Reisverhaal «Hoogtes en Laagtes»

Australië | 0 Reacties 24 November 2009 - Laatste Aanpassing 28 November 2009

24 november vandaag. De groep waarmee ik meer dan een maand gereisd heb begint uiteen te vallen. Iedereen gaat zijn eigen weg: of naar huis, of naar een ander land, of verder in Australie.
Het doet echt wel raar om afscheid te nemen van deze mensen waar je zo lang mee samen gereisd hebt en sommige goodbye's  zijn dan ook vrij emotioneel.

Sinds mijn laatste blog is er weer heel wat gebeurt. Op 18 november ben ik met een deel van de Fraser Island groep 3 dagen gaan zeilen met de AVATOR! We hebben de Whitsunday Islands verkend en dat is (ik val waarschijnlijk in herhaling) echt zeer mooi. Wat het varen rond de Whitsunday Island extra speciaal maakt is het feit dat Kapitein Cook eerst door deze Whitsunday passage vaarde voordat hij voet zette op het vaste land van Australie. Hagelwitte stranden (Whitehaven Beach), helder water waar we de kleine haaien in zagen zwemmen en schildpadden die rond de boot om adem kwamen happen, de geest van Kapitein Cook... Wat wil je nog meer?
Het doel van de boottocht was echt relaxen. Het eten kwamen ze gewoon op je schoot brengen en voor de rest geniet je van het uitzicht, babbel je en lees je veel. We konden ook snorkelen en het is echt speciaal om kleine nemo's en dora's in het 'wild' te zien. Je zwemt precies in een groot aquarium! Echt heel mooi. De groep was ook leuk en bestond voornamelijk uit meisjes waardoor er veel leuke giechelmomenten waren!

De volgende stop was Mission Beach voor mijn Skydive!!! In Mission Beach zelf is eigenlijk niet veel te doen. Het strand is er zeer mooi maar zoals op zoveel plaatsen in Australie mag je er niet in de zee zwemmen door kwallen en haaiengevaar! Maar de zee, daar kwam ik niet voor! Ik ging vliegen! S' morgen om half 8 werd ik opgepikt in het hostel en voorbereid op mijn jump van 11000 feet. Ik was zoals verwacht heel erg zenuwachig, maar Ben (mijn instructeur die samen met mij sprong, het is namelijk een duojump) stelde mij gerust. Hij heeft al meer dan 2000 sprongen gedaan en nog nooit is er iets misgelopen.
Met 12 man kropen we in een klein vliegtuigje waar iedereen echt wel op elkaar geplakt zit, klaar om te springen. Het uitzicht vanuit het vliegtuig is al adembenemend! Je ziet regenwoud, zee, koraal! Toen ik in dat vliegtuigje zat moest ik eigenlijk niet meer springen, ik vond het uitzicht in het vliegtuig al mooi genoeg, maar ik kon niet meer terug! Wanneer dat luik dan opengaat en je de wind voelt razen gaat er echt vanalles door je heen. Enorme adrenaline en zenuwen en waaaaa.

En dan de JUMP. Ik hing al uit het vliegtuig terwijl Ben nog in het vliegtuig zat en dan weet je, het komt bijna, en voor je het beseft val je en val je en val je en val je. Ik kan echt niet beschrijven hoe dat voelt. Het is echt fantastisch. De wind, het uitzicht, het gevoel van vliegen en vallen maar weten dat het goed komt (geen doodsangst dus). Ik heb verschrikkelijk gegild, maar niet uit angst! Er gieren gewoon zoveel emoties door u lijf, maar allemaal positief. Je valt zoo snel maar dat is echt leuk! Ik weet niet of ik het alleen zou durven, maar je kan er gewoon echt van genieten omdat je weet dat er iemand ervaren achter u hangt die alles onder controle heeft.

Dan BAM, de parachute open en dan is het zweven en kan je pas echt bewust genieten. De zee was zeer kalm zodat ik de schildpadden gewoon zag zwemmen van zo een hoogte. Ik mocht zelfs zelf sturen over de zee, het strand, het bos. Op een bepaald moment zag ik mijn vrienden staan op het strand en ze hadden mijn naam in het zand geschreven wat echt heel lief en leuk was! De landing op het strand was zeer zacht en ik denk dat ik een hele dag met een grote smile op mijn gezicht gelopen heb. Zo een fantastisch gevoel geeft het! Ik geniet nog na wanneer ik er aan terugdenk! DIt vergeet ik nooit meer!

Nu zit ik in Cairns, het einde van mijn oostkust trip. Voor veel backpackers is dit het einde dus er wordt hier zeer veel gefeest. Voor de rest is er in Cairns weinig te doen. Er is een grote Lagoon (groot openbaar zwembad met palmbomen en strand), winkels, restaurants... maar voor de rest is het vrij saai. Cairns wordt dan ook vooral gebruikt als uitvalbasis om uitstappen te doen. En ik ben juist terug van een tweedaagse uitstap maar Cape Tribulation,

Cape Tribulation is uniek in de wereld omdat het regenwoud het koraalrif ontmoet en ze beiden werelderfgoed zijn, Het Daintree regenwoud is het oudste stukje regenwoud op de planeet! Maar liefst 125 miljoen jaar oud! En het koraalrif is bekend omdat het zo dicht bij de kust komt (zoals ook Kapitein Cook mocht ondervinden toen hij er met zijn schip vastliep). Deze trip heb ik alleen gedaan, zonder iemand waarmee ik dus al een maand mee reis en dat deed echt deugd. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en onvergetelijke momenten beleefd. Na een dag het regenwoud bezocht te hebben en een mislukte krokodillenjacht (we hebben er eentje gezien van 30 cm groot, wat voor iedereen een teleurstelling was), hebben we met vier man (canadees, Israeliet, Australische en ik) naar de sterren gekeken op het strand. Het was echt zeer boeiend om wat meer te weten te komen over de sterren hier. Ik heb de 'Belt van Orion" gezien en het was echt raar om geen grote en kleine beer te zien. Voor de Canadees overlapte een deel van de sterrenhemel hier dan weer de zijne thuis wat ook heel raar was voor hem. 

De volgende dag stond er een boottocht op het programma en daar heb ik GEDOKEN! Na een hoogte van 11000 feet was het dus tijd om naar beneden te gaan! Ook weer een onvergetelijke ervaring. HEt doed in het begin echt wel een beetje raar om te ademenen door dat mondstuk maar eens je dat gewoon bent kan je genieten. Omdat het mijn eerste duik was kon ik 'maar" 10 meter diep gaan, maar dat was voor mij al meer dan voldoende. Je ziet dan nog net de lucht boven. Het was echt super om de vissen van zo dicht te kunnen zien en zelfs aan te raken! IK heb een koprol gedaan in het midden van 100 visjes en ben 27 minuten onder water gebleven! Fantastisch, al deed het wel een beetje pijn aan mijn oren. Weer zeer leuke dingen beleefd dus, al zitten mijn tripjes er nu op.

Nu is het zoeken naar een wwoofing adres om te werken en uitkijken naar de komst van mama en papa!

 

 

 

 

 

Fotoalbums van Australië

Fraser Island (12)

12 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 11 November 2009

Brisbane (3)

02 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 02 November 2009

wwoofen (5)

02 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 02 November 2009

Walvissen en een duikboot! (5)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

Blue Mountains (6)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

beach (5)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

aquarium and wildpark (4)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

Sydney (2)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking