Reisverhaal «Ons laatste ritje»

ETHIOPË 2010 | Kameroen | 0 Reacties 21 November 2006 - Laatste Aanpassing 21 November 2006

Opweg naar Douala worden we weer herhaaldelijk verwittigd van de gevaren in deze grote havenstad.  We hebben nog iets meer dan één dag en besluiten (wijselijk) om ons geluk niet langer op de proef te stellen; we kiezen voor de veiligheid en geborgenheid van La Mission Catholique.

Dit klooster, geleid door een Nederlandse priester, is een stille, ommuurde oase in een minder gastvrije stad, maar biedt naast ruime kamers ook een restaurant, een zwembad en elke morgen een vroegmis (niet dat we plots zo vroom zijn maar een bewaarengel kan nooit geen kwaad).

Eens ingechecked ontmoeten we 3 andere "Belzkes", in druk overleg met een reisorganisatie; zij beginnen nog aan hun trip en we proberen hun dan ook met onze opgedane ervaring wat wegwijs te maken (al een voorbereiding op de volgende Travel en Talk van Wegwijzer).

Op sterk aandringen verlopen al onze volgende verplaatsingen in de stad dus met taxi's; onze eerste rit voert ons naar de Marché des Fleurs en het  Centre Artisanal, waar we bij ons vorige bezoek enkele leuke maskers hebben ontdekt . . . enkele uren later (en TIEN maskers rijker) komen we terug in de Mission.  
Hoog tijd om onze bagage te pakken voor onze terugvlucht van vanavond; op de heenreis hadden we 15 kg bagage bij maar de bascule van Air France geeft plots 28 kg aan . . . ligt het aan het opgehoopte stof in onze kledij of aan de unieke verzameling houtsnijwerk die we erin verstopt hebben?

Toch nog een laatste staaltje "Afrika" op de luchthaven:
één masker (Malinees) is te groot en nemen we dus mee als handbagage, bij het passeren van de douane (waar men zoiets natuurlijk van ver herkent) worden we terzijde geroepen . . .

zij: c'est quoi? (op haar meest beleefde toon)
wij: une masque
zij: ça fait 2000 francs tax !
wij braaf betalen (en hopen da ze die andere 9 niet ontdekken bij het scannen van de bagage)
zij schrijft ons een bon voor export van "1 masque en bois"
wij opgelucht verder tot . . .
we uit onze ooghoek zien dat die 2000 in een broekzak verdwijnt en later blijkt dat die bon geen ontvangstbewijs is en er dus ook geen bedrag op vermeld staat . . . dus toch (weer) opgelicht ?!?

Verder verloopt alles toch volgens plan, de vlucht, de trein en het weerzien met familie en onze hond.

Deze reis was dus ook een eerste test voor onze weblog . . . we hebben het bijna onder de knie en hopen jullie op volgende reis weer te mogen plezieren . . . . 
WIJ VONDEN HET IN IEDER GEVAL HEEL LEUK OM JULLIE REAKTIES TE KUNNEN LEZEN IN ONS GASTENBOEK EN ANDERE MAILS . . . . BEDANKT !!!

 

 

 

 

Fotoalbums van Kameroen

Kameroen 2006 (12)

25 November 2006 | ETHIOPË 2010 | Kameroen | Laatste Aanpassing 25 November 2006

  • Lokale bussen vertrekken pas als ze "vol" zijn
  • Hutjes in katoenvelden
  • Een woonerf bevat meerdere hutten voor de ganse fa
  • Elke stam onderscheid zich door uiterlijke kenmerk

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking