Reisverhaal «Maandag 26 aug: TALLINN hoofdstad van estland»

Polen en de Baltische Staten: Litouwen,Letland en Estland | Estonië | 0 Reacties 03 September 2019 - Laatste Aanpassing 03 September 2019

Maandag 25 aug: TALLINN hoofdstad van Estland

Om 10u45 vertrokken van onze zonnecamping na alles bijgevuld en schoongemaakt te hebben, op naar Tallinn hoofdstad van Estland op zo’n 160 km rijden.
Op zoek naar een eventuele overnachtingsplaats vinden we een goed plaatsje vlakbij de Linnahal, een enorme sport- en concerthal gebouwd door de Russen ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Moskou ( 1980) waar Tallinn de locatie was voor de zeilwedstrijden. De Linnahal, een enorm vervallen, ongebruikt en onbruikbaar geworden betonnen gebouw is dan ook ons eerste doel. Je kan de trappen opgaan en je voorstellen hoe het moet geweest zijn in volle bloei en van bovenop heb je langs de ene kant een mooi uitzicht over de oude stad terwijl zich achter je de zee bevindt en de aanlegplaatsen voor de vele cruiseschepen die hier voor een dag aanmeren.
We genieten even van het uitzicht en gaan dan op stap naar de oude middeleeuwse stad met verschillende metersdikke ronde torens, de hoogste ervan gebruikt door de Russen als televisiestation voor het uitzenden van de Olympische Spelen. We komen langs een oud huis waar destijds (1940) de KGB ( Russische Geheime Dienst )de kelderverdieping van de residentiële building ombouwde tot gevangeniscellen waar verdachten opgesloten, ondervraagd en mishandeld werden. Nu een klein, maar indrukwekkend museum, waar de muren verhalen vertellen die je kippenvel doen krijgen.
Verder dwalen we enkele uren door de stad met ook weer ontzettend mooie gebouwen, maar de volle terrassen en restaurants, de vele souvenierwinkeltjes en de vele toeristen maken dat we, veel te snel eigenlijk, genoeg krijgen van Tallinn en beslissen er niet nog een dag door te brengen. We zullen verder rijden naar Narva, een stad aan de Russische grens helemaal in het noordoosten, met een grensovergang. Meer en meer wordt de sfeer Russisch en krijg je woonblokken, gebrek aan etalages in de winkels, standbeelden met voorstelling van harde werkers en krijgshaftige mannen met geweren, op dorpspleintjes te zien. Een 50-tal km voor ons doel stranden we vlak bij de zee waar we lekker gaan eten in een Spa-hotel en daarna op de parking zullen blijven slapen.

Verstuurd vanaf mijn iPad

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking