Reisverhaal «Armenië»

Oost Europa en Centraal Azië | Armenië | 0 Reacties 16 Mei 2019 - Laatste Aanpassing 16 Mei 2019

In de gietende regen verlaten we Georgië en rijden we Armenië binnen. En we zijn het onmiddellijk gewaar dat we in een ander land zijn. De wegen zijn erbarmelijk en is er meer put dan dat er soms nog asfalt ligt.

Net voor we Goshavank monastry bereiken stopt het eindelijk met regen. We zijn niet echt onder de indruk van dit klooster en besluiten om nog naar Haghartsin monastry te rijden. Na het bezoeken van dit klooster kamperen we in het bos ernaast.

Dan ontdekken we dat er verderop nog een andere overlander staat. Het is een zwitsers koppel en algauw besluiten we de volgende dag om samen verder te rijden. Door het slechte weer moeten we Dilijan National park overslaan en rijden we tot het Sevanlake. We bezoeken daar Hayravanq monastry om een beetje verder ook nog Noraduz cemetry te bezichtigen. Noraduz cemetry is gekend voor zijn grootste collectie Khachkars van de 7de tot 17de eeuw. We wandelen wat rond op het kerkhof vooraleer we de bergpas oversteken. Eerste plan was om aan het meer te kamperen maar de stevige wind en het slechte weer beslissen daar anders over.

Net over de pas bereiken we een mooie plaats om te kamperen. En bij het opendoen van de tenten klaart het eindelijk op en krijgen we schitterend view op de bergen.

De volgende dag nemen we afscheid van het Zwitsers koppel en rijden wij verder naar het zuiden. Onze eerste stop is Zorats Karer , de Stonehenge van Armenië. Daarna rijden we verder zuidwaarts naar Tatev. Maar het weer slaat om en we komen in een dikke mist terecht. Tegen dat we aankomen in Tatev begint het ook te sneeuwen en is het bitterkoud. We zien met amper nog iets en uiteindelijk vinden we een “hotel” met chalets. We besluiten om daar te blijven en warmen we ons op aan de elektrische vuurtjes die ze in onze kamer zetten. Voor de rest van de avond en nacht blijft het sneeuwen en als we opstaan ligt er een mooi sneeuwtapijt van 10 cm.

Na het ontbijt stopt het eindelijk met sneeuwen en besluiten we om toch te gaan wandelen. De Barev trail loopt van in de vallei tot bovenaan het Tatev monatstry. En is aangelegd door WWF om het ecotourisme te boosten in Armenië.We besluiten om in de vallei te starten waar er minder sneeuw ligt en na een halfuur hebben we al onze eerste stop aan het Khor virap klooster. Daarna loopt de trail verder bergop en wordt het ploeteren door de sneeuw. Tegen dat we boven zijn is het volledig opgeklaard en krijgen we een prachtig zicht over de vallei. Na het bezoeken van het klooster zijn de kids pompaf en we besluiten om een taxi terug te nemen naar de vallei.

Terug aan ons hotel zien we eindelijk ons uitzicht met zicht op het Tatev monastry.

Met het paasweekend zijn de kloosters overrompeld door Armeniërs die komen bidden en hun kinderen dopen. Dus we stoppen met kloosters bezoeken en gaan richting Jerevan. In Garni , net buiten Jerevan komen aan op de 3G campsite . Deze camping is een verademing. Het wordt uitgebaat door een Nederlands koppel en is een zalige plaats om te ontspannen. De dagen die we er zitten krijgen we nog sneeuw op onze daktenten dak. We blijven er enkele dagen vooraleer we terug richting Georgië gaan.

 

 

 

 

Fotoalbums van Armenië

Armenië (30)

16 Mei 2019 | Oost Europa en Centraal Azië | Armenië | Laatste Aanpassing 16 Mei 2019

  • DSC 9172
  • DSC 9215
  • DSC 9114
  • Tatev village

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking