Reisverhaal «Zat 24 en zon 25 aug: Parnu op de camping»

Polen en de Baltische Staten: Litouwen,Letland en Estland | Estonië | 0 Reacties 02 September 2019 - Laatste Aanpassing 02 September 2019

Zat 24 en zon 25 aug: PARNU 2 dagen camping

Vanuit Riga om 10u30 vertrokken van de parking.

Langs Gauja National Park naar de grens met Estland gereden. We hoopten op extra mooie natuur, maar het was de omweg niet echt waard.

We stoppen om iets te gaan drinken in Valmiera...neen, toch niet, de dienster van het enige terras daar is aan het telefoneren, kijkt ons aan en belt verder. We wachten nog een tijdje, stappen met een onvoldaan gevoel terug naar de auto en rijden dan maar verder na een slok water. We rijden westwaarts terug naar de kust van de Golf van Riga en dan noordwaarts langs de kust tot Parnu waar we voor twee nachten op camping Solar Caravan Park gaan staan om onze benen en hoofden wat rust te gunnen. De camping gaat er prat op dat alles nieuw is en praktisch helemaal werkt op zonne-energie , een bijna maniakale hobby van de eigenaar. Het is zalig samen te douchen in een echte ruime badkamer met prima uitrusting! Net een hotel!

Leuk afwassen aan een wasbak met warm water uit de kraan, waarbij je zo veel water gebruikt als je wil! Ook een echt toilet dat je zomaar doortrekt is dan een luxe, meer dan we gewend zijn.

Op de camping, rondom ons zonnepanelen die zich om de zoveel tijd naar de zon richten, zitten schrijven in het zonnetje of in de schaduw, je kiest maar...ondertussen staat een wasmachine te draaien, je haalt er later alles zomaar schoon weer uit. De droogtrommel die er staat gebruiken vinden we een beetje overdreven, maar ook droogrekjes met wasspelden staan ter beschikking. Tel daarbij een supervriendelijke gastvrouw, een paar Nederlanders als buren en het plezier kan niet meer op.

Er is zelfs tijd om tussendoor van de appeltjes, geplukt van de bomen onderweg, een paar potjes appelmoes te maken. We genieten van de rust en schrijven ijverig bij ook al lukt het ons niet om helemaal bij te raken.

De tweede nacht op onze luxecamping gaat in...

Verstuurd vanaf mijn iPad

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking