Reisverhaal «Adrenaline rush all over»

Down Under | Nieuw Zeeland | 0 Reacties 12 December 2013 - Laatste Aanpassing 14 December 2013

Een 'bucket list' is iets wat iedereen heeft. Bewust of onbewust heeft elk van ons wel een lijstje met dingen die hij of zij wil gezien of gedaan hebben in dit leven. En zo is het dus ook bij mij.

Deze reis stond hoog op mijn lijst, alsook het ervaren van enkele extreme sporten. Elk op zich activiteiten die me schrik aanjagen maar waarvan ik vind dat ik ze tenminste 1x moet gedaan hebben.

Het stadje Taupo bleek dan ook ongelooflijk geschikt om al meerdere elementen op mijn bucket list uit te voeren. Dus wat heb ik daar nu uitgespookt??

Wel eerst en vooral hebben we de Tongariro crossing gedaan. Dit is geen extreme sport maar wel 1 van de mooiste dagtrekkings op deze wereldbol. En 'k moet zeggen dat het echt de moeite waard was.

Het was even pijnlijk om om 5u30 in de ochtend te vertrekken maar de pijn was snel vergeten eenmaal we vertrokken waren. De crossing is een 20 km lange trekking waarbij je van de ene kant naar de andere kant wandelt en je ondertussen verbluft staat over al dat moois dat achter elke bocht verscholen ligt. Rode bergen, sulfataarmeren, de bekende Mount Doom enz.. prachtig!

Op zich duurt de wandeling ongeveer 6-7u als je de rechte route volgt. Op de ene of andere bizarre manier zijn wij er in geslaagd om een groot stuk van Mount Doom te beklimmen. Bijna aan de top realiseerde ik me dat er ineens geen palen meer stonden en dat er niet veel mensen meer aan het volgen waren op dit steil, gevaarlijker stuk. Bleek dus dat we effectief bezig waren met de beklimming van de eerste summit...een detour van een extra 3u. Jammer genoeg geen ringen gevonden.. Misschien was de plaatselijke Gollum er al mee weg. Helaas wel mijn fabuleuze 'kiwi bagtag' ergens onderweg verloren...

Nu goed, we zijn niet helemaal tot boven gegaan maar we hebben wel een mooi zicht gehad. Eenmaal terug beneden hebben we vlot onze weg verdergezet richting het carpark. Het was een prachtige wandeling en 'k moet zeggen, we hebben beide zaaaaaalig geslapen die nacht.

De dag nadien zijn we opnieuw op tijd opgestaan om nu iets rustiger te doen, nl een zeiltochtje met de Barbary op lake Taupo. Ook alweer heel leuk! We hadden prachtig weer en we hebben genoten van de tocht, de uitleg en de korte zwembeurt vlakbij de Maori rock carvings.

Rond de middag waren we terug in de haven en vermits ik wat meer info wou over het AIR3 COMBO PACKAGE (skydive 15.000 ft, bungy, cliffhanger) zijn we daar een infoshop binnengestapt. Moet het daar dan nu ineens lukken dat Freddy er op dat moment staat.. Een stoere kerel uit Oostenrijk die het wereldrecord tandem skydivejumps op zijn naam heeft staan. Niemand beter dus om ons op ons gemak te stellen dat we het wel degelijk eens moesten proberen. En ja, 't feit dat het weer die dag zooooo goed was speelde ook mee om het niet uit te stellen en het gewoon te doen.

Dus vrij impulsief en zonder middageten (ergens nog goed want ik weet niet of ik het anders had kunnen binnen houden) zaten we, voor we het goed en wel beseften op de shuttlebus richting de luchthaven waar de jumps gedaan werden. Een klein uur later waren we aangekleed en klaar om onze eerste skydive te doen. Het resultaat kunnen jullie zien via het filmpje.

Ondanks het feit dat ik echt schrik had, ben ik toch blij dat ik het gedaan heb. Het is allemaal zo mooi en zo anders van boven bekeken en het geeft een enorme kick! De freefall duurde 60sec dus dat was echt freaky. Dat zie je ook duidelijk op het filmpje dat ik er toch niet helemaal gerust in ben..Confused Ademen terwijl je van zo hoog valt is ook anders en raar dus ja, het was speciaal. Ik zou het alleszins nog eens graag doen..misschien op Aussie bodem en wie weet voel ik me dan al iets meer op mijn gemak tijdens de vrije val?!? Eenmaal de parachute open ging was het genieten!! Tof!!

Dus: bucket list: skydive 15.000 ft CHECK!! Party

Terug met de voeten op de grond sijpelde het besef langzaam door dat ik de volgende dag een bungy en een cliffhanger canyon swing zou doen. Ik had er immers ook al voor betaald...dus nooo way back...

Ik heb die nacht echt slecht geslapen en raar gedroomd terwijl mijn hart duizend en één toeren aan't slaan was, wetende dat ik die bungy ging doen.. Bij de skydive hang je vast aan iemand terwijl je bij de bungy echt alleen bent...OMG...what have i done...

Dus ja, dan maar de dag erna ervoor gaan. Eerst het rustige parasailen, wat genieten was. Je hangt onderaan een parachute boven het water terwijl je door een bootje rondgetoerd wordt. Leuk en alweer coole uitzichten. Hebben jullie trouwens onze christmas carrols gehoord??? Music We hebben ons best gedaan om luid te zingen!

Jingle bells, batman smells, robin lays an egg...

The batmobil broke its wheel and the joker...lalalala.... 

Hihi

Rond 11u was het zo ver. De rivier, de koorden, het platform, ...allemaal vlak voor mijn neus.

Eerst de bungy want daar had ik echt schrik voor. De cliffhanger zag ik als 'piece of cake' vermits ik al een death ride van het atomium gedaan heb. Veel verschil is er niet tussen.

En daar stond ik dan... naast Steve en Rimu die mij klaarmaakten om te springen en uiteraard ondertussen bangelijke verhalen vertelden over zogezegde ongevallen...de stoute kerels! Het heeft een tweetal aarzelingen geduurd vooraleer ik me liet vallen en man was het zaaaaalig!!! Ook minder beangstigend dan de skydive omdat de kick korter is en je jezelf sneller terug voelt omhoog getrokken worden. Super!!! 

De cliffhanger was ook de max, vooral omdat ik voor de surprise ben gegaan en ik dus geen idee had wanneer ik ging vallen. Het was allebei zo vet! Filmpjes hiervan volgen later.

En dus bucket list: bungy en canyon swing CHECK!!! Cool

Van adrenaline Taupo naar het levendige Wellington, a.k.a Windy Welly waar we ons laatste dagje doorbrengen eer we op de ferry hoppen richting het zuidereiland.

Geen extreme toestanden hier maar cultuur opsnuiven in het grootste gratis museum dat ik ooit gezien heb, nl Te Papa EN rondwandelen,genieten en outdoorwinkels die tot 60% korting geven op merinowol gerief e.d. 'leegroven' 

Zo, dat was het alweer.

Tot de volgende en dan zal ik ingetuned zijn van op het zuidereiland.

Later mates!!

 

 

 

 

Fotoalbums van Nieuw Zeeland

South Island (70)

29 December 2013 | Down Under | Nieuw Zeeland | Laatste Aanpassing 29 December 2013

  • wandeling Kepler track
  • rare vogel langs de weg
  • uitzicht op Queenstown
  • kerstversiering op zijn best langs de kant van de

North island (81)

15 December 2013 | Down Under | Nieuw Zeeland | Laatste Aanpassing 15 December 2013

  • met Mister `pus`
  • sandboarding
  • IMG 0014
  • the green dragon - hobbit bar

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking