Reisverhaal «australian Open»

Australië | 1 Reacties 04 Februari 2010 - Laatste Aanpassing 04 Februari 2010

Toen ik in Melbourne toekwam had ik even last van een ‘gemisdipje’ maar ik hoopte dat de Australian Open dat een beetje zou kunnen opvullen. Uiteraard ging ik niet te veel geld spenderen. De bedoeling was om een gewone ground pass (kleine courts, minder bekende spelers) en eventueel  1 ticketje voor de rod lever Arena te kopen. Dit om ‘een grote ‘ aant werk te zien en toch eens in die arena gezeten te hebben. Helaas, ik heb me niet aan dit voornemen kunnen houden. Neen, heel veel geld heb ik niet verspild ( zoals voorgenomen heb ik  slechts een ground pass en 1 rod lever ticketje gekocht) maar door een  vernuftig systeem heb ik heeeeeel wat bekende spelers aan het werk gezien. Het systeem kan ik hier helaas niet zomaar openbaar maken aangezien ik er graag later nog gebruik van zou maken.  Hoewel ik denk (en gehoord heb) dat andere grand slams er niet echt voor in aanmerking komen.  De Australiers gaan nu eenmaal uit van de goedheid en eerlijkheid van de mens. Hetgeen een backpacker uiteraard niet is, goed en eerlijk.  We waren met een groepje van  6, soms 10 en af en toe zelfs 20 fanatieke Belgische supporters die meerdere wedstrijden gratis hebben kunnen bekijken.  Fraude? Neen! (Er waren genoeg rijkaards om de kas te spijzen en de catering heeft uiteraard wel geld (toegegeven niet veel)  aan ons verdient!)

Het begon allemaal bij de wedstrijden van Wickmaeyer. Zij speelde de eerste dagen nog op de gratis courts waardoor de Belgen al snel samen troepten rond de gangmakers van dienst, Ewoud en Hans, twee Belgische backpackers die vorig jaar afgestudeerd zijn in de  communicatiewetenschappen te Gent maar ik nog nooit gezien had… Idd, de wereld is klein. Zij zongen heel de tijd liedjes a la ‘niemand is bang van Yaninaaaa’ tot ‘aux aarmeesss’ zelfs de brabanconne en ‘singing aya woepie (naar haar kreetje dat ze roept wanneer ze slaat) woepie hee’. De lichte schroom die ik in het begin voelde (ze hadden zelfs een pakske aan) verdween al  snel en het duurde dus niet lang voor ik zelf uit volle borst meezong. Met dat groepje Belgen hebben we zowat heel de Australian Open afgekoerst. Zij kregen gratis tickets voor Henin – Wickmaeyer en door ons vernuftig plan konden wij er ook mee van genieten. Idd, Henin heb ik dus ook zien spelen. En voor diegenen die de Australian open wat gevolgd hebben, ja ik was er tijdens de memorabele wedstrijd Henin- Dementieva.

Ook de Williams zusjes heb ik zien spelen, zowel enkel als dubbel, en amai wat een vrouwen.  Dat zijn echt bijna beesten. Ze bewegen niet veel maar elke bal is wel met zo een kracht geslagen… Echt wel impressionant.  Andere tennissterren die ik heb mogen aanschouwen waren; Kirilenko, Dementieva, Wozniacki, Penetta, Ivanovic, Jankovic, Kuznetsova … Helaas was ik ook aanwezig op de wedstrijd waar ons Kimmeke werd verslagen door Petrova, maar gelukkig heeft Henin haar wel kunnen verslagen (en ja daar was ik ook).

Wat betreft de mannelijke tennissers was het ook meer dan ok om mijn honger te stillen. Ja ik heb Federer gezien (wat een beest), en Nadal, Tsonga, Djokovich,Davydenko, Monfils, Murray, Roddick, Verdasco, Gonzalez, Cilic, Isner,…

De toppers voor mij waren toch wel de halve finale en de finale van de vrouwen. We hadden met 20 Belgen (een mengeling van geneeskunde studenten en backpackers) immers gratis kaarten weten te bemachtigen van het consulaat. Het fijne weet ik er niet van,  maar ik had twee keer een gratis ticket en was dus super blij. Niet alleen omdat het gratis was, ook omdat we met een bende Belgen allemaal verkleed bij elkaar zaten wat echt wel voor een super sfeer zorgde (dat vonden wij toch). We zijn er zelfs in geslaagd de hele Rod lever een mexican wave te laten doen! Ole! Het feit dat Serena won was wel even een domper op de feestvreugde maar ik heb echt enorm genoten van die twee fantastisch leuke weken. Ik ga ze nooit meer vergeten!

Er is daarbij nog iets moois voortgekomen uit de Australian Open… Ik heb een auto gekocht!!! J

Samen met 4 anderen (Belgische tennisfans) hebben we gisteren een VAN gekocht waar we zuid Australie en een deel  van de Westkust mee gaan verkennen. Het busje (toyota van 85, grijs van kleur) is echt superzalig. Het heeft een open dak (allez, je kan het dak er van nemen) Er is plaats om met 7 te zitten maar door bagage zal dat helaas net genoeg zijn voor ons 5.  We zijn de eerste backpackers die het in bezit hebben waardoor het er nog heel goed uitziet. Maar aangezien we met 5 auto-leken zijn kan het ook heel goed dat we ons int zak hebben laten zetten wat de volgende weken uiteraard duidelijk zal worden (wanneer we in de outback in panne staan), Uiteraard hebben we hem eerst uitgebreid laten controleren. Maar sinds vandaag ben ik dus mede-eigenaar van een auto!  Zaterdag vertrekken we via de great ocean Road (die ik al gezien heb met mama en papa, maar zo mooi is dat een tweede keer zeker geen verspilling is) naar Adelaide. Mijn medereispartners zijn, Hans (23), Ewoud (23), Jonas (24) en Juul (die van Tasmanie 26). Ik  kijk er echt enorm naar uit om te vertrekken zaterdag.

En voor diegenen met een goed geheugen (ik denk vooral aan mijn ouders en oma)…idd ik ging werken en ja dat komt er zeker ook nog van! We gaan immers druiven plukken rond Adelaide! Het was echt heel moeilijk om werk te vinden in Melbourne. Daarbij kon je heel weinig sparen door het feit dat accommodatie en eten hier verschrikkelijk duur zijn. Mijn tripje nu kost ook wel geld maar de auto verkopen we na de trip en we gaan hoofdzakelijk kamperen wat de prijs drukt. J

Verder verslag volgt uiteraard, al zal het op campings en langs stranden niet altijd evident zijn om vlot internet te vinden.

 

 

 

 

 

 

Fotoalbums van Australië

Fraser Island (12)

12 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 11 November 2009

Brisbane (3)

02 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 02 November 2009

wwoofen (5)

02 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 02 November 2009

Walvissen en een duikboot! (5)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

Blue Mountains (6)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

beach (5)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

aquarium and wildpark (4)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

Sydney (2)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

 

Plaats een Reactie

Simon

Maar lien,

zo tof allemaal. Blijf daar nog maar even. Niet dat we je niet terugwillen. Maar het hoort er allemaal zo leuk en spannend uit. Smijt u maar eens goed. Uiteindelijk mis je hier niet veel ( en nog minder in Rennes). Hier geen busjes en open australiërs. Wel examens, voordrachten simulaties en veel films. Doe het daar goed in je grote bangbus.

veel liefs

Roodkapje

Geplaatst op 05 Februari 2010

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking