Reisverhaal «San Ignacio»

Centraal-Amerika | Belize | 0 Reacties 06 December 2011 - Laatste Aanpassing 20 December 2011

 Vanuit Orange Walk neem ik de bus naar Belize City en ik kan onmiddellijk op de bus naar San Ignacio stappen.  Het openbaar vervoer in Belize vind ik heel veilig en ook gemakkelijk.  Ik heb telkens wel het geluk dat als ik met mijn rugzakken op stap ben dat de bus rekken heeft waarin ik mijn spullen kan leggen.  De bussen vullen namelijk heel snel op en dan moet alles ofwel op de rekken ofwel achteraan de bus gestapeld worden.  

In San Ignacio besluit ik een paar dagen te blijven.   Het is een leuk dorpje.  En er liggen ook een aantal interessante Mayasites in de buurt.  Ik bezoek onder andere Caracol, een site op zo´n 90km van San Ignacio.  En van die 90km is er ongeveer 10km geasfalteerd, de rest is aardeweg, met heel veel bulten en putten.  Gelukkig hebben we een goeie chauffeur.

Vanuit San Ignacio bezoek ik ook de site van Xunantunich en Cachal Pech.  In de buurt van San Ignacio lopen ook jaguars in het wild rond.  Ik wil er wel eentje zien, maar liever niet in het wild.  Daarom breng ik ook een bezoekje aan Belize Zoo.  Een zoo waar de dieren in een heel natuurlijke omgeving leven.  Het zijn trouwens allemaal dieren die of gewond waren of verstoten.  Een leuke plek om te bezoeken.

Er worden nog wat excursies aangeboden vanuit San Ignacio, maar ze zijn allemaal redelijk duur, dus moet ik prioriteiten stellen.  Maar ik hoorde van andere mensen dat de ATM grotten ook de moeite waard zijn om te bezoeken.  Een tip voor mensen die ook naar San Ignacio willen komen.

Ik vond Belize in ieder geval een leuk land om doorheen te reizen.  Je kunt er Engels praten, wat altijd leuk meegenomen is.  En ik heb telkens het openbaar vervoer genomen en ik heb me steeds veilig gevoeld.  Een leuke bestemming!

 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking