Reisverhaal «Dag 10 : Osoyro»

Noorwegen | Noorwegen | 1 Reacties 22 Juli 2019 - Laatste Aanpassing 23 Juli 2019

We worden voortdurend ‘gestoord’ door de WhatsApp club van Marleen (Ping-Ping, nieuwe boodschap)  Iedereen is aan het oefenen voor de fietstocht naar Roermond. Dus vandaag gaan wij een triathlon doen als voorbereiding.  We staan op om half acht voor het zwemgedeelte. Het zijn geen km’s maar toch. Dan gaan we ontbijten, net te veel om het nog gezond te noemen, maar het was wel super.  Om de overdaad aan calorieën weg te werken gaan we fietsen.  Oh ja, effe vertellen het is maar 12 graden en er valt wat regen.  Maar we zetten door. De tocht begint met een zeer steile klim van 300 meter lang en 35 hoogtemeters, en dat met een te volle maag.  Het had makkelijker gemogen😜. Vervolgens fietsen we langs het fjord naar het noorden.  Helling op, berg af.  Soms wel hellingen die al snel beginnen met 12 % en eindigen met 15%!  Na 8 km eindigt de weg bij een ferry, dit was niet voorzien!  We nemen een tussenweg over een heuvel.  De kwaliteit van de wegen is uitstekend, de uitzichten prachtig en de hellingen vermoeiend.  In de diepte zien we viskwekerijen liggen. Hier worden onze Noorse zalmen gekweekt!  Na 25 km keren we om. En om 14.30 zijn we terug bij het hotel. 43 km, 650 hoogte meters, niet slecht voor beginnende triathlonners!  Het lopen vullen we creatief in. We shoppen onze lunch in ‘n Kiwi supermarkt open van 07 uur tot 23 uur.  De Noren moeten zich niet haasten om te gaan winkelen na een werkdag.  We wandelen in onze tuin en lunchen op de rotsen aan de zee. Ongelofelijk mooi. Cortenstaal, uitgeslepen rotsen, granieten banken en tafels, houten bank tegen de rotswand...PRACHTIG .  De gerookte zalm smaakt voortreffelijk wanneer hij doorgespoeld wordt met een Italiaans Soave wijntje (meegesmokkeld vanuit België)

Omdat de temperatuur maar 15 gr bedraagt en er een windje staat, besluiten we om ons te gaan opwarmen in de sauna.  Ik val buiten in slaap, fietsen (en wijndrinken) is vermoeidend!

We besluiten de avond met een zeer lekker diner!

 Osoyro, 12-17 gr, zwaar bewolkt en soms wat lichte regenval.

100 % tevredenheid van het hotel.  Zal ik voor volgend jaar reeds boeken en hopen op een zeer hoge vroege boekingskorting?

P.s. Ik oefen mee, maar ik ben op 31/08 en 01/09  op motortoer naar de Alpen en de Dolomieten.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

jurgen Mooi... vooral die laatste opmerking. :-) Geplaatst op 24 Juli 2019

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking