Reisverhaal «Udaipur 6-9 sept»

Rond de wereld in 10 maanden: Toernee general | Indië | 1 Reacties 08 September 2016 - Laatste Aanpassing 09 September 2016

Udaipur ligt zo'n 400 km ten zuiden van Jaipur en de trip duurt, ondanks vaak 2X2rijstroken, nagenoeg een ganse dag, inclusief een bezoek van 2uur aan Ajmer. 

Om het even over die rijstroken te hebben: spookrijden is hier niet echt ongewoon en wetende dat ook tractoren en koeien gebruik maken van deze highway, waar trouwens tol voor moet betaald worden, is beter de begrijpen we voor 400 km bijna 7 uur in de wagen gezeten hebben.

In Ajmer bezoeken we het belangrijkste moslim bedevaartstoord van India en omstreken. Dit was een heel speciale ervaring. Diepgelovige moslims drommen in de al bij al niet al te grote moskee rond een graf. We offeren bloemblaadje,s die we voordien moesten aanschaffen. Iemand legt een doek over onze hoofden en prevelt een gebed voor ons, maar er wordt ons ook duidelijk gemaakt dat men ook een offergave in roepies verwacht. Enfin met wat roepies minder maar de hoop dat ze goed zullen terechtkomen vertrekken we naar onze auto, omstuwd door enkele niet afgevende kinderen en vrouwen die bedelen om geld.

Het is al vrij donker als we afgezet worden aan ons hotel: onze mond valt open als we in deze wereld van 1001 nacht binnenstappen. Het backpackers deel van onze reis is eventjes nog ver weg.foto links

Nadine rust even uit aan het zwembad op het dak van ons hotel Udai Kothi

7 sept.: Het hotel ligt vlakbij het grootste meer van Udaipur. We bezoeken er het grote paleis,  dat aan de oever van dit kunstmatige meer ligt, nadat we eerst met een bootje een 'buitenverblijf eiland' van de Maharadja bezocht hebben. 

Voor het paleis zijn enkel superlatieven te gebruiken. Trouwens er woont nog steeds een Maharadja in een deel van het kasteel: Hij heeft geen politieke functie meer maar is niet onbemiddeld aangezien hij verschillende hotels bezit, waaronder ook een hotel in dit paleizencomplex. foto midden en rechts.

We bezoeken ook nog een Hindu tempel en sluiten onze 31ste huwelijksverjaardag af met een diner aan de oevers van het meer. Dat had slechter gekund alhoewel de indische kruiden het vooral op Nadine haar smaakpapillen gemunt hebben ondanks een duidelijk ' not too spicy' bij het bestellen van het gerecht.

8 sept.: vrije dag zonder gids en chauffeur. We wandelen wat door de wirwar van straatjes en nemen vervolgens een 'autoriksja' naar een plaats even buiten de stad waar enorme grafmomunenten staan. Als we er buiten komen zien we toevallig onze gids en chauffeur die ook niet kunnen geloven dat we elkaar tegenkomen in een stad van 750 000 inwoners. We trakteren hen op een drankje en laten ons vervolgens met een auto riksja rond één van de meren voeren terug naar ons hotel.

Na een heerlijk diner boven op het hotel wandelen we nog even in de stad en gaan we af op opzwepende erg luide muziek. We komen terecht bij een Shiva tempel waar kinderen hun dansjes tonen op oorverdovende muziek dat uit de veel tee grote luidsprekers galmt.  Nadien begint de eredienst, nog steeds met diezelfde luide muziek. De priester beweegt wat kaarsen en belletjes heen en weer en de mensen nemen dit van hem over. Zo krijg je wel vol naar een eredienst.

Dit zijn de toevallige belevenissen waar we naar op zoek zijn.

  

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Kevin Carpentier zeker niet vergeten de Bond film Octopussy te bekijken :) Geplaatst op 09 September 2016

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking