Reisverhaal «Aftellen maar ...3...2...1...GO!»

Down Under | België | 1 Reacties 26 November 2013 - Laatste Aanpassing 27 November 2013

De tijd vliegt snel...

Wat vorig jaar nog een grote droom was die net werkelijkheid en vorm begon te krijgen bij het boeken van het vliegtuigticket is nu een zeer nabije toekomst geworden.

Deze zaterdag is het zover.. Spannend.. Ik laat mijn leventje hier in het kleine Belgenland even achterwege om volop te gaan genieten van dromen die eindelijk zullen uitkomen.

Ik denk dat iedereen ondertussen wel al weet dat ik naar het verre Down Under trek. Nieuw-Zeeland en the land of OZ (a.k.a. Aussie of Australië) staan op het programma. Ik ga mezelf 6 weken onderdompelen in de kiwi natuur en cultuur en 6 weken in de outback en de aboriginal wereld.

Maar met wie ga ik nu?? Vorig jaar heb ik lang getwijfeld hoe ik het zou aanpakken. Ik ben nog nooit eerder helemaal alleen op reis vertrokken dus ik had wel wat schrik om die sprong te wagen. Het was wikken en wegen maar vermits de drang om naar daar te trekken veel groter bleek te zijn dan de `schrik` om het alleen te doen, dacht ik `Goh, laat ik het gewoon maar doen en me volop gooien in het onbekende. Ik kan er alleen maar rijker van worden als persoon. En als ik het nu niet doe, dan is de kans klein dat het er ooit wel nog van komt. Redenen om het niet te doen zijn er immers ALTIJD!

Dat gezegd zijnde begonnen mijn plannen meer vorm te krijgen. Ik begon vriendinnen in te lichten, vroeg tijdskrediet aan op het werk en ondertussen stuurde ik mails rond en sprak ik vrienden/kennissen aan met de vraag of ze geen zin hadden om mee te gaan. Vermits het niet de meest dichte en goedkope bestemmingen zijn, had ik daar geen chance mee dus het leek op een gegeven moment echt alsof ik mijn avontuur van 3 maanden volledig alleen zou starten. Ik had me zelfs al bij dat scenario neergelegd.

Tot op de dag dat we groepsdynamicaweekend hadden van de KrisKras reisopleiding... Ik vertelde daar mijn plannen aan tafel en opeens kreeg Charlot toch wel heel veel interesse in het hoe, wat, waar, wanneer, ..

We spraken enkele keren af om eens te overlopen hoe we het elk zagen en wat we wilden doen en kort daarna gaf ze me de bevestiging dat ik er een reisbuddy bij kreeg. WOOP WOOP!

Ongelooflijk enthousiast dat we waren zijn we er dan ook nog eens in geslaagd om een 3de, mannelijke, reisbegeleider te verleiden om ook in ons avontuur mee te stappen...and his name was ... Hannes Cool!

Het Down Under trio was geboren!

Belangrijk om te weten (zodat jullie niet vanaf half januari ongeveer denken dat ik Hannes en Charlot compleet negeer) is dat Hannes ons slechts 3 weken komt vergezellen. Van half december tem 12 januari zijn we met zen drietjes. De 2 weken daarvoor is het enkel Charlot en ik en enkele dagen nadat Hannes naar huis vertrekt, reis ik alleen door naar Aussie terwijl Charlot nog even blijft plakken in Kiwiland. Klinkt misschien wat ingewikkeld maar zo krijgt ieder wat die wil.

Het fijne aan ons 3 is dat we echt goed overeen komen. Uiteraard is het zo dat als je een opleiding reisbegeleidster start dat je dan weet dat alle anderen dezelfde passie delen als jij.....nl reizen!

Deze gedeelde verslaving wil echter nog niet automatisch zeggen dat je dan ook als persoon een echte, goede klik hebt. Gelukkig is dit met Charlot en Hannes wel zo.

Diegenen die mij goed kennen, weten dat ik geen blaadje voor de mond neem en dat ik extravert, sociaal en een tikkeltje prettig gestoord (lees: levensgenieter) ben. In mijn 2 reisgenoten vind ik deze eigenschappen ook terug dus het zal nog vonken geven en lekker gezellig worden!!

Enneh, als je precies wil weten HOE gezellig en HOEVEEL vonken dan kan ik maar 1 ding aanraden:

Goodbye ! STAY TUNED ! Smug

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Hilde Nolf Heel mooi startverhaal, Kristel. Ik wens je een heel leuke en leerrijke reis toe en hoop hier regelmatig een spannend verhaaltje te lezen maar vooral: GENIETEN, GENIETEN en nog eens GENIETEN !!! Geplaatst op 29 November 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking