Reisverhaal «New and old Delhi»

Rond de wereld in 10 maanden: Toernee general | Indië | 3 Reacties 10 September 2016 - Laatste Aanpassing 10 September 2016

9 september vliegen we van Udaipur naar Delhi nadat we afscheid genomen hebben van onze vriendelijk Sikh chauffeur, Sing, de de rit met de wagen terug moet doen ( 13 uur).     

                                                     

 Het parlement en andere regeringsgebouwen, Gate India ( te vergelijken met de Menen poort: voor de gesneuvelde Indische soldaten in WOI in oa. Vlaanderen.) We bezoeken ook de plaats waar Mahatma Gandi gecremeerd werd in 1947.(foto)

  10 sept.:We bezoeken het oude Delhi met de grootste moskee van India- daar stappen we op een fietsrisksja die ons door de nauwe steegjes met talrijke winkeltjes en tempeltjes voert. 

We zijn vooral onder de indruk van het werk van de elektriekers hier (foto) ook de rode Jaentempel is erg sierlijk. Jaenisme is een minder bekende Indiase godsdients naast Islam, Hindu, Sikh, Christendom.

 Vervolgens worden we afgezet bij de luchthaven voor onze vlucht naar Kathmandhu.

Zo zit het bezoek aan ons eerste land erop. 

Hierbij nog wat 'overpeinzingen' bij ons bezoek aan het noorden van India.

Het onthaal met krans van bloemen ( stinkertjes) aan luchthaven en hotel is leuk.

In de steden is er een wirwar van straatjes en het is er erg vuil.

De Indiërs vragen heel vaak wat je van hun land of stad vindt en zijn heel blij als je het fantastisch vindt. Ze zijn duidelijk trots op hun land.

Als je zegt dat je van België bent vragen ze vaak ' flemisch?' en bij sommigen volgen enkele woorden in het Nederlands. Duidelijk mensen die centjes trachten los te krijgen van toeristen door hun koopwaar of diensten aan te bieden.

Op de vierbaansweg ( 2 rijstroken per richting) kwamen we een spookrijder tegen en nog een en nog een. De spookrijders begonnen elkaar zelfs voorbij te steken. Bleek dat er werkzaamheden aan de gang waren op de rijstroken van de tegenovergesteld richting. Hier gebeurt dit allemaal zonder signalisatie en met hier en daar ook nog een koe of meerdere.De mensen rijden hier trager ( anders overleef je het niet) omwille van al die factoren. Bovendien wordt de claxon constant gebruikt: het is zelfs zo dat op de achterzijde van de meeste vrachtwagens staat ' Blow horn'. Voorrang van rechts of links is hier niet gekend, rode lichten zijn adviserend maar worden vaak genegeerd. We moesten eens een brede baan te voet oversteken in Jaipur. Aangezien het zebrapad 50 m verder was stelden we voor om daar over te steken. De reactie was vrij duidelijk- dat zal je niet helpen. We werden begeleid tijdens het oversteken. Je moet dit vooral rustig doen, geen onverwachte paniek reacties als een auto of bromfiets op je afkomt. ze zullen wel stoppen of rond je rijden ( in de meeste gevallen die wij gezien hebben toch)

Reizen in een land waar de mensen bijna niets hebben - een bedenking. Vaak is er een schuldgevoel als je nog eens een bedelaar of verkoper afwijst. Zij zien ons ( en dat zijn we ook) als erg rijke mensen. We geven dus fooien ( inschatten van wat een juiste fooi is erg moeilijk in India, ook in de literatuur vinden we erg uiteenlopende waarden voor bepaalde diensten. We zijn er zeker van dat we af en toe te veel gegeven hebben, maar troosten ons met de gedachte dat zij het harder nodig hebben dan wij. Door te reizen in India draag je bij aan de lokale economie, in een restaurant of hotel werken veeeel meer mensen dan bij ons. Het geld dat we spenderen komt voor een deel bij hen terecht ( via hun loon) en soms ook via fooien.Daarom vinden we dat reizen naar ontwikkelingslanden moet aangemoedigd worden. Als je naar Frankrijk of Knokke reist wordt een Indiër of Ethiopiër er niet beter van. Verkopers en soms ook bedelaars kunnen erg opdringerig zijn - afwimpelen vergt dan wel wat tijd. We trachten dit altijd wel respectvol te doen. 

Personeel in hotel of restaurant is altijd zeer gedienstig en zelfs onderdanig. Ook hier is het belangrijk om respect te hebben voor hun werk en hen vriendelijk te benaderen. We merken dat sommige rijke Indiërs helemaal geen respect tonen voor deze mensen. Vermoedelijk het gevolg van het kasten systeem.

Wij hebben nog een lange trip voor de boeg, maar voor wie voor kortere tijd naar India komt raden we aan om weinig bagage mee te brengen, zeker kledij. Men heeft hier de fijnste stoffen en een hemd, broek, kostuum wordt op jou maat gemaakt binnen enkele uren.Er zijn hier dan ook zeer veel kleermakers. ( Hemd op maat gemaakt en naar je hotel gebracht van mengsel zijde en katoen kost 25 euro). Ook andere mooie spulletjes, tekeningen, tapijten zijn hier spot goedkoop.

Deze eerste week was georganiseerd: je merkt dat de begeleider en chauffeur zich onwennig voelden. Zo stelden we voor om iets te gaan drinken In een lokale bar, maar dat kregen we niet uitgelegd: ze reden met ons naar een gelegenheid speciaal voor toeristen. Ze begrijpen mogelijk niet dat al dat dure gedoe voor ons echt niet hoeft.

Tot zover INDIA (we weten wel dat het Indië is, maar dat typt wat lastig....)

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Gerrit Reizen is inderdaad een socio-economische handeling. Door te reizen naar een land ondersteun je de lokale economie. En de lokale gezagsdragers. Daarom gaan wij voorlopig niet op reis naar Turkije. Anderzijds; daardoor zijn de lokale mensen weer de dupe. En dat wil een mens nu ook weer niet. Juist handelen, ook op reis, is erg lastig. Kant heeft er zelfs een heel boek aan gewijd. . . Maar laat dat de reisvreugde niet verknallen. Tot in Katmandu met je volgend verhaal ! Geplaatst op 11 September 2016
Line Fijn dat jullie op deze manier andere reizigers tips meegeven! Ik krijg zo ook al een beter beeld van het land :) Geplaatst op 11 September 2016
Ingrid wauman mooie verhalen van jullie eerste week. In België genieten we ook van onze 'Indian summer' . We zijn al benieuwd naar de volgende verhalen. Geplaatst op 10 September 2016

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking