Reisverhaal «Chiang Mai»

ZO- Azië | Thailand | 0 Reacties 08 Januari 2013 - Laatste Aanpassing 08 Januari 2013

 ZONDAGMORGEN CHIANG MAI

Om 8u30 aangekomen en dan te voet richting hotel.
We logeren in het Riverside hotel net buiten het stadscentrum. Een zeer goeie keuze want ze zijn er supervriendelijk. We krijgen onmiddellijk zeer veel uitleg en de kindjes krijgen al een handdoek en van ons hun zwemgerief om het zwembad in te duiken.
Iedere zondag is er een avondmarkt in het centrum van Chiang Mai. We zijn daar nog naartoe gestapt en bij het terugkeren naar het hotel nog een andere avondmarkt bij de rivier bezocht.
De maandag hebben we dan enkele tempels in het centrum van Chiang Mai bezocht. Tegen dat Myrthe en Kasper overal hun gebedje doen was de dag vlug gepasseerd. 's Avonds naar de supermarkt geweest die vlakbij ons hotel ligt. En daar hebben we een pot Nutella gevonden.En ons kerstavonddiner bestond dus uit stuutjes met choco. En het heeft ontzettend goed gesmaakt :-)))
Met kerstmis zijn we dan naar Chiang Mai zoo geweest. We wisten dat het een grote zoo was maar zo groot... in de zoo kon je dan een bus of monorail nemen om van de ene plaats naar de andere te gaan. En het was wel nodig dat die er waren. Want de dierentuin is op een berghelling gelegen en in de blakende hitte was het anders niet doenbaar geweest met de gastjes.
Toen we binnenkwamen in de zoo zagen de kindjes al vlug een oifant met een babyolifantje erbij. Ze konden er gewoon bij gaan staan en eten geven aan de olifanten. Als de grote olifant dan nog eens een enorme grote kaka en pipi deed kwamen de gastjes niet meer bij van het lachten.
Daarna bergop richting pandaberen. Er zat een koppel pandaberen en hun kindje. Toen één van de pandaberen dichter kwam om te eten waren de gastjes helemaal in de ban.
In de zoo is er ook een groot Aquarium. Een beetje te vergelijken met het sealife in Blankenberge maar dan enkele keer groter. In het aquarium hebben ze ook de langste onderwatertunnel van Azie. Aan de ingang stonden er kerstmannen snoepjes aan het uuitdelen.Myrthe en Kasper hebben onmiddellijk hun liefste glimlach opgezet om zoveel mogelijk snoepjes te krijgen. En het is hun nog gelukt ook :-)
Een beetje hogerop op de berg had je dan een avonturenpark voor de kinderen. Er was een treintje die een toertje deed door een park met namaak dino's en een een grote kingkong gorilla. De dieren zagen er een beetje bouwvallig uit maar dat maakte voor de kinderen niet veel uit. Vooral King Kong heeft een blijvende indruk achtergelaten bij Kasper. Het moment dat het treintje passeerde begonnen zijn rode ogen de flikkeren. Kasper was plots zo mak als een lammetje. Zelf 's avonds praatte hij enkel en alleen nog van die rode ogen van de aap. Hij verstaat er zich niet aan dat die grote aap zo'n rode ogen had :-)
 
In de namiddag begonnen de kindjes dan wat vermoeid te geraken. Dus hebben we gans de ronde van de zoo eens met de monorail gedaan. Achteraf verstonden we niet waarom ze die monorail doen want tevoet ben je er veel rapper...
Als afsluiter zijn we nog naar de giraffen gaan kijken. Er zat ook een babygirafje van 15 dagen oud. Zeer schattig om te zien.
Tegen sluitingstijd waren we dan eindelijk rond en was het tijd om richting hotel te gaan. We zaten nog maar in de songthaew of de kindjes waren al in slaap gevallen.
Op 2de kerstdag was het dan tijd voor wat meer actie. Een fietstochtje in de omgeving van Chiang Mai. Myrthe langsachter op een aanhangfiets bij onze gids. Kasper in een ligfiets (volgens Kasper een raketfiets) achteraan bij Dries.En ik had Kobe mee in zijn fietskar. Nog maar vertrokken en Kobe was al in slaap gevallen in zijn fietskar. Eerst even langs de oude stad van Chiang Mai fietsen om daarna langs een voormalig leprozenkolonie te passeren. Daar was er nu een soort revalidatiecentrum voor mensen na een ongeval.
Tegen de middag hebben we dan langs de vele rijstvelden gefiest met af en toe een stop. Zo konden de kindjes wat spelen en Kasper weer enkele stokken verzamelen (Kasper doet al gans de reis niets anders dan stokken en takken verzamelen). Na het eten viel Kobe alweer vlug in slaap in zijn fietskar. Niet veel later was Kasper ook al, met zijn bananeblad in zijn hand, in slaap gevallen in zijn raketfiets. In de late namiddag zat onze fietstocht er dan op. In totaal hebben we een toertje gedaan van 42 km. Dus dat verdiende een goeie magnum achteraf :-)
 
 
 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «chiang Mai»

Chiang mai (25)

02 Januari 2013 | ZO- Azië | Thailand | Laatste Aanpassing 02 Januari 2013

  • DSCN2554
  • DSCN2538
  • DSCN2490
  • sleepy time

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking