Reisverhaal «Back To Reality»

Australië | 1 Reacties 04 Januari 2010 - Laatste Aanpassing 04 Januari 2010

Back to back(packers). Back to reality...

De voorbije weken met mama en papa waren gewoon super. Fantastische dingen gezien en gedaan. Voor mij waren de hoogtepunten Uluru en het bezoek aan de familie Harley waar we kerstmis gevierd hebben. Ik voelde mij echt terug 10 jaar toen ik met de kleinkinden van Wendy (het nichtje van papa zijn soldaat) een hele dag in de zee speelde. Kerstmis is daar echt wel anders dan bij ons. Ten eerste schijnt de zon en wordt er dus een groot deel van kerstdag op het strand doorgebracht. Ten tweede is er niet echt een uitgebreid diner maar gewoon heerlijke salades, verse scampi's op de BBQ, verse krab en oesters... echt super! Voor een heel erg uitgebreid verslag verwijs ik graag door naar de blog van mijn papa en mama. http://johannicole.wordpress.com

Ik heb echt genoten van hun gezelschap en mis ze nu stiekem een beetje, maar ja mooie liedjes duren niet lang :).

Nieuwjaar heb ik doorgebracht in Sydney waar naar het schijnt het mooiste vuurwerk ter wereld wordt afgevuurd. En het moet gezegd worden...het was fenomenaal. Alleen moest er wel heel wat gedaan worden om dat vuurwerk te zien. Om een goede plaats te bemachtigen stonden van 6 uur 's morgens al mensen aan te schuiven. Zo zot was ik niet, maar vanaf 1 uur s middags stond ik toch ook in de rij. De meeste mensen moesten 2 uur aanschuiven om in de Botanic Gardens binnen te geraken, de plaats waarvan je een super uitzicht hebt op de Harbour Bridge (waarvan het vuurwerk wordt afgeschoten) en het operahuis. Wij (2Engelse meisjes en ik) hebben door het gebruik van een vernuftig voorsteekplan slechts een half uur in de rij gestaan. Daar werden we gefouilleerd op alcohol want dat was helaas verboden. Maar wederom gebruikten we onze charmes om toch enkele liters wijn en vodka binnen te smokkelen...en meeneemchinees, want dat was mijn oudejaarsdiner :(.

Diegenen die er al van 8 uur 's morgens waren hadden een polsbandje en kregen de beste plaatsen. Wij hadden de iets mindere plaatsen (lees; wij zagen vooral bomen ipv de brug en het operahuis).                      En dan was het wachten en wachten en wachten. Het leek Werchter wel, maar dan zonder de goede muziek. HEt grasveld was vol jonge drinkende en etende mensen. Af en toe een mexican wave er tussen en veel bekende gezichten die ik doorheen mijn reis al ontmoet had en nu onverwacht terugzag. Echt wel leuk dus, maar een gigantische lange dag. Om enkele minuten voor 12 uur glipten we in de 'goede polsbandjeszone' en hadden we een super uitzicht! Het was echt heel erg mooi. Het mooiste dat ik al gezien heb? In mijn minieme vuurwerkervaring, ZEKER! Maar of ik opnieuw een hele dag zou wachten op 12 minuten vuurwerk (weliswaar het mooiste ter wereld), daar zou ik toch even over moeten denken...

De volgende dag was het tijd voor het afscheid van mama en papa maar om de overgang niet al te zwaar te maken sliep ik met mijn twee engelse vriendinnetjes in een heel erg mooi hotel (eigenlijk kwam dat omdat alle jeugdherbergen uitverkocht waren). Met drie in een tweepersoonsbed om de prijs te drukken, maar het was superleuk. We hebben de hele dag in de fitness, sauna en spa doorgebracht die bij het hotel hoorde en voelden ons echte prinsessen! 

Op dit moment slaap ik in een hostel in Manly Beach (strand bij Sydney) en is het prinsessegevoel helemaal verdwenen maar het is toch ook wel leuk. Even terug wennen aan de oordoppen in mijn oren,  maar voor de rest ontmoet je zoveel meer mensen die gelijkgestemd zijn!

Helaas heeft mijn reispartner die volgende week zou aankomen verstek moeten geven waardoor ik alles wat moet herplannen. Zaterdag vertrek ik voor een week naar Tasmanie samen met Juul (Belg, geen potentieel voordat de vragen komen...:))) om daarna naar Melbourne te trekken en hopelijk Kim of Justine te zien spelen tijdens de Australian Open. Ondertussen probeer ik werk te vinden in Melbourne, want ja hoor, dat moet en zal echt wel eens gebeuren in de komende weken! (Echt waar papa).

Tot snel (sneller dan vorige keer, ik beloof het).

 

 

 

 

 

Fotoalbums van Australië

Fraser Island (12)

12 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 11 November 2009

Brisbane (3)

02 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 02 November 2009

wwoofen (5)

02 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 02 November 2009

Walvissen en een duikboot! (5)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

Blue Mountains (6)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

beach (5)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

aquarium and wildpark (4)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

Sydney (2)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

 

Plaats een Reactie

Simon

he lien, wat leuk om weer van je te horen. Je bent echt wel een beetje zotjes me dunkt om dat vuurwerk te bekijken. Ik herinner me dat je in Lucca liever in je bed bleef liggen dan naar het mooie vuurwerk te kijken dat vlak naast ons afgeschoten werd. volgens mij wou je gewoon jointjes roken. ( mama en papa van lien : Lien heeft dit nog nooit gedaan, ik ook niet trouwens).

ik verlang al om meer van je dolgekke avonturen te horen, ofja lezen.

cheerio mate

s

x

Geplaatst op 09 Januari 2010

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking