Reisverhaal «start of a new adventure on Ozzie soil»

Down Under | Nieuw Zeeland | 0 Reacties 14 Januari 2014 - Laatste Aanpassing 18 Januari 2014

Wow...wat vliegt de tijd snel en wat zijn het hier drukke dagen zeg... Big_Grin

Ook al ben ik ondertussen langzaamaan aan`t wegsmelten in Perth city, toch zal ik jullie nog op de hoogte brengen van de avonturen na Doubtfull Sound.

Dus, van de ene Nieuw-Zeelandse Sound naar de andere want Milford Sound stond ook op het programma. Lange kronkelwegen doorheen immense bergen brachten ons tot aan de Milford Sound Lodge. We hadden enorm veel geluk die dag want de zon scheen en met de kayaktrip in het vooruitzicht kon dit niet beter! Rond 14u werden we opgepikt door Tanner, een Canadese kerel die hier, net zoals zovele anderen werkt en reist. We deden die middag een zalige kayaktrip in een omgeving om `U` tegen te zeggen, alsook wandelden we een klein stukje van de Milford Sound Track. De namiddag passeerde veel te snel want het was echt genieten op en top in de kayak op dat zalige water met die mooie uitzichten rondom ons! 

Helaas duurde ons Milford Sound avontuur slechts 1 dagje om dan door te rijden naar Dunedin. Daar verbleven we in de meest kitcherige en terzelfdertijd ook zeer propere b&b die ik ook al gezien heb. Onze enigste dag in Dunedin had een belangrijke missie, nl op zoek gaan naar die befaamde blue pinguins en yellow eyed pinguins. Geen idee waar ze zaten maar na lang zoeken en verscheidene keren terugkeren, hadden we ze nog niet gevonden. Ik zal ze moeten gaan zoeken op Ozzie bodem denk ik... De uitzichten op de Otago peninsula, waar de pinguins normaal gezien moesten zitten, was prachtig maar toch had ik het gevoel dat het een beetje een verloren middag was... We hebben vrij veel rondgereden op zoek naar die waggelende diertjes en als je ze dan echt niet kan vinden, tja dan is dat wel een beetje een teleurstelling.

De dag erna maakte het deels goed want op weg naar Christchurch, stopten we aan Shag Bay waar het heerlijk relaxerend vertoeven was, genietend van het spel van de zeehondjes EN stopten we ook aan de Moeraki Boulders. Ik had die ronde stenen groter verwacht al was het sowieso impressionant dat zoiets knap rond toch weer door Moeder Natuur geschapen was.

Eindelijk toegekomen in Christchurch, na een lange rit, checkten we in in de Jailhouse accomodation. Een oude gevangenis die omgebouwd was tot hostel..het had iets! En uiteraard moesten we Hannes zijn laatste avond goed afsluiten met het bijwonen van een onverwacht live en goed optreden in de Fox and Ferret! 

De dag erna was er pijnlijk vroeg maar ja, Hannes kon en mocht zijn vlucht niet missen eh! Eenmaal hij weg was (helaas helaas...het partybeest was weg hihi) gingen we op pad om Christchurch te verkennen. De sfeer van de zware aardbeving hangt nog serieus in de lucht en het is duidelijk merkbaar dat de mensen dit nog steeds aan het verwerken zijn. Het is ook jammer om te zien hoe zoveel mooie gebouwen en huizen op invallen staan. Ze hebben nog heel veel renovatiewerk voor de boeg en het ergste is dat het eigenlijk elk moment opnieuw kan gebeuren, al laat ons hopen van niet.

Dag 2 in Christchurch ging ik op Lord of the Rings Tour en ik moet zeggen, ik heb op die tour de mooiste landschappen gezien in heel NZ en daarbovenop heb ik alweer nieuwe vriendjes gemaakt in Zweden en in Spanje. Hoe tof kan reizen toch zijn!

De laatste dag sloten we in schoonheid af want we gingen op daguitstap naar Akaroa om daar te gaan zwemmen met de Hector dolfijntjes. Het bleek opnieuw een heerlijke dag te zijn en ook al waren de dolfijnen niet zo ongelooflijk bereid tot spelen, dan nog was het leuk en was het een ervaring. Mooie afsluiter!!

En dan jah...was het zover... Bye bye NZ en hellow Ozzie!!! De 15de jan kwam ik `s avonds toe in Sydney en man, wat was het daar helemaal anders dan in NZ!

Veel warmer, veel meer volk en een enorm levendige stad!! De eerste avond was ik echt moe en ben ik vroeg in bed gekropen maar de dag erna was het volop genieten! Ik heb de eerste 2 dagen in Sydney afgesproken met Kevin, iemand die we hebben leren kennen op de Doubtfull Sound cruise dus dat was fijn om er al direct een bekend en tof iemand tegen te komen!

Een leuke namiddag aan Watsons Bay en een leuke en zelfs beetje tipsy avond aan de Opera House bar later was dag 1 al gepasseerd. En `k moet zeggen, Sydney was genieten! De skyline is er prachtig, de temperaturen zwoel en de sfeer enorm levendig. Heel leuk!!! 

Ik ben er ook naar de wildlife zoo geweest om al eens alle speciale dieren van dicht te kunnen bekijken en het was plezant! Ondertussen zit ik sinds vanmorgen in Perth. Ik ben op het vliegtuig gesprongen om 7u. Vier uur later was ik in Perth, 5u30 later in het YHA hostel en 6u later dan deze ochtend had ik al een lokale `gids` gevonden. Tony, een kerel van HongKong die hier al lang woont, toont me hier een beetje de omgeving. Hij is nu, as we speak, een tour aan`t boeken terwijl ik hier een beetje vanalles aan het updaten ben. Enneh vermits hij bijna gedaan heeft en mijn verhaal gedaan is, ga ik ermee stoppen Goodbye

Binnen 2 dagen vertrek ik op 10-daagse tour langs de westkust dus geen idee of ik dan internet access en zelfs tijd/zin zal hebben om de blog bij te werken maar hoe dan ook is het tot in de nabije toekomst!

Hete groetjes vanuit het oocchhh zoooo (te) warme Perth!

Liefs

Kristel

 

 

 

 

Fotoalbums van Nieuw Zeeland

South Island (70)

29 December 2013 | Down Under | Nieuw Zeeland | Laatste Aanpassing 29 December 2013

  • het kitcherige Arden Street House in Dunedin
  • hostel fun
  • nachtzoentje
  • Picton - Stout track

North island (81)

15 December 2013 | Down Under | Nieuw Zeeland | Laatste Aanpassing 15 December 2013

  • knock knock...is there a Hobbit in his hole?
  • Rainbow springs
  • P1000661
  • P1000740

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking