders te wachten. Twee mannen van de lokale krant spraken mij aan en vroegen of ze een foto van mij mochten nemen voor in de krant. Ik vroeg waar het over ging. In gebrekkig Engels maakten ze duidelijk dat het enkel een foto moest zijn op die weg omdat het een lange weg is ofzo... "Very long road" bleven ze maar zeggen. Daarop volgde een fotoshootvan een 20tal foto's en het uitwisselen van e-ailadressen (of bussinesscards in hun geval) en adressen. Er wordt dus een exemplaar opgestuurd naar Bulgarije . En hopelijk ook per e-mail, anders vraag ik het nog wel eens. Handig die bussinesscards.

Daarna reed ik rustig  verder en vroegi k mij af wat voor rubriek het nu zou zijn. Ik reed richting Babolna wat nogal vaak over de iets drukkere weg gaat. In Babolna heb ik even gegeten en ging ik op zoek naar de plaatselijke attractie; de paardenstallen van renpaarden.

Een ticketje om de stallen te bezoeken was spotgoedkoop. Je mocht overal binnen en rondkijken, maar heel veel was er niet aan te zien. Achteraf gezien had ik misschien aan de staljngens en meisjes om wat uitleg kunnen vragen. Enfin, de paarden waren best mooi . Maar uiteraard niet zo mooi als de Spaanse ruitersschool in Wenen...

Daarna ging de weg nogal op en neer - waari k de 30jaar ouderen ook weer versloeg . En reed ik vrij vlotjes naar Komaron. Daar bekeek ik de drie Forstresses of Citadellen. Maar al snel reed ik door, want ik had ondertussen beslist dat ik tot in Tata zou rijden. Het was echter al 17u, dus ik bleef niet te lang hangen.

De weg naar Tata was nog zeer heuvelig en ook gewoon op de weg, gelukkig niet al te druk. De landschappen waren SUPERmooi! Een geel-oranje gloed van de ondergaande zon kleurde de velden. Een dik halfuurtje later kwam ik aan in Tata en stond ik versteld van de gezelligheid van het stadje. Leuke kasteeltjes en promenades langs het grote/oude meer en veel gezellige restaurantjes en barretjes langs het water.
Eerst moest ik uiteraard op zoek naar de hostel. Na wat rondfietsen vond ik het, maar het bleek toch niet zo'n hostel te zijn zoals ik kende. Het was een caéping waar ze ook chaletjes en barrakjes verhuurden... Ik nam uiteraard de goedkoopste en sliep in een barrakje (zie foto's). Ik heb heel goed geslapen trouwens.

Toen het al donker was ging ik op zoek naar een retaurantje. Daarna nog even mijn fiets controleren; mijn achterlicht werkt niet (dat heb ik gelukkig niet echt nodig) en mijn voorste remmen maken vaak nogal schurend lawaai. Ik heb er nu nieuwe opgezet omdt ze nogal versleten waren, maar vandaag hoorde ik weer hetzelfde lawaai... misschien moet ik dat binnenkort toch eens laten nakijken.

Groetjes

Kaat

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking