Reisverhaal «vertrek en eerste dag India»

Rond de wereld in 10 maanden: Toernee general | Indië | 2 Reacties 03 September 2016 - Laatste Aanpassing 04 September 2016

Het afscheid van Tom en Line is het laatste in een lange rij: We kregen immers wensen, kaartjes, mails Sms'jes en leuke bezoekjes tot op de laatste dag. De emoties waren niet ver weg .... en de stress soms ook niet want er moest toch nog een en ander geregeld worden. 

Eenmaal op de trein en later op het vliegtuig behoorde de stress snel tot het verleden. Deze blog zal dan ook in de tegenwoordige tijd geschreven worden. Kleine toevalligheid: de laatste stad in België die we zien voor we in de wolken verdwijnen is Gent. Het is ook daar dat we elkaar meer dan 30 jaar geleden ontmoet hebben... en toen waren we ook in de wolken.

Alles verloopt vlotjes en na een wel erg korte nacht worden we wakker boven Afghanistan. Enkele uurtjes later ontmoeten we onze gids (Amit) en de Sikh chauffeur (Shing) in Delhi India. Het deel von onze reis  in India hebben we immers laten organiseren. Zo moeten we niet direct op zoek naar vervoer en onderkomen en kunnen we op een 7 tal dagen toch heel wat zien. Van Delhi gaat het immers onmiddellijk naar Agra waar we het rode fort (Foto)bezoeken en al een glimp opvangen van de Taj Mahal. 

 We maken er ook kennis met de Indische zweterige hitte ( 35°C) en met het hectische verkeer. Dat de koeien hier heilig zijn zullen we geweten hebben. Ze  liggen of wandelen op de weg zonder zich te generen, ook al rijd je er rakelings langs.

Na dit bezoek blijft Nadine in het hotel terwijl ik nog een live show meemaak op zijn Bollywoods over het verhaal van de treurende koning die de Taj Mahal liet bouwen. Honderden personages, dansers en figuranten - een leuk einde van een overvolle dag.

Met dank aan de uitvinder van de airco slapen we alvast een deeltje van de jetlag weg.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Agra»

India (3)

04 September 2016 | Rond de wereld in 10 maanden: Toernee general | Indië | Laatste Aanpassing 04 September 2016

  • DSC08299
  • DSC08318
  • DSC08312

 

Plaats een Reactie

Gerrit Je gids heet Singh en dat is heel normaal. Want alle Sikhs heten Singh. Dat komt omdat de stichter van die religie, mr Singh, zich helemaal tegen het klassenverschil in India wilde afzetten. Hij vond (terecht) dat alle mensen gelijk zijn. Hij trok dit idee volledig door tot en met de familienaam: omwille van het gelijkheidsbeginsel heet daarom iedere Sikh Singh. Ik heb dit niet verzonnen, ik heb een klant die een Sikh is (met tulband en al) en die heeft me dit uitgelegd. We leren alle dagen bij :) En zeker van jullie blog ! Geplaatst op 11 September 2016
Gerrit Zweterige hitte, hectisch verkeer, heilige koeien ? Het lijkt wel of je Belgie niet verlaten hebt :) En ja, leve Willis Carrier, de uitvinder van de airco ! Geplaatst op 05 September 2016

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking