Reisverhaal «Kathmandu en Nagarkot»

Rond de wereld in 10 maanden: Toernee general | Nepal | 0 Reacties 11 Oktober 2016 - Laatste Aanpassing 17 Oktober 2016

10 okt     Kathmandu

Rustige namiddag in de Thamel wijk van Kathmandu,die we al goed beginnen te kennen, en op het dakterras van ons hotel vanwaar we een prachtig zicht hebben op een deel van Kathmandu en de omliggende bergen ( euh heuvels: zeg nooit berg in Nepal  als hij niet minstens 5000 m hoog en met sneeuw bedekt is: dixit verschillende Nepalezen)

11 okt      Nagarkot

We zijn al om vijf uur op weg met een taxi die ons naar het 36 km verder gelegen Nagarkot brengt. Hij doet er meer dan een uur over om ons naar het 2000 m hoge uitkijkpunt te brengen. Nochtans is het niet druk op de wegen vanwege de Dashain feestdag ( waarop Nepalezen hun familie op zoeken). Het zijn de slingerende wegeltjes en vooral de vele putten in de wegen die de snelheid beperken.

Op het uitzichtpunt toegekomen, net na zonsopgang, krijgen we een 360 ° spektakel. Een lange rij van Himals in de ochtendzon. Aan de andere kant zien we de Kathmandu vallei die bedekt is met een wolkendeken. We zijn figuurlijk in de wolken en blijven dan ook anderhalf uur ter plaatse om te genieten van dit uitzicht, dat met het spel der wolken en de veranderende zonlicht inval, steeds verandert. Mogelijk zien we heel erg in de verte zelfs een klein silhouetje van het Everest massief.

Na een hobbelig parcours komen we terug bij ons hotel waar we op het dakterras ontbijten. Er is trouwens iets speciaals met de panorama foto  van Kathmandu die ik genomen heb van het dakterras. Correcte antwoorden kunnen per gele briefkaart aan ons bezorgd worden. Heb je die niet meer, reageer maar via de blog.

We eindigen ons verblijf in Nepal in hetzelfde restaurantje waar  we ons eerste etentje hadden met een lekker stuk vlees. Zo is de cirkel rond.

Mijmeringen na een maand in Nepal.

De mensen zijn arm, leven vaak nog in primitieve omstandigheden ( uitz: motor, smartphone en TV). Ze zijn hulpvaardig als je de weg kwijt bent of je moto doet het niet meer, komen ze je vragen of ze je kunnen helpen.

Op het platteland leven ze letterlijk van wat ze zelf kweken en eten ze alle dagen hetzelfde, mits kleine variaties. Ze zijn wat verlegen, dringen niet erg aan om iets aan de man te brengen en lijken erg gelukkig: ze leven nog op straat, kinderen spelen overal en spreken bewonderenswaardig goed Engels. Dit is niet het geval voor vele 30 plussers. Ze zijn erg traditioneel, conservatief ( waarom doe je dit zo? antw. dat hebben wij altijd zo gedaan)

In de hotels hebben kamers vaak een venster dat op de gang uitkijkt, soms geldt dit zelfs voor de badkamer/wc. Je zou denken dat dit is om te checken of je wel goed slaapt op de te harde matrassen ( gevuld met stro van rijst) of om na te gaan of je je goed wast achter je oren. Vermoedelijk is dit ingegeven door het regelmatig uitvallen van de elektriciteit ( meer natuurlijke lichtinval). Het is erg vuil, overal slingert er rommel rond, en de hygiëne is ondermaats. De dieren leven vlakbij of in de huizen en de mest moet je er maar bij nemen.

België is vrij goed bekend bij de Nepalezen ( "Brussels is the capital") en net als alle toeristen worden we gezien als rondlopende geldbuidels. De prijzen voor toeristen zijn een veelvoud van wat er aan eigen mensen aangerekend wordt. Ik kan daar mee leven, maar soms is het verschil een factor 5 of 10 ( zelfde als in India).

Het land heeft veel te bieden voor toeristen en je kan van alles ter plaatse regelen. Wil je een gegarandeerd goed zicht op de bergen kom dan vanaf eind okt, maar breng dan wel warme kledij mee als je gaat trekken. Uitz is Mustang( kan je grote delen van het jaar bezoeken zonder veel wolken/regen)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kathmandu»

vlucht naar Paro, Buthan (5)

12 Oktober 2016 | Rond de wereld in 10 maanden: Toernee general | Nepal | Laatste Aanpassing 12 Oktober 2016

  • DSC09556
  • DSC09561
  • DSC09558
  • DSC09545

Kathmandu - Nagarkot (7)

11 Oktober 2016 | Rond de wereld in 10 maanden: Toernee general | Nepal | Laatste Aanpassing 11 Oktober 2016

  • DSC09506
  • DSC09518
  • DSC09532
  • DSC09498

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking