Reisverhaal «wwoofen»

Australië | 0 Reacties 30 Oktober 2009 - Laatste Aanpassing 28 November 2009

De ongeduldigen worden eindelijk beloond, een nieuwe update!!!

Zaterdagmorgen 10 uur en alles is rustig. Het zonnetje schijnt en ik wacht op de greyhoundbus in Byron Bay om mijn  trip naar Brisbane te beginnen. Daar ga ik couchsurfen bij een meisje die Martini heet! (Als alles goed gaat tenminste). Ik hoop om drie dagen in Brisbane te kunnen vertoeven om daarna naar Noosa te gaan en een kanotocht te doen door het regenwoud!

Maaaar, wat heb ik de voorbije week gedaan? Vorige week vrijdag ben ik na een dagje strand in Byron Bay (wat overdreven toeristisch is en waar ik op een kamer sliep met surfboys die elk, zonder overdrijven, een uuuuuur voor de spiegel stonden en verschillende cremekes opsmeerden en als echte meisjes poseerden voor de spiegel, ondertussen stoefend over hun veroveringen...wel grappig!) vertrokken om te gaan wwoofen! Wwoofen kan je bijna overal ter wereld doen! Je werkt 4 tot 6 uur per dag op een organic farm en krijgt kost en inwoon in de plaats!

En... het was fantastisch! Mijn wwooferfamilie (Adrian, Gina en zoontje Mani) wonen heel afgelegen op een berg, omgeven door regenwoud. Ze hebben niet echt een organic farm, maar proberen het regenwoud, dat stilletjesaan afneemt, terug te laten groeien! Mijn opdracht was onder andere om private (een soort onkruid dat daar veel groeit en de regenwoudbomen verstikt) te verwijderen. Hakken, snoeien en trekken dus! Ik had het niet verwacht maar dat was eigeniljk zeer leuk om te doen. Vooral als je tussen de private een regenwoudboompje ontdekt, en je dat kan laten staan! Ik moest ook zaadjes verzamelen van regenwoudbomen, ze planten, verplanten als ze gegroeid waren en dan uiteindelijk planten in 'den bos', Kheb ook een nieuwe groententuin aangelegd!

Het werken is uiteraard maar een klein deel van  de wwooferervaring. Aangezien je maar vier uur werkt is er nog veel tijd om te omgeving te ontdekken en te zien hoe echte australiers leven!
En dat is echt iets om jaloers op te zijn. Zo relax en genietend van alles...Toen ik toekwam zat er in de boom voor het huis een koala!!! Het is naar het schijnt echt niet zo makkelijk om deze knuffels in het echt te zien, maar tijdens mijn verblijf heb ik er 2 gezien! Ze maken wel een vreselijk geluid! Iets tussen een geknor van een varken en een beer die gekeeld wordt. Ik kon eerst niet geloven dat dat vreselijk geluid uit dat lieve beestje kwam, maar helaas...

Qua dieren heb ik daar mijn portie wel gehad... Er waren hele mooie vogels, konijntjes, waterdraken, vissen, kikkers eeeeennnnnn SLANGEN. Kheb daar echt reuze pythons in het wild gezien. Dat was wel even schrikken in het begin. Zeker omdat ik die normaal alleen in de zoo zie of op tv, en nu ineens op 2 meter voorbij zag kronkelen. Dat gaf mij echt de kriebels! Maar waar ik nog meer van kriebelde was de reuzespin die bij mij op de badkamer zat! Ik dacht eerst dat het een van plastiek was omdat ik niet kon geloven dat zoiets groot in echt kon bestaan, maar toen ze aan haar pootje begon te likken was ik snel van de wc! Ze was zo groot als een ontbijtbordje! En heel harig en dik! Vanaf dat moment deed ik voor elke badkamerbeurt eerst een grondige inspectie terwijl de Australiers, allez mijn wwooferfamilie, juist blij zijn met zo een beest en het rustig in huis laten wonen! Foto's volgen zeker!

Mijn wwooferfamilie was een beetje hippie! Wel leuk, al was het toch even raar toen een vriendin van hen iedereen uitgebreid op de mond kuste en in de kreek al haar kleren uitspeelde om vervolgens zonder gene naakt rond te hollen en te plonsen!

Wwoofen is dus, zoals ik al zei, niet alleen werken maar ook de omgeving verkennen met de familie. Zo ben ik naar de Lismore show geweest waar Adrian moest optreden, heb ik fantatische watervallen gezien en een bezoek gebracht aan Cristal Castle. Allemaal zeer de moeite! Daarbij werd Mani woendag 5 jaar zodat ik van de partij was op zijn verjaardagsfeestje! Ik heb 75 cupcakejes gemaakt en super lekker gegeten!

Het enige nadeel was dat het al heel lang niet meer geregend had en er dus flink bespaard werd op het water. Dat wil zeggen, zeer weinig douchen (of wassen in de kreek) en alle wc bezoeken opsparen tot het de moeite is om door te spoelen. Smelly! Gelukkig regende het flink de laatste dag waardoor ik toch nog eens uitgebreid heb kunnen en mogen douchen.

Deze ervaring was zonder twijfel al de leukste van mijn, nog zeer prille, reis. Ik heb zoveel geleerd, gezien, gehoord en gedaan. Maar kon ook genieten van luie leesmomenten en siesta's in de tuin!

Ik ga deze mensen zeker missen!

Op naar Brisbane nu...

Liefs

 

 

 

 

 

Fotoalbums van Australië

Fraser Island (12)

12 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 11 November 2009

Brisbane (3)

02 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 02 November 2009

wwoofen (5)

02 November 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 02 November 2009

Walvissen en een duikboot! (5)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

Blue Mountains (6)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

beach (5)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

aquarium and wildpark (4)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

Sydney (2)

18 Oktober 2009 | Australië | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2009

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking