Reisverhaal «Tata - Esztergom»

Bicycling from Vienna (Austria) to Dimitrovgrad (Bulgaria) | Slovakije | 2 Reacties 22 September 2011 - Laatste Aanpassing 22 September 2011

Route: Tata - Sutto - Labatlan - Nyergesujfalu - Tat - Esztergom  60km
Weer:  's ochtends een beetje mistig en frisjes, maar daarna zonnig en warm (mijn sandalen zijn er al in gebruind)

Voila, hier ben ik al weer.
Deze keer niet in de Mc Donalds, maar in een of andere residentie voor studenten (middelbare school, denk ik). In de zomer verhuren ze hier ook kamers als in een hostel. Ik kwam dit per toevalte weten van een jonge dame in eem reisburo die mij liever een hotelkamer geboekt had .

Deze ochtend ben ik in Tata vertrokken. Alweer niet zo vroeg, maar de afstand die ik zou doen vandaag is beperkt. Tot Budapest zou ik niet geraken (spijtig want vandaag is het er autovrije dag hoorde ik), dus dan maar daarvoor stoppen. Ik nam eenrustig ontbijt aan het meer dat nog wat mistig was en nam nog even de tijd om de bezienswaardigheden van Tata te bekijken. Ook de touristinfo deed ik ven aan, maar daar kwam ik over overnachtingen in Esztergom of Pilismarot niet veel te weten.

Eens op de fiets merkte ik dat mijn benen een dipje hadden. En dat viel tegen, want de weg van Tata naar Komaron start al stijgend voor een 10tal km... Eerst dus hard afzien en achteraf gezellig naar beneden bollen.
Heb ik al gezegd dat ze hier best wel veel wijngaarden hebben? Wel, dat hebben ze hier dus wel veel. En blijkbaar ook wijn, misschien moet ik dat maar eens proberen.
Op de top van de heuvel was een wijnbrouwerij en mooie vergezichten. Ik heb er niet veel foto's van omdat het nog steeds niet zo helder was en mijn fototoestel al bijna vol stond (bij deze nu weer leeg).

Dit Tatatripje was dus echt de moeite, veel mooie golvende landschappen gezien daar. Maar eens ik weer op de hoofdroute kwam moest ik over een lange drukke weg. Er was geen alternatief, dus reed ik maar met mijn helmpje en mijn oranje fluovest langs de weg. Af en toe kreeg ik een glimp van de Donau te zien alsook enkele kleinere dorpjes/stadjes. Die drukke weg bleef spijtig genoeg wel altijd aanwezig.

's Middags vond ik een plekje aan de Donau om te eten. Volkorenkrakotten met geitenkaas en mexican salad uit blik. Het klinkt misschie niet al te goed, maar het was best lekker. Daarna was het niet zo ver meer naar Esztergom. Ik ging er onmiddellijk op zoek naar de tourist info (die van Tata gaf mij het adres), maar zij konden mij niet veel meer geven. Viavia kwam ik dan uiteindelijk toch terecht bij een touristenburo en zo bij dewe residentie-achtig-iets.

Ik zit nu vlakbij de Basilica. Dat betekent op de berg en vlakbij het centrum. De zon is stilletjes aan het ondergaan en ik ga er straks even van genieten. Vanop die berg zie ik de Donau en daarachter Slovakije (zoals langs de hele Donaurivier eigenlijk). Dan trek ik nog wat foto's, want eerder moest ik mij wat inhouden.

Enkel de foto1s nog online en dan ben ik weer even klaar met jullie 

Viszontlatasra (enkel nog te weten komen hoe ik het uitspreek)
Kaat

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Birthe Kaat, het ziet er naar uit dat uw fietstocht al een hele belevenis is geweest! Geniet er nog van en als ge eenmaal wel gesetteld zijt skypen we! PS zeer mooie foto van uzelf haha! (het armbandje! :p) Geplaatst op 27 September 2011
maria hallo Kaat, als jij elke dag zo'n verhalen blijft schrijven, kan ik mij jouw route bijna levendig voorstellen, dank het ga je goed take care!!! t maria Geplaatst op 23 September 2011

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking