Reisverhaal «FRASER ISLAND»

Australië | 0 Reacties 11 November 2009 - Laatste Aanpassing 28 November 2009

12 november vandaag en het is hier stikkend warm. In het straatbeeld verschijnen er kerstmannen en kerstverlichting en het doet toch een beetje raar om al die 'winterdingen' te zien terwijl ik rondloop in een kleedje en sandalen!

Het paardrijden op zondag was heel leuk maar warm. Ik heb galop gereden op het strand en das toch echt wel een plezante ervaring! De zadelpijn achteraf was wat minder.... ik heb zeker een uur wat raar gewandeld!

De voorbije drie dagen heb ik Fraser Island met een 4x4 verkend en echt waar, een nieuw hoogtepunt is geboren!  Ik heb echt een ongeloofelijk leuke tijd gehad.  Ik zat in een 4x4 met 9 mensen; 2 hollanders, 2 new yorkse joden, 2 oostenrijkers, Deen, Engelsman (Londen) en Ik uit klein Belgie! Daarnaast was er nog een 4x4 die samen met ons reed en ook dat waren allemaal heel leuke mensen. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en er is dus geen enkele normale weg, alleen zeeer hobbelige zandwegen. Die 4x4 is dus echt geen overdreven luxe. We vlogen echt naar alle kanten wanneer we in het binnenland reden, maar dat maakte het wel grappig en zorgde soms voor hilarische momenten. Daarnaast reden we ook soms op het strand (wat eigenlijk de belangrijkste wegen zijn op Fraser Island). Maar daar konden we niet altijd op rijden omwille van de getijden. Het geeft echt wel een speciaal gevoel om op een verlaten strand met een 4x4 te rijden. En inderdaad, ik heb ook een geslaagde poging gedaan! Wanneer ik in het mulle zand kwam was het wel echt sleuren aan dat stuur want de auto rijdt dan waar hij wil. Zoals sommigen wel weten ben ik geen held in de auto en heb ik dan ook veel 'pas op' en 'aah's geslaakt.

S'avonds (rond 4 uur eigenlijk al, omdat het echt heel snel donker wordt en je dan NIETS meer kunt zien) sloegen we onze tenten op en hebben we geBBQt op het strand. De 'strandwacht' kwam ons wel waarschuwen dat we vooral niets buiten mochten laten liggen van eten of afwas want dat we zeker bezoek gingen krijgen van Dingo's! Dingo's zijn wilde honden die leven op Fraser. Meisjes mogen dan ook niet alleen naar het toilet (lees struiken) en moeten altijd een zaklamp bijhebben. Hoewel we dus wisten wat we konden verwachten was het toch serieus schrikken toen ik rond 8 uur in het donker ging plassen en er zo een dingo voor mijn neus stond! Gelukkig was hij banger dan mij en vluchtte hij weg. We hebben er gedurende onze trip echt wel veel gezien en het bleef toch elke keer 'woow' en 'waaa'.

Omdat we rekening moesten houden met de getijden konden we dus niet zomaar kiezen wanneer en waar we naartoe reden. Omdat we dan toch om 5 uur moesten opstaan om overal op tijd te geraken besloten we om om 4 uur al uit bed te kruipen(allez, bed, we sliepen in tenten dus eigenlijk 'van het matje te rollen') om de zonsopgang te zien. Ik had alleen nog maar een zonsondergang in de zee gezien maar een zonsopgang is toch echt heel speciaal. Als ik zeg dat er blauw, rood, geel, paars aan te pas kwam klinkt dat zo... gewoon, maar ik hoop dat de foto's genoeg zeggen. Uitiendelijk waren we maar met 5 mensen op het hele strand om het van donker naar licht te zien gaan, en geen woorden kunnen beschrijven hoe speciaal dat is en hoe klein je je dan voelt.

Na onze zonsopgang reden we verder en passeerden we het 'wrak van Maheno'. Een schip dat daar gestrand is en dat daar nog steeds ligt. Echt heel mooi en ook een beetje luguber. We passeerden ook een kreek met zoet water die in de zee stroomt. Het water was super koud want het kwam juist uit de bron en het was ideaal om ons te verfrissen (want wassen zat er ook niet in, Fraser is Unesco werelderfgoed en wordt beschermd tegen alles!) . We reden naar Indian head waar we echt adembenemende uitzichten hebben gezien. Je ziet zee dat zo blauw en helder is, witte stranden, moerassen.... echt...geen woorden voor. (zie ook foto's)

Het enige 'minpunt' aan Fraser is dat je niet in de zee kan zwemmen omdat het er vol met tijgerhaaien en kwallen zit. Maar dit wordt dan weer super gecompenseerd door het feit dat er heel erg veel zoetwatermeren zijn die ook weer van een adembenemende schoonheid zijn. Ik had echt het gevoel dat ik in het paradijs zat, zo mooi. Er waren bijna geen mensen, het water is zooooo helder, de stranden zooo wit en de bomen zo groen.

Om naar de meren te rijden (die dus in het binnenland liggen) moesten we dus enkele verschrikkelijke wegen  nemen. Een paar keer zijn we letterlijk met ons hoofd tegen het plafond gevlogen! Ook vastzitten in het zand hoort er bij en dan is man en macht (en schop) nodig om er uit te geraken, maar ook dat zijn gewoon zeer leuke groepsmomenten. Op een bepaald moment besloten we een alternatieve route te nemen, maar dat bleek toch niet het beste idee te zijn. Een boomstam lag over de weg en we konden er niet onder rijden (twee meter boven weg en onze jeep was hoger!). Een half uur hebben we ons uit die weg moeten manoeuvreren! Op dat moment best spannend maar 's avonds rond het kampvuur een super verhaal!

Voor de rest werd er veel gezongen, gelachen, verteld in de auto en heb ik echt de tijd van mijn leven.
Fantastische mensen ontmoet die ik ofwel zeker nog ga terugzien tijdens mijn reis ofwel  verder mee reis naar de Whitsunday Islands waar we samen een boottocht gaan doen en snorkelen in het grote barriererif.

Liefs Lien

 

 

 

 

Fotoalbums van Australië

Fraser Island (12)

12 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 11 November 2009

Brisbane (3)

02 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 02 November 2009

wwoofen (5)

02 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 02 November 2009

Walvissen en een duikboot! (5)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

Blue Mountains (6)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

beach (5)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

aquarium and wildpark (4)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

Sydney (2)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking