Reisverhaal «Vienna - Bratislava»

Bicycling from Vienna (Austria) to Dimitrovgrad (Bulgaria) | Slovakije | 1 Reacties 21 September 2011 - Laatste Aanpassing 22 September 2011

Route: Vienna - Schonau - Hainburg - Bratislava  67km
Weer: Regen voorpeld, maar droog metveel wolken.
Ik zit nu in de Mc Donalds dit verhaal voor de 2e keer te typen omdat het internet na 20 min afsluit en ik alles verloor. Barslecht toetsenbord, dus vergeef mij de schrijffouten.

19 september vertrok ik in Vienna. Het moeilijksteis altijd een stad in of uit komen. De kaartjes zijn meestal niet nauwkeurig genoeg. Alsnel kwam ik ook mdere fietsers tegen. Meestal een 30 jaar ouder als mij en in groep met een gids. Het is best leuk om onderweg en praatje te slaan met Hollanders of Britten .
Net na Wenen was er een omleiding, maar die was zeer goed aangegeven. En wenen - Bratislava is slechts 70km, dus dat kon geen kwaad.

We reden voor en groot deel door een natuurpark. Het overstromingsgebied van de Donau dat veel dieren aantrekt. Prachtig mooi die natte bossen! Ik zou graag foto's posten, maar dat gaat hier niet. De volgende keer dan maar.
Onderweg was er qua cultuur ook veel te bezichtigen. Ik heb niet alles gezocht, mar Hainbug was echt de moeite. Daarna de grens over en naar Bratislava.

InBratislva had ik afgesproken met een Slovaak war ik op de Couch kon slapen. Hijhad echter nog een gast ( een Canadees). En na een douche hebben we Bratislava by night bezocht. Supergezellig en kei interessant!
Voor het slapen gaan dronken we nogeen warm Slovaaks honinglikeurtje en een platselijke cola om af te sluiten.

De volgende dag zou het slecht weer worden, dus ik weet nog niet waar ik zal gerken.

Groetjes, Kaat

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Tante Annie Tof Kaat, ik fiets in gedachten mee! Groetjes uit Wolvertem, T. Annie. Geplaatst op 21 September 2011

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking