Reisverhaal «Noord oosten van Thailand»

ZO- Azië | Thailand | 1 Reacties 13 Januari 2013 - Laatste Aanpassing 15 Januari 2013

 Nadat we woensdag 9 januari het oud koninkrijk Sukothai hadden bezocht zijn we donderdag doorgereden naar Phu Wiang.

Phu Wiang ligt in het Noord oosten van Thailand, vlakbij het nationaal park Phu Wiang. In dit nationaal park hebben ze in de jaren 90tig de oudste Tyranosaurus Rex gevonden. Dus de volgende dag zou dinodag zijn.

Vrijdagmorgen waren de kindjes natuurlijk zeer vroeg wakker om naar de dino's te gaan kijken. Eerst zijn we naar het dinomuseum geweest in Phu wiang. Daar waren er niet alleen dino's te zien maar ook zeer veel over het heelal. Ook konden de kinderen daar aan een soort bakken zelf een aardbeving enz. nabootsen. Dan was er een grote ruimte waar er namaakdino's op ware grootte stonden. Gastjes waren eerst superbang van het geluid maar éénmaal ze doorhadden dat het namaakdino's waren vonden ze het fantastisch.

Nadat we het museum uitkwamen zaten de kinderen al boordevol levensvragen vb" waar was de mens dan als hij nog niet bestond?" , " Mama wij komen dus van de apen, dus ik was een aap als ik geboren was!" , " Er is dus een ster op de aarde gevallen en zo zijn de dino's gestorven... waarom hebben ze dan niet meer Pritt aan de ster gedaan? Dan ging hij toch niet naar beneden vallen...", "De grote boem (= big bang) mama hoe groot was hij eigenlijk?", " Euh middenin de wereldbol zit er vuur... waarom verbranden mijn voetjes dan niet?" En zo ging dat het ganse dag door...

 Nadien zijn we naar het nationaal park geweest. Daar kon je via een grote wandeling in de bergen de archeologische sites bezichtigen. En ons kindjes hebben dat weeral superflink gedaan. En onderweg hebben ze veel dinosporen gevonden :-)

In de namiddag zijn we dan pas laat gaan eten. We zijn gestopt aan een restaurant waar we konden BBQ'en (onze eerste BBQ van het nieuwe jaar is dus al een feit :-)

Daarna was  het tijd om een park te bezoeken met allemaal namaakdino's op ware grootte... en overal dinoafdrukken. Superleuk voor de kindjes dat ze weer de dinovoetjes konden volgen. En als afsluiter dan nog naar het dinospeelplein in het dorpscentrum. Naast het speelplein was ook de brandweerkazerne. Van de brandweermannen mochten de kindjes eens in de brandweerwagen zitten. Supercontent dat ze waren!!!

Na deze dinodag zijn ze onmiddellijk (met hun dino- tshirt) in een diepe slaap gevallen :-)

Vrijdag 12 januari: Gelukkige verjaardag Myrhe!!! Jaja onze kleine prinses is 6 jaar vandaag. 

Voor haar verjaardag mocht ze kiezen wat we gingen doen. Ofwel naar het meer oftewel nog een dinomuseum. Beslissing was zeer vlug gemaakt : nog een dinomuseum!!! Dus tijd voor Dinodag 2 en dus vertrokken we richting Kalasin, een 2 uur rijden van ons hotel.

Het Sirindhornmuseum was nadien echt wel de moeite waard. Er stonden enkele grote dinoskeletten. Kindjes vielen bijna achterover van verbazing. Ook het heelal kwam weer aan bod... en ja daar waren ze weer met hun vragen...

Myrthe mocht daarna nog kiezen want we 's middags gingen eten voor haar verjaardag. Ze wou frietjes eten. Dus wij op zoek gaan achter frietjes. Na lang zoeken eindelijk een KFC gevonden. En zo hebben ze frietjes à volonté kunnen eten. Nadien hebben we in het shoppingcentrum nog donuts gevonden. Dus bij gbrek aan taart heeft Myrthe 's avonds haar kaarsje op een donut uitgeblazen :-)

's anderdaags was het weer tijd om verder te gaan. Nu gingen we richting Phu Phra Bat historical park. Ee park waar er allemaal stenen op elkaar stonden (een variant op stonehenge in Engeland maar dan in het klein). Zeer leuke wandeling en kindjes bleven ook daar op zoek gaan achter dino afdrukken (die volgens hen er ook waren). n het historisch park hadden ze ook enkele kamers waarin je kon blijven overnachten. Dus zo hadden we al onmiddellijk een slaapplaats middenin het bos. 

Vandaag zijn we dan doorgereden naar Ban Chiang. Een plaats waar ze bij opgravingen veel terug gevonden hebben uit het bronzen tijdperk. Maar het museum was wel gesloten op maandag zeker... dus enkel het dorpje wat bezocht en de lokale markt.

Morgen moeten we dan onze auto terug inleveren in udon Thani.Om daarna omiddellijk door te reizen naar Nong Khai. Daar blijven we dan nog 2 nachten om donderdag dan de grens te kunnen oversteken met Laos.

 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Phu Wiang»

Phu Wiang en de dino's (11)

11 Januari 2013 | ZO- Azië | Thailand | Laatste Aanpassing 17 Januari 2013

  • DSCN3062
  • archeologische site in Kalasin
  • DSCN3024
  • Sirindhorn dinomueum in Kalasin

 

Plaats een Reactie

logie christel bbq, ik denk dan altijd aan hoe jij het zegt...smakelijk in ieder geval. geniet maar verder van alle mooie momenten. PROFICIAT, aan Myrthe Geplaatst op 16 Januari 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking