Reisverhaal «Darwin vs Alice Sptings»

Down Under | Australië | 0 Reacties 07 Februari 2014 - Laatste Aanpassing 07 Februari 2014

G`day mates Big_Grin

Morgen vertrek ik alweer op tour en dan zullen jullie me hoogstwaarschijnlijk niet horen tot wanneer ik in Melbourne zit rond de 18de febr... dus vandaar nog even een kort verhaaltje.

Darwin was regen, regen en nog eens regen. Veel hebben we er helaas niet kunnen doen omdat niets door ging. Dus bye bye plan om een dagje naar Kakadu en Litchfield te gaan. Jammer, echt heel jammer, maar ja, het weer heb je echt niet in de hand en als de wegen afgesloten zijn omdat ze overstromen, tja dan heeft Moeder Natuur gewonnen. Crying2

Geen echt spannende dingen dus in Darwin, al ben ik wel verschillende keren op uitstap geweest met Haruna. We hebben o.a. het museum of aboriginal culture bezocht, the waterfront en crocosaurus cove. Miss De Bruyne was immers vastbesloten dat ze krokodillen ging zien en was het niet in Kakadu dan was het maar in crocosaurus cove.

Ook al zaten al deze krokodillen  in gevangenschap, dan nog was het wel eens tof om ze te zien. We hebben zelfs enkele reptielen (stimsons python, black bearded lizard, nog een andere lizard en een baby krokodil) mogen vasthouden EN we hebben de baby krokodilletjes eten mogen geven. Nice!

In Darwin zijn we dan ook de Irish Pub binnen gestapt waar we nogmaals wat karaoke gezongen hebben en deze keer hadden we veel meer geluk want Zoe, Haruna en ik hebben een voucher van 50 dollar gewonnen waarmee we dan de avond daarna zijn gaan eten. Een klein afscheidsdiner vermits we de dag erna allen ons eigen weg zouden gaan. 

Normaal gezien ging ik ook een tour doen van Darwin naar Alice Springs maar jammer genoeg is ook deze gecancelled. Dan maar 1 dag extra in Darwin en de Ghan (bekende trein) nemen naar Alice Springs.

Ook op de trein heb ik toffe mensen ontmoet en ook al duurde de rit enorm lang, het was fijn!

Uiteindelijk ben ik dan toegekomen in Alice Springs waar ik wonder boven wonder dan uiteindelijk toch ons Lise (voor diegenen die haar niet kennen, zij was afgelopen zomer mee naar Noorwegen) ben tegengekomen. Het heeft even geduurd maar goed, onze paden hebben zich gekruisd!

Jammer genoeg was onze ontmoeting maar van korte duur want de dag erna vertrok zij op knal dezelfde tour die ik dus morgen ga doen. We reizen dus helemaal hetzelfde maar met 2 dagen verschil... Nuja, we`ll meet again in Melbourne. Hug

In Alice Springs is het in tegenstelling tot Darwin lekker droog en enorm heet (tot 37 graden). De afgelopen dagen heb ik al slenterend door de straten van Alice doorgebracht met regelmatige tussenpozes aan het zwembad. En jaja, ook hier heb ik alweer enkele super toffe meiden leren kennen! Ik denk dat ik volgend jaar elk weekend zou kunnen vullen moest ik willen..elk weekend op citytrip naar iemand anders want iedereens deur staat open..en dus ook de mijne!

Het is zalig om al die toffe, heerlijk interessant mensen van over de hele wereld te leren kennen! Wat mij betreft zou het nog veel langer mogen duren dan die 3 maanden maar goed, aan alles komt een eind, wat ook betekent dat er mij daarna nieuwe avonturen te wachten staan. Love

Eh voila, that`s it for now! Tot binnen anderhalve week!

 

 

 

 

Fotoalbums van Australië

Ozzie world (185)

18 Januari 2014 | Down Under | Australië | Laatste Aanpassing 18 Januari 2014

  • lunchtime
  • snorkelen @ Turqoise bay

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking