Reisverhaal «Dag 4 : Dun sur Meuse - Chalons en Champagne »

Fietsreis naar Santiago de Compostela | Frankrijk | 1 Reacties 19 Juni 2018 - Laatste Aanpassing 20 Juni 2018

Met zo een prachtig uitzicht kon ik de rolluiken niet naar beneden laten om te slapen. De zeldzame keren dat ik wakker ben geworden was het uitzicht, zelfs ‘s nachts, prachtig.  De ramen volledig open, frisse lucht...perfect!.

‘s Morgens is de kamer heerlijk fris, maar mijn kleren zijn niet droog. De fietskleding is ok, de rest is van katoen en dat droogt minder goed!

Ik zit alleen aan de ontbijttafel, de eigenaar is gaan werken, de andere gasten slapen nog.  Het is ook nog maar 06.45.  Het typisch Franse ontbijt smaakt heerlijk: een perfecte croissant en stokbrood met zelfgemaakte confituur ( groseil 2017 Ilvio).  Het is top cuvee!

Vandaag is alles snel ingeladen en gepakt en om 07.30 zit ik op mijn fiets voor een tocht van 138 km.  Het landschap wordt minder glooiend, bossen verdwijnen en worden vervangen door graanvelden.  Grote lege graansilo’s staan te wachten op nieuwe ladingen vers graan.  Elk jaar ledigen om met verse producten te vullen.  Dit moeten we ook met ons zelf doen, hoofd en ziel leegmaken om ruimte te maken voor nieuwe ideeën, uitdagingen  en emoties.  Zou een tocht naar Santiago de Compostela de enige manier zijn?

Om de tocht dragelijk te maken stop ik geregeld om wat te eten en te drinken. Het lukt me niet om dit al rijdend te te doen, ik verslik me en geraak buiten adem. Ik bewonder de wielrenners die honderden kilometers rijden aan hoge snelheden.

Memorials, Franse, Duitse en Amerikaanse kerkhoven zijn niet weg te denken, honderd jaar geleden was de oorlog eindelijk voorbij en kon de opbouw herbeginnen. Ik tracht niet te stoppen bij elk gedenkteken  of begraafplaats... maar sommige plekken beroeren me. In Varennes-en- Argonne staat een reusachtige Amerikaans memorial met een eeuwige vlam, enkel vandaag is ze gedoofd.

 Om 12.30 is het lunchtijd, de helft van de 138 kilometers zijn verstreken onder mijn fietsbanden.  De resten van gisteren smaken nog perfect.  Ik probeer een dutje te doen langs de weg, maar enkele chauffeurs vinden het nodig om te toeteren. Een bezorgde man komt langzaam langs om zogezegd de post uit te halen. Hij wil weten van waar ik kom, of ik pelgrim ben, of ik water nodig heb, of hij me moet vervoeren ... hij is bezorgd.  Er komen elk jaar veel pelerins langs de oude route, vertelt hij. Dit jaar is door het weer alles wat langzamer op gang gekomen, en hij heeft in zijn schuur al vele pelerins geholpen met warme koffie en water. Mooi toch!  H

Ik kom langs de prachtige kathedraal van l’ Epine ( een tip van de zorgzame man).  Maar ik moet verder, nog 48 km.  Een lekker flantaartje met cerises gaat me voldoende kracht geven om Chalon te bereiken.  

Plots, in de verte duikt er een toren op, en grote gebouwen. Op de heuvelrug aangekomen zie ik een grote stad.  Het blijk Chalon reeds te zijn.  Na 101 km ben ik er.  Ik zal vanavond mijn trip van morgen beter moeten voorbereiden...  Een foutieve inschatting in deze richting is plezant.

2- 4 : niet de stand van onze Rode Duivels op het WK voetbal, maar 2 fietsers met bagage en 4 motards ben ik tegen gekomen. Kwamen de fietsers terug van Compostela, waar gaan de motorrijders die me voorbij staken naar toe? En ja, zoals de motards elkaar begroeten, zo steken pelerins uitbundig hun hand op als sportieve groet.

Bewolkt en zonnig naar het einde van de dag. 14-24 gr.

101 km, 701 hoogtemeters, 113bpm gem. hartslag, 15,5 km/uur gem., 3063 cal

Hotel Ibissen Style in Chalon en Champagne 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Theike van bij ma langs Hoy, gestaag worden de wegen korter bij het einddoel ma is hier ik zal haar uw groeten brengen; wat wil ze zeggen hou maar goede moed en dat uw benen maar gouw goed worden doe op uw gemak kusjes en een warme omhelzing Geplaatst op 20 Juni 2018

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking