Reisverhaal «Naar en in Ayutthaya-dag 1»

Thailand | Thailand | 1 Reacties 28 Januari 2013 - Laatste Aanpassing 28 Januari 2013

Het mezelf gemakkelijk maken? Vergeet het! De mini-van die me om 9 uur komt ophalen komt niet, ik moet met mijn bagage te voet mee enkele straten verder. Na een paar minuten bus stop om te wisselen volgens bestemming, maar dat kennen we al. Wel vervelend wordt het als het niet lukt en we om 10 uur nog niet weg zijn en er nog druk wordt gediscuteerd. We rijden door maar om half elf zijn we nog niet uit Bangkok! Met zijn drieën worden we dan weer uit het busje gezet en moeten we in een ander stappen...achterste rij, hoofd schuin, en opwippen bij elk bultje! We raken toch in Ayutthaya tegen een uur of twaalf, de twee meisjes die voor een dagje kwamen waren ook beter met de trein gekomen hun dag al half!

Met tuktuk-taxi naar River Hut, helemaal in het zuiden van het stadje. Wel rustig, mooi en alles in hout en bamboe, alleen van alles afgelegen.

Rond half twee ga ik op stap, en ik zal niet echt gaan zitten voor ik weer in de hut ben om een uur of zeven, ik deed mijn kilometertjes wel vandaag. Gelukkig was het bewolkt, eigenlijk onweerachtig, maar het is op een paar druppels na droog gebleven en dan bak je zo niet in de brandende zon.

Ayutthaya was vroeger de hoofdstad van het thaise koninkrijk en er stondenzoveel tempels dat de vergulde versiering het zonlicht wel tot 5 km weerkaatste.De stad profiteerde ook van de gunstige handelsligging en van de ondergang van het Khmerrijk in Ankor.

Eind 1700 kwam er een eind aan de gouden tijden toen ze overmeesterd werden door de Birmezen. De "wats" lagen in puin en de stad werd verlaten.

Nu staan er tussen gazons in ruines van rode steen verdeeld over de ganse stad. Het geeft een bepaalde sfeer en de stad werd door Unesco op de werelderfgoedlijst geplaatst. In 2020 is hier zelfs de wereldtentoonstelling.

Als onderbreking bij het ruines kijken kan je een olifantenritje maken, de olifanten en hun kornakken zijn gekleed in ouderwetse kostuums. Ik ben niet zo olifant-rij-achtig, dus ik heb ik het maar bij plaatjes schieten gehouden.

Daarna ben ik nog naar de nightmarket geweest, maar die begint al na 17 uur. Al stappend kleinigheden aan kraampjes gegeten, het lekkerste waren de 10 in deeg gefrituurde scampi waarvoor ik 30 Bath (fr) betaalde.

Na half Zeven me dan toch maar met een tuktuk naar huis laten brengen, douchen en computeren. Het onderhouden van een blog vraagt toch wel wat tijd!

Voor vandaag genoeg...morgen weer!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Ayuttaya»

Ayutthaya (15)

28 Januari 2013 | Thailand | Thailand | Laatste Aanpassing 28 Januari 2013

  • P1100499 Tentoonstelling in het tourist center
  • P1100506
  • P1100471 mijn hut
  • P1100534

 

Plaats een Reactie

Peter mooi allemaal. sorry voor de korte reactie hier, maar heb het bere-druk op het werk. Ik zou ook wel wat vakantie kunnen gebruiken... groetjes, Peter en co Geplaatst op 28 Januari 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking