Reisverhaal «Khao Sok- Cheow Lan-meer»

Thailand | Thailand | 0 Reacties 24 Januari 2013 - Laatste Aanpassing 24 Januari 2013

Vandaag waarschijnlijk één van de hoogtepunten van mijn trip beleefd met de daguitstap naar en op het Cheow Lan-meer.

Een uitstap met prachtige beelden van fotogenieke karsteilanden, beboste inhammen, bergen met nevel omgeven en dat op het blauwgroene water van het 28 km lange meer, ontstaan door het bouwen van een dam voor een waterkrachtcentrale.

Na een rit van anderhalf uur in een soort safari-truck komen we aan de ingang van het damgebied. Hier stappen we over op een longtailboot voor een boottocht om U tegen te zeggen . We zijn met zeven gasten van ons resort samen met een gids. De fototoestellen klikken onophoudelijk, het uitzicht verandert voortdurend en de ene rotsformatie is al mooier dan de andere. Rond de middag komen we aan een drijvend restaurant met allemaal hutjes. Elk krijgt een hutje voor spullen of rust en een kano om een tripje op het meer te maken.

Het water is heerlijk...de lunch later ook.

Later varen we weer een stuk verder en meren we aan om een wandeling te maken. Eerst bergop (hmhm) en later bergaf, maar wetende dat we straks terug moeten...

Op een van bamboestammen plat vaartuig varen we naar een grot die toch wel indrukwekkend is. Na de boottocht in de ondertussen late namiddag zijn we allemaal een beetje moegeklikt maar genieten enorm van de nevelachtige zichten op de rotsformaties.

De anderhal uur durende terugrit in de open auto is wel een beetje winderig en soms fris doordat het onderweg geregend heeft.

Moe maar tevreden over onze dag zijn we om rond 18 u 30 weer terug in The Rainforest Resort.

Even terzijde, gisteren sliep ik in het gereserveerde hutje met fan, maar vandaag wisselde ik toch voor een echte kamer die wel vier keer zo groot is, en airco heeft. De spin naast mijn raam (wel buiten) met een lijf van wel vijf cm lang maakte me toch wel een bang, temeer daar er een spleet van wel vijf cm hoog onder mijn deur was.

Je ziet, ik zorg goed voor mezelf. Tot hiertoe alles oké!

 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking