Reisverhaal «Bonjour les Blancs . . . ça va ?»

ETHIOPË 2010 | Kameroen | 0 Reacties 12 November 2006 - Laatste Aanpassing 12 November 2006

Verslagje van dinsdag 07 tot zondag 12 november 2006.

Na onze vlucht naar Garoua, een nachtje slapen en een busrit belanden we in Mokolo; een joviale medereiziger nodigt ons uit en we mogen zelfs bij hem blijven slapen zolang we in de stad zijn (hij blijkt de "Chef de Post" te zijn van een oversized kantoorgebouw).

Van hieruit nemen we 's anderendaags de mototaxi naar de markt van Tourou.
Met een gemiddelde snelheid van 30 Km per uur,  vanwege de slechte weg (t is gene moto gelijk de mijne hé), komen we na een grooooot uur op de markt aan.
Het is al aardig warm, er loopt veel volk rond en vele van de plaatselijke schoonheden lijken hun helm nog op hun hoofd te hebben staan . . . het blijkt echter een halve, beschilderde kalebas te zijn (blijkbaar kan je aan de beschildering zijn of ze gehuwd zijn en eventueel het aantal kinderen dat ze al hebben).

Wanneer de markt op haar einde loopt gaan velen hun verdiende opbrengst opdrinken aan ht lokale bier (lauw sorgumbier met duffe smaak); het maakt de mensen wat (te) vrijmoedig waarna we besluiten om terug te vertrekken.

De volgende dag willen we onze bagage droppen in Rumsiki en dan, 10 Km terug, de markt van Mogodé bezoeken maar . . . ici, c' est l'Afrfique . . .
De bushalte op de markt heeft enkel een bus naar Mogodé en niet naar Rumsiki maar ze verwijzen ons naar een andere halte; daar aangekomen blijkt de bus reeds weg en ook de zoektocht naar een taxi voor het traject blijkt vruchteloos . . . dan maar terug naar de eerste busstand en vervoer naar Mogodé . . . blijkt deze ondertussen ook al weg zodat we genoodzaakt zijn om maar weer met een mototaxi te vertrekken (wel na een stevig robbertje onderhandelen over de prijs).

De weg is veel beter dan gisteren, het landschap is zeer gevariëerd maar de markt stelt niet zoveel voor . . . dus vervolgen we onze weg naar hotel Le Campement in Rumsiki.
Wat een verademing . . . het hotel ligt op 1200 m hoogte, tegen een bergflank en biedt ons een zicht op de vallei met zijn uitstekende rotspieken (zoals we gezien hebben in Halong Bay in Vietnam).
Een wandeling door het dorp en rond de nabijgelegen heuvel wordt afgesloten met een verfrissende duik in het zwembad (luxe hé !!), een prachtige zonsondergang en 's avonds dineren we, bij kaarslicht, onder een fonkelende sterrenhemel.

De volgende dag trekken we weer verder, terug naar de grote stad Maroua, vanwaar we zondag een daguitstap maken naar de markt van Mora.
Deze markt toont ons weer de grote verscheidenheid aan mensen; de verschillende stammen van Kameroen worden aangevuld met bezoekers uit Gabon, Nigeria en Tsjaad; velen zijn herkenbaar door hun lichaamsbouw, hun kledij of hun speciale littekens, gekerfd in hun aangezicht.

Deze verscheidenheid herinnert er ons aan dat we in een grensregio zijn, alsook de veelvuldige roadblocks en politiecontroles op de route.

Voorlopig terug in Maroua, maken we ons weer klaar voor een volgende tocht . . . maar daarover later meer.

Groetjes van Fanny en Pee;-))))))

 

 

 

 

Fotoalbums van Kameroen

Kameroen 2006 (12)

25 November 2006 | ETHIOPË 2010 | Kameroen | Laatste Aanpassing 25 November 2006

  • Onze route
  • Vrouwen op de markt in TOUROU
  • Opweg . . .
  • Kruiken met lokaal gebrouwen bier

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking