Reisverhaal «Nieuw-Zeeland»

Nieuw Zeeland | 1 Reacties 10 April 2010 - Laatste Aanpassing 10 April 2010

11 april 2010.

Over exact een maand bevind ik mij weer in Belgie! Ben ik blij? Toch wel een beetje. Het backpackersleven begint toch wel zijn tol te eisen. Ik heb af en toe last van heimwee en het leven in de rugzak begint mij tegen te steken. Steeds dezelfde kleren waar toch al een rare geur in hangt... niet deftig kunnen slapen en koken... Daarbij laat mijn sociale kant het ook steeds meer afweten. Het  'wie ben ik, hoe oud ben ik, vanwaar ben ik, wat heb ik gestudeerd, en waar heb ik allemaal al gezeten' verhaaltje begint mij danig de keel uit te hangen. Maar veel keuze heb ik niet...tenzij ik mijn laatste maand alleen in een hostel wil doorbrengen. En dat wil ik nu ook weer niet. Dus blijven we het vertellen en met de glimlach uiteraard.

Na een super roadtrip langs de Westkust van Australie (zie foto's facebook) bevind ik mij nu in het volgens sommigen mooiste land ter wereld. Nieuw-Zeeland. Met veel pijn in het hart moet ik zeggen dat ik dit land ga verkennen met een verschrikkelijke backpackersbus. Dit is voor een solo-reiziger met beperkte tijd (ik dus) immers de goedkoopste en beste manier om op korte tijd veel te zien. Tijdens mijn reis door australie vond ik deze bussen er altijd verschrikkelijk uitzien en was ik blij dat ik er geen deel van uitmaakte. Te veel volk in te weinig kleren, voornamelijk van de Britse en Duitse nationaliteit en meestal met een glas goon of een pint in de hand lallend over wie het met wie doet. Op zo een bus ga ik mij morgenvroeg 7.30 gaan settelen sie... ben eens benieuwd!
Het parcours dat ik met de bus zal doen ziet er in ieder geval zwaar de moeite uit...  Ik kijk er dus eigenlijk wel naar uit om zo snel mogelijk te kunnen vertrekken en Nieuw-Zeeland te kunnen verkennen. Met of zonder dronken duitsers...

tot snel (hier en int echt)
 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

papa jo

Zij die beweren dat Nieuw-Zeeland het mooiste land ter wereld is: awel, zij hebben gelijk. Om het met een niet nader te noemen familielied te zingen: 'Dat is hier op aaa-r-de de hemel voor mij'. 

Ok, de witpen zal er niet hangen, (ze vloog evenmin op het trouwfeest van neef Joris), maar rare beesten zijn er in overvloed, je mag er die Britten en Duitsers voor mijn part bijtellen.

Ja meid, de reis begon met bussen en backpacking en hostels, remember? Jog, schrijf, facebook, blog, fotografeer je te barsten... , en geniet van dat prachtig land. Hier wachten we ondertussen op wat Jean-Luc uit zijn hoed tovert rond BHV.. 

 

  

Geplaatst op 11 April 2010

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking