Reisverhaal «wwoofen 3 en de mama en papa.»

Australië | 1 Reacties 15 December 2009 - Laatste Aanpassing 15 December 2009

Dinsdagavond 15 december en voor de eerste keer wou ik dat ik in Belgie was!! Je hoort het goed!

Waarom? Mijnen nonkel Kris (ook wel mijn adoptievader genoemd) legt vandaag zijnen schepeneed af in Stekene! Proficiat!! En ja, daar wou ik toch wel graag bij zijn! Maar het is hier nog altijd heel leuk hoor, en neen ik wil zeker nog niet  terug om terug te blijven! Maar dit is toch een van die dagen... Nonkel schepen, doe dat goed!

Mijn derde wwoofingervaring was er ook weer eentje om in te kaderen. Samen met twee andere wwoofers (nen limburger...echt waar, en nen koreaan) werkte ik op een bananenplantage. Het was heel zwaar werk door het warme weer. Om 6 uur smorgens stond ik al op het veld onkruid te wieden en hooi rond de jonge bananenplantjes te leggen. Het zweet stroomde gewoon van mijn lijf. Om 9uur smorgens was het dan ook al 35 graden, daarbij moesten we lange kleren aandoen om niet te veel dazenbeten te hebben en werkten we in volle zon. Na 5 uur werken mochten we stoppen en was ik door en door nat! Maar dan kwam de namiddag waar we zo goed als niets deden...tenzij je puzzelen, zwemmen en slapen rekent als een activiteit! De mensen waar we bij logeerden waren zeeeer oud (80) en zeeer vuil. Hun huis was zeker in jaren al niet meer gekuist... een douche nemen of naar het toilet gaan was dan ook telkens even slikken. Maar als je de vliegjes in het brood en de handdoeken die recht stonden van het vuil niet mee telt, was het wel leuk. We kregen lekker eten en mochten mee naar de kerkfeestjes... Hoera. Peter en Belle (dat zijn ze) zijn namelijk zeer christelijk. Ze geloven de bijbel letterlijk en lezen dit boek drie keer per jaar helemaal door! In James (kleinkind) zijn chemie boek werd leuk vermeld dat 'chemie slechts een gegeven is dat door bepaalde wetenschappers geloofd wordt maar dat we niet zeker zijn dat dit ook echt zo is'. In de bijbel staat er namelijk niets over chemie... Dat was wel even slikken. Maar al bij al was het wel leuk! Veel geluisterd naar die mensen (en s avonds met de andere wwoofers leuke gesprekken gehad over hun denkbeelden), hard gewerkt, lekker gegeten...

Nu zijn mama en papa hier en ik geniet... NIet alleen van hun gezelschap maar ook van de mooie hotels! Verse handdoeken en shampookes zijn echt een luxe!!!  En dan heb ik nog niet over het eten gesproken dat toch wel net iets anders is dan mijn backpackersdieet van noedels en pindakaas. Met mama en papa  zijn we van Sydney naar Canberra gegaan om, hoe kan het ook anders, een oorlogsmuseum te bezoeken. Het museum was de moeite, maar de stad was niet echt waaw. Toch raar dat dit dan de hoofdstad is van Australie terwijl er hier zulke mooie en grote steden als Sydney en Melbourne bestaan. (Maar naar het schijnt was de concurrentie tussen deze steden om hoofdstad te worden te groot en hebben ze daarom voor een alternatief gezorgd; Canberra!)

Gisteren hebben we vanuit Melbourne de twaalf apostelen bezocht... 'Rotsen in de zee' klinkt maar gewoontjes maar toch komt het daarop neer. Al is het helemaal niet gewoon, het is adembenemend mooi!  De foto's (die ik donderdag online zet) spreken boekdelen. Verder hebben mama en papa hier hun eerste koala gezien en vinden ze kerstsfeer in short ook maar raar. Nu verkennen we nog enkele dagen Melbourne (echt mooie stad) en daarna trekken we naar ULURU (of Ayers Rock). Ik kijk er naar uit!

Terugkeren naar het backpackersleven zal toch even wennen zijn vrees ik, maar daar denk ik nu nog niet teveel aan... Ik geniet nu!

 

 

 

 

Fotoalbums van Australië

Fraser Island (12)

12 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 11 November 2009

Brisbane (3)

02 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 02 November 2009

wwoofen (5)

02 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 02 November 2009

Walvissen en een duikboot! (5)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

Blue Mountains (6)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

beach (5)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

aquarium and wildpark (4)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

Sydney (2)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

 

Plaats een Reactie

Simon

He lien,

super om weer van je te horen. Ik keek iedere dag of je iets poste. je bent eigenlijk mijn opstartpagina nu van mijn firefox dus ik moet wel kijken. Het was een leuke verrassing om te zien dat er een nieuwe post was. Hier is het al flink koud. Het zou zelf sneeuwen (maar ik geloof er nie veel van) volgens mij regent het enkel in Bretagne, dus eerst zien en dan geloven. Voor de rest erg druk op school. Nog les tot en met zaterdag en dan op de eerste TGV naar mijn lief en familie en vrienden. Ik vind het echt jammer dat je er niet zal zijn aangezien ik weet hoezeer je fan bent van de kerstperiode.

Ik heb nog niet echt het kerstgevoel, hoewel het hier zwaar overdadig versierd is. Ik denk dat ik nog teveel bezig ben met school enzo. De Kerstfeestjes zijn hier nu bijna dagelijkse koek. Met donderdag de climax een groot verkleedfeest. Het begint hier dus echt leuk te worden.

ik heb jullie wel bedrogen, maar het was niet zo goed. Ik organiseerde een dinner party maar het was wat saai dronken drie flessen wijn met zeven. er werd geen tweede keer opgeschept en tegen twaalf uur was iedereen naar huis. Het is dus duidelijk dat je voor de echte vrienden in België moet zijn!

 

ik hoor je nog wel voor kerst geniet ervan daar lien. En het is grappig hoeveel je hebt moet slikken, you dirty little minx.

 

Geplaatst op 15 December 2009

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking