Reisverhaal «Vrijdag 19 oktober : Klair: New Delhi 18 oktober»

INDIATOER 2018 van Zuid tot Noord | Indië | 0 Reacties 19 Oktober 2018 - Laatste Aanpassing 19 Oktober 2018

Hier ben ik dan weer met een wat drogere beschrijving van wat we gisteren deden. Na veel gepalaver waar we niet uitkwamen proberen we nu een beetje gelijkvormigheid in het benoemen te krijgen.

Gisteren donderdag was onze culturele hoogdag in Delhi, aangezien we morgen alweer verder vliegen naar Chennai, Madras. Na al het stappen van de twee voorbije dagen vonden we dat we ons een taxi voor een dagje konden veroorloven, anders is het onmogelijk om op een dag zoveel te doen als we wilden.

Om 9uur komt de taxi ons aan het hotel ophalen nadat we eerst in een klein straatrestaurantje een dosa (soort grote krokante opgerolde pannenkoek) gegeten hebben en in het Grand Godwin hotel daar tegenover een lekkere kop koffie en thee dronken. Eerste doel is in Old Delhi het gekende Red Fort, gebouwd door Shah Jahan, jawel die van de Taj Mahal...hij is er alleen nooit vast komen wonen omdat hij gevangen gezet werd door zijn slechte zoon in Agrafort. Aan het fort is 10 jaar gewerkt (1638-48) en het is omgeven door een 18m hoge muur in rode zandsteen. We dwalen een uurtje tussen de gebouwen, langs de paden tussen de niet zo verzorgde gazons. De zon brandt, het is in de dertig graden, dus zijn we aan wat afkoeling toe. Buiten het fort worden we door een fietsriksja-man aangesproken en voor we ons weer naar onze wachtende auto met chauffeur laten brengen maken we een fietstocht door de smalle straatjes van Old Delhi. Foto’s zeggen meer dan woorden, dus na mijn geschreven verslag post ik ook een paar foto’s.

Al rijdend bewonderen we de grote India Gate een 42 m hoge stenen memorialboog voor 90.000 Indische soldaten gesneuveld in o.a. WOI , dan langs de grote paradeweg tot Presidentshouse (340 kamers en 2,5 km gangen!). Hierna zijn we aan een lunch toe waarna we een bezoek brengen aan Humayun’s tombe die als inspiratie zou gediend hebben voor de het latere mausoleum (Taj Mahal) voor de vrouw van Shah Jahan. In de tuinen staan ook nog ander tombes, maar ook hier geldt: een uur ronddwalen is wel lang genoeg.

We rijden nog naar de Lotustempel waar een onmogelijk lange rij staat aan te schuiven zodat we het bij langsrijden houden. Eigenlijk is het voor ons goed geweest maar de driver vraagt ons om een gunst en dit wordt eigenlijk het fijnste moment van de dag. Hij wil dat we zo’ n dure winkel binnengaan, daar een tiental minuten binnen blijven en dan weer naar buiten komen, we hoeven niks te kopen maar als we dit doen krijgt hij een punt. Ik ken het verhaal, maar het blijkt echt zo te zijn, als hij 100 punten heeft krijgt hij een nieuwe broek en hemd, een soort taxi -uniform en hij heeft er reeds 88! We doen het en hij is blij, als we terug komen zeg ik al lachend...en nu op naar de tweede shop! Nu, die man begon keihard te lachen en op zijn dijen en op zijn stuur te slaan...die was in de wolken en zei dat hij dat in zijn 18 jaar taxirijden nog nooit had meegemaakt, iemand die vrijwillig naar een tweede shop wilde! We voelden ons zo blij met die man zijn uitbundigheid dat alleen al daardoor deze dag er een werd met een gouden randje.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Delhi»

Theo en Klair foto’s van Delhi (10)

19 Oktober 2018 | INDIATOER 2018 van Zuid tot Noord | Indië | Laatste Aanpassing 19 Oktober 2018

  • 1. De 18m hoge ommuring!
  • 8. Humayun’s Tomb
  • 10. De Lotustempel, tempel van alle godsdiensten
  • 6. Drukte in de enge straatjes van Old delhi

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking