Reisverhaal «Indiana Jones style»

Down Under | Nieuw Zeeland | 2 Reacties 08 December 2013 - Laatste Aanpassing 09 December 2013

Kia Ora!!!

Dat horen we hier elke dag verscheidene keren. Welkom dus in Nieuw Zeeland tussen de Kiwi's en de Maori's!

We zijn nu ongeveer een weekje ver en ik heb al genoten van elke seconde. Ik heb nog geen enkel moment spijt gehad dat ik hier ben, enkel spijt dat ik zo lang gewacht heb maar ja dat had ook zijn redenen nietwaar?!

Onze start begon in Auckland. Daar zijn we 2 dagen verbleven. Auckland is niet zo'n mooie stad of toch tenminste niet het stuk waar wij vooral rondgelopen hebben. Het is een echte 'rat race' stad zoals de locals het noemen. Druk, druk en nog eens druk... Het hoogtepunt was eigenlijk de uitgaansavond voor de backpackers in Cassette 9. Mega goeie dj's, super dansbare tunes en ik heb zalige mensen leren kennen. Het was bijgevolg ook vroeg in de ochtend en ook al had ik slechts 3u geslapen, de adrenaline stroomde door de aderen toen we vertrokken op weg naar ons volgend avontuur.

En dat volgend avontuur was Whangarei. Ondanks de aanhoudende ferme regen hebben we daar een leuke tijd gehad. We werden onthaald in The Little Earth Lodge door een lief gepensioneerd koppel uit de UK. Ze hadden de lodge gekocht omdat ze verliefd waren geworden op NZ (nu ik hier ben begrijp ik waarom) en omdat ze nieuwe reizigers zoals ons een geweldige ervaring wilden bezorgen. En dat was het ook. 

Uitgerust met een helm, een toorts, watersandalen en de toffe compagnie van Kristina uit Duitsland vertrokken we in de gietende regen op zoek naar de Abbey Caves. Drie toegankelijke grotten met de befaamde glimwormen. En ja hoor, na eerst wat verloren te lopen omdat we te druk bezig waren met het zingen van Duitse schlagers hebben we ze dan toch gevonden. Wat klim- en klauterwerk en deftig poepschuifwerk waren noodzakelijk om de mooie wormen te kunnen bezichtigen. 

De grotten waren vrij diep dus ik voelde me echt zoals Indiana Jones! Stoer as hell! Music

De dag erna  reden we door naar Omapere, het meest noordelijke punt dat op ons programma stond voor het Noordereiland.

Gelukkig scheen daar toch al iets meer de zon dus dat was cool. 3 dagen regen was toch al genoeg. Ongelooflijk maar waar werden we ook daar onthaald door een lieve vrouw en haar zoon. Opnieuw een heel gezellige lodge met uitzicht op zalige stranden. En hoe kan je beter genieten van het uitzicht dan door er eens naartoe te wandelen en in de zee te gaan baden? Bijna geen levende ziel te bespeuren, zaaaaaalig!

De dag nadien zijn we 's morgens gaan sandboarden. In het midden van de zee ligt een eiland vol zandduinen. Pete, de kapitein in Opononi bracht ons tot daar en we genoten volop van een eerste sandboardervaring in de stralende zon! We konden er niet genoeg van krijgen maar wilden we iets hogerop de zandformaties bewonderen dan moesten we toch even de board opzij zwieren om even 45 min in de blakende zon omhoog te wandelen om daar onze mond open te laten vallen van verbazing van alweer al dat moois! Eenmaal terug beneden kwam de boot er weer aan om ons terug naar de overkant de brengen.

Via het Waipoua Forest, die de grootste machtigste Kauri Tree ooit heeft staan, liep onze weg verder richting Hamilton waar we Hobbiton zijn gaan bezoeken. Mega toeristisch en iets te duur maaaaar we hebben toch lekker de hobbitholes, de tuinen, de Green Dragon en zoveel meer gezien waar LOTR en The Hobbit zijn gefilmd geweest!

Van Hobbitland terug naar Caveland voor de fermste ervaring tot nu toe: The Black Abyss. Samen met Jedeye en G-Dog van de Legendary Black Water Rafting Company heb ik 1 van de 5 vetste uren van mijn leven tot nu toe beleefd. Een 5u durende toer in de donkere dieptes van de Ruakuri Cave, gepaard met een staaltje abseilen a.k.a rappellen, een flying fox a.k.a death ride, black water rafting a.k.a springen en drijven in een band in de donkere ruimtes van de grotten tussen de glimwormen, waterslides en beklimmingen van  ondergrondse watervallen...dat allemaal maakte het een onvergetelijke ervaring. Ik raad het iedereen aan!!! Ik voelde me opnieuw Indiana Jones maar dan met een nog hoger stoergehalte! Smug

En dan vandaag bevinden we ons in Rotorua, de 'sulphur city'. Het heeft zijn naam gekregen omwille van de grote thermische activiteit boven- en ondergronds. Als de wind 'slecht' zit waan je jezelf in rotte-eieren-land maar 'k moet zeggen dat mijn reukorgaan er ondertussen al wat aan gewend is. Dead

Hier hebben we geen Indiana Jones -achtige dingen gedaan maar wel een beetje cultuur en natuur opgesnoven. De Maori's hebben een staaltje zang en dans EN de Haka met de wiebelende tongen en de opengesperde ogen gedemonstreerd, we hebben Hangi pie geproefd en we hebben een prachtige wandeling gemaakt in de Redwoods forest.

Je leest het dus...stuk voor stuk geweldige ervaringen, zalige ontmoetingen en weinig tijd om te niksen.

I LOVE IT HERE dus ik kom alvast nu nog niet naar huis.

Later folks!

 

 

 

 

Fotoalbums van Nieuw Zeeland

South Island (70)

29 December 2013 | Down Under | Nieuw Zeeland | Laatste Aanpassing 29 December 2013

  • P1010259
  • toeristen fotograferen de kea`s
  • en een andere vogel
  • P1010878

North island (81)

15 December 2013 | Down Under | Nieuw Zeeland | Laatste Aanpassing 15 December 2013

  • P1000692
  • P1010028
  • Maori carving
  • Charlot wint!

 

Plaats een Reactie

defever Ann Zo te lezen mis je ons geen seconde :-( Gelijk heb je , echt als ik het lees ,zie ik echt de avontuurlijke Kristel voor mij ! Genier ervan , stuur ons regelmatig een verhaal en foto's ! En ben blij dat ik zo veel mee mag met u ! Dikke knuffel en kusjes van Anneke XXX Geplaatst op 10 December 2013
Lies Genieten, genieten, genieten... Heel goed bezig Kristel! :-) Ben al benieuwd naar foto's die bij al die avonturen horen. ;-) Geplaatst op 09 December 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking